Timo Roosen: “Het moet een keer goed vallen”

zondag 8 juli 2018 om 18:43

Voor Timo Roosen en LottoNL-Jumbo zijn de eerste twee dagen van de Tour de France niet heel succesvol gebleken. Na een zesde plaats op de eerste dag, kon kopman Dylan Groenewegen in de tweede niet meesprinten doordat hij achter een val zat in volle finale. “Het moet een keer goed vallen”, zegt Roosen tegen WielerFlits.

“We zaten niet echt slecht, maar net buiten de top-10 vielen ze. Als je in de remmen moet, dan is er niets meer te doen. Dan is het klaar”, aldus Roosen. “Als iedereen een betere dag heeft, dan scheelt dat al veel. Iets meer geluk hoort er ook bij.”

Bekijk de hele video, waarin hij praat over de hectiek van de dag en hoe de sprintvoorbereiding verliep tot de valpartij.

Meer video’s zien uit de flag-fr Tour de France?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

8 Reacties

luckyloek 8 juli 2018 om 19:01

Het moet achter Groenewegen vallen ja. Ze zaten daar ook gewoon (te) ver.

stoempen op de pedalen 8 juli 2018 om 20:01

Er zijn er al genoeg goed gevallen

OliverNaesen 8 juli 2018 om 20:08

Hij mag hier best wel wat kritischer zijn, want ze zaten te ver naar achter. Achter de 20ste positie op <2km als alles al vol in een lint zit is echt niet goed. Slecht teken dat hij dat niet erkent, ze lijken zo niet van hun fouten te leren. Pas wanneer ze beseffen dat dit geen Dubai Tour is, en accepteren dat ze niet sterk genoeg zijn om Groenewegen op eigen kracht af te zetten, zullen ze beginnen met podiumplaatsen te behalen. Roosen had in deze situatie al voor het moment van die valpartij zijn sprint moeten rijden om Groenewegen in een wiel van een andere sprinter af te zetten wilden ze nog enige kans hebben.

Mwielerfan 8 juli 2018 om 23:00

+1
Bizar dat niemand durft te benoemen dat groenewegen voor de tweede dag op rij geen enkele ploegmaat lijkt te hebben in de finale

mus van de maasstad 8 juli 2018 om 23:05

@OliverNeasen

Groenewegen zit vlak achter Gaviria bij die valpartij hè

Scott Sunderland 8 juli 2018 om 23:58

Het moet een keer goed vallen ? Nou nee, dat hoeft niet. Er zijn zoveel snelle mannen hier die willen winnen met hele sterke ploegen. Mogelijk wint hij nog een etappe maar het kan net zo goed niet lukken.

Jean Dumas 9 juli 2018 om 03:55

Cavendish nog niet gezien, Greipel en Colbrelli wisselvallig, Gaviria, Kittel en Demare een dag pech gehad. Groenewegen staat hier tussen, alleen Sagan en Kristoff reden beide dagen voorin.

ONCE 9 juli 2018 om 06:36

En Degenkolb! Alleen moeten ze ‘m nog wel vertellen vooruit te sprinten

Headlines

Materiaalzone

Populair