Timo Kielich: “Ik had op bepaalde momenten meer steun verwacht”

zaterdag 30 januari 2021 om 15:04
Timo Kielich: “Ik had op bepaalde momenten meer steun verwacht”

foto: Cor Vos

Video

Timo Kielich greep zaterdagmiddag het brons in Oostende, maar dat is niet waar hij voor kwam. Na afloop is de Belg dan ook teleurgesteld: “Ik kwam hier om te winnen.”

Niet alleen een valpartij in de slotronde gooide roet in het eten, ook vond Kielich de steun van zijn ploeggenoten gebrekkig. “Ik had alleen steun van Emiel. Chapeau wat hij heeft gedaan. Meer kon ik niet van hem verwachten. Maar van de rest had ik niet echt steun, ik had op bepaalde momenten meer hulp verwacht.”

“Aan het strand was het misschien vrij lastig om steun te leveren, dat was vooral hard lopen. Maar op het vlakke: zeker. Het ligt natuurlijk ook vooral aan mezelf dat ik geen wereldkampioen ben geworden. Over een paar uur denk ik misschien anders over de uitslag”, eindigt hij bij Sporza.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Thijs E 30 januari 2021 om 15:14

Heldere analyse van Groenendaal, als Kielich de beelden terugziet, snapt hij wel dat hij die steun niet kreeg, de andere Belgen konden niet mee.

Murcia 30 januari 2021 om 16:16

Fittie?
Met Vandebosch in de Roglic rol van zondebokje waar de (vlaamse) media van smult.
In alle eerlijkheid was het goed te zien dat hij niet kon overnemen omdat hij totaal in de verzuring zat. Kielich zal dat na de eerste emotionele uithaal ook wel begrijpen denk ik.

SnellePelle 30 januari 2021 om 18:56

Typische reactie van een jonge Belg die onmogelijke druk op de schouders is gelegd en deze titel moest halen. De ploeg, de vader, de buurman, de bakker alle mensen in zijn omgeving hebben hem de verwachting opgelegd een titel in eigen land binnen te halen.

Dan is reflectie naar hemzelf voor de camera na de finish lastig.

Hij had gewoon de benen niet.

Velominatus 30 januari 2021 om 22:17

Deze man snapt de Vlaamse traditie om elkaar na het WK de schuld te geven. Klaar voor de overstap naar de Elite!

Headlines

Materiaalzone

Populair