Timmer: “Ik heb genoten”

woensdag 8 juli 2009 om 20:51

Albert Timmer hield vandaag veel Nederlandse wielerfans op het puntje van hun stoel. De 24-jarige renner was de enige die Thomas Voeckler nog zou kunnen bedreigen in de laatste kilometers, maar had niet genoeg over om de Fransman te achterhalen. ”Ik heb gegokt en verloren.”

Het moment van de wedstrijd was de aanval van Voeckler, nadat Mikhail Ignatiev het al twee keer had geprobeerd. “Op een gegeven moment moet je even passen”, zei Timmer tegen de NOS. “Je zit met Ignatiev, als die eenmaal op gang is, dan is hij ook moeilijk terug te krijgen. Ik dacht dat die andere jongen nog fris genoeg was om achter Voeckler aan te springen, maar dat gebeurde niet. Ik heb gegokt en verloren.”

Zelfs het peloton kwam nog over Timmer heen in de laatste honderden meters. “Ik dacht echt dat ik die tweede plek zou gaan halen, maar helaas. Ik had hier graag op het podium gestaan, zeker na die valpartij van Piet gisteren in de ploegentijdrit. Ik voel me daar toch een beetje schuldig over omdat ik als eerste viel. Al dat publiek langs de weg was indrukwekkend. Ik heb daar echt van genoten.”

Skil-Shimano was dus alwéér in de aanval, maar ook deze keer zonder succes. ”Ik houd een dubbel gevoel over aan deze etappe. Op dit moment baal ik vooral dat ik in de finale nog ben ingelopen door het peloton. De ploegentijdrit van gisteren was een dag om snel te vergeten, maar vandaag ging het gelukkig weer goed.”

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair