Tim Wellens: “Tijdrit grondig voorbereid”

vrijdag 22 februari 2019 om 19:51
Tim Wellens: “Tijdrit grondig voorbereid”

foto: Cor Vos

Tim Wellens onderstreepte in de openingsetappe van de Ruta del Sol al dat hij zijn titel in de Zuid-Spaanse rittenkoers niet zomaar wil opgeven; in de derde rit deed hij er nog een schepje bovenop. In de 16,2 kilometer lange tijdrit klokte hij de snelste tijd en verstevigde daarmee zijn koppositie in het klassement met nog twee etappes voor de boeg.

“We hebben de tijdrit grondig voorbereid. Om een goed beeld te krijgen, had Kevin De Weert het parcours al verkend op de dag dat we hier aankwamen”, vertelde Wellens na afloop. “Het eerste deel was pittig, daarna volgde een afdaling en het slot ging opnieuw bergop. We hadden een plan opgesteld om hier mee te doen voor de overwinning, maar de praktijk is natuurlijk altijd anders.”

De voorbereidingen hadden effect, want in de laatste rit veegde de Belg de toptijd van Jakob Fuglsang met twee seconden van de tabellen. “Het is fantastisch om beloond te worden voor al het extra trainingswerk dat ik erin investeerde. Dit is de tweede zege op drie dagen en bovendien mijn eerste tijdritzege als prof. Ik ben dus uiteraard zeer blij met deze vorm en met de resultaten.”

Spektakel
Zijn voorsprong in het klassement is echter beperkt. “Dus ik verwacht dat de etappe van morgen spektakel oplevert. Ik denk dat de Astana-renners mij al op de eerste beklimming aanvallen. Zij hebben verschillende renners die goed gepositioneerd staan. Het wordt niet eenvoudig, maar we gaan alles in het werk stellen om die voorsprong te verdedigen. Er zijn geen bonificatieseconden te verdienen en de aankomst ligt na een lange afdaling, dus dat speelt in mijn voordeel.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

Natte spons 23 februari 2019 om 08:50

Hoezo speelt dat in zijn voordeel. Als hij er net voor de top af gereden wordt, rijden ze met de groep in de lange afdaling toch juist makkelijker van hem weg.

PietFriet 23 februari 2019 om 12:30

Schrijf Wellens maar op voor Parijs-Nice. Hij is al vroeg in vorm.

Headlines

Materiaalzone

Populair