Timo Roosen: “Afwachten hoe de conditie in koers aanvoelt”

woensdag 3 april 2019 om 14:29
Timo Roosen: “Afwachten hoe de conditie in koers aanvoelt”

foto: Cor Vos

Timo Roosen staat vandaag aan de start van Dwars door Vlaanderen. Hij stond meer dan vier weken aan de kant met een knieblessure die langer aansleepte dan aanvankelijk werd verwacht. WielerFlits sprak de Noord-Brabander voor de start.

Stap voor stap werkte Roosen aan zijn terugkeer. “Ik begon met één uur op de rollen te rijden om te kijken of mijn knie het hield. Dat bouwde ik stap voor stap op. Nadat de hechtingen verwijderd waren, begon de wonde te ontsteken, waardoor ik mijn terugkeer moest uitstellen. Het was een kleine aanslag op de conditie, maar ik heb de laatste weken hard getraind om dat vormpeil terug op te bouwen. Zoiets testen in koers is nog een stap verder.”

De Tilburgenaar zag op televisie hoe zijn ploeg het mooie weer maakte in Gent-Wevelgem. “Ik was er graag bij geweest, maar het is sowieso genieten om te zien hoe sterk Jumbo-Visma was. Dat geeft ook mij meer moraal. Tijdens de trainingen denk je hieraan en dat motiveert me om nog harder te werken”, weet Roosen. Momenteel is hij nog niet zeker van een selectie voor de Ronde van Vlaanderen. “Er zijn acht renners die in aanmerking komen. Na Dwars door Vlaanderen zal de ploegleiding beslissen of ik bij de zeven effectieven hoor”, besluit Roosen.

Dit artikel delen:

1 Reactie

kelderfan 3 april 2019 om 14:47

Als ’t goed gaat, dan zie ik hem wel aansluiten bij de RVV. Pascal moet niet te veel doen.

Headlines

Materiaalzone

Populair