Tim Wellens tekent voor twee jaar bij UAE Emirates: “Tijd voor nieuwe uitdaging”

dinsdag 9 augustus 2022 om 10:18
Tim Wellens tekent voor twee jaar bij UAE Emirates: “Tijd voor nieuwe uitdaging”

foto: Cor Vos

Tim Wellens stapt na het seizoen 2022 over naar UAE Emirates. De transfer hing maanden geleden al in de lucht, maar is nu officieel gemaakt door UAE Emirates. De Belg verlaat aan het einde van het seizoen Lotto Soudal en gaat twee jaar rijden bij de ploeg van Tadej Pogacar.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

De 31-jarige Wellens verlaat zijn oude nest na tien jaar in diens te rijden van Lotto Soudal, voorheen nog Lotto Belisol. “Na tien mooie jaren bij mijn vorige ploeg besloot ik dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Ik heb het gevoel dat ik bij UAE Emirates in een echt internationaal team kom met een professionele structuur en veel ambitie”, vertelt Wellens op de ploegsite.

Ook ploegleider Mauro Gianetti is blij met de komst van de Vlaming. “We zijn erg blij om Tim te verwelkomen in ons team voor volgend jaar. We weten allemaal waartoe hij in staat is en geloven dat hij de juiste renner zal zijn voor onze ploeg. We het team blijven versterken voor de komende jaren.”

Wellens wist dit jaar twee keer te winnen, in de openingsmaanden van het seizoen. Zo won hij de Trofeo Serra de Tramuntana en een etappe in de Tour des Alpes Maritimes et du Var. In het voorjaar reed hij ook top-10 in de Strade Bianche (achtste) en de Brabantse Pijl (negende).

Dit artikel delen:

24 Reacties

S. Morgenstern 9 augustus 2022 om 10:35

Prima stap, op alle vlakken. Benieuwd of er nog net iets meer in zit. Hij zal de afgelopen jaren op momenten hebben zitten balen dat hij jaren terug voor zekerheid koos en niet op de aanbieding van Jumbo is ingegaan.

0
De Dikke Dromedaris van Diemen-Zuid 9 augustus 2022 om 10:40

Dat zal me even een cultuurschok worden voor Tim. Wel leuk voor hem, op naar een tweede leven!

0
fransestinkkaas 9 augustus 2022 om 11:33

Rare transfer. Met alle respect: wat moet UAE hiermee? Rittenkapen oké, maar ze zullen vast niet inzetten op de Spaanse winterkoersjes en af en toe een rit in een grote ronde. Of ze willen Tramuntana héél graag winnen…

0
ivo001 9 augustus 2022 om 11:47

Zijn piekperiode ligt wel in de buurt van de UAE Tour.

0
Thoin 9 augustus 2022 om 11:50

UAE reed nochtans dit seizoen tijdens Wellens zijn periode ook heel sterk.

McNulty won op Mallorca, Covi won Murcia en een rit in de Ruta, Gaviria twee ritten in Oman en Pogi 2 ritten in UAE en eindklassement.

0
theking 9 augustus 2022 om 12:01

Snap het ook niet.

0
Shinzawai 9 augustus 2022 om 13:44

Wellens is een ervaren renner, die met name in de klassiekers zijn team de weg kan wijzen en zijn kopmannen in de finale kan afzetten.

0
fransestinkkaas 9 augustus 2022 om 14:36

Welke kopmannen? De klassiekerkern van UAE is een drama. En als ze de focus op de klassiekers hadden gehad zouden ze iemand als Kristoff nooit hebben laten gaan.

0
Rufusvb 9 augustus 2022 om 15:01

Misschien hebben ze naar team Jumbo gekeken en wilden ze een ‘benootje’ doen? Op zoek naar een goede knecht voor pogi in zowel het klassiekerwerk en grote rondes.

0
Alfons Haavers 9 augustus 2022 om 15:01

Kan voor het eendagswerk toch wel een waardevolle pion zijn bij UAE naast Trentin? Pogacar zal misschien ook wel nog een paar klassiekers rijden volgend jaar, maar die rijdt toch niet alles?

In Strade, Vlaanderen, Waalse Pijl, Luik, Lombardije kan Wellens eventueel een goeie meesterknecht zijn voor Pogi. In andere koersen kan hij (samen met Trentin dan) zelf als speerpunt worden uitgespeeld. Denk type Omloop, Brabantse Pijl, Amstel…

Daarnaast kan je Wellens ook wel inzetten in wat kleinere rondes of bv. in de Giro. Ofwel in steun van een kopman, ofwel als rittenkaper. Op een goeie dag klimt Wellens ook niet slecht, zodat je hem toch op verschillende terreinen kunt uitspelen.

Ook geen transfer die ik echt zou verwachten, maar lijkt me toch ook niet dat Wellens bij UAE niks kan gaan doen? Vrij sterke renner die meerdere terreinen aan kan. Niet de man die voor de grote overwinningen moet gaan zorgen, maar à la Benoot dit jaar bij TJV wel van waarde kan zijn denk ik.

Edit: wat mijn bovenbuur dus al in veel minder tekst wist op te merken.

0
fransestinkkaas 9 augustus 2022 om 17:54

Sterk beargumenteerd, hoop dat deze transfer uitpakt zoals je het stelt! Sympathieke jongen, hoop alleen niet dat hij zich hier laat piepelen door de grote centen.

0
Deel Koeper 9 augustus 2022 om 18:55

Wellens vind ik in de klassieke wedstrijden verhoudingsgewijs veel vaker afwezig geven dan dat hij er staat, dus als alternatieve kopman voor Trentin of meesterknecht van Pogacar is dat toch niet de meest betrouwbare keuze.

Hoort zo wel bij de rest, want Trentin, Ulissi, Wellens, Hirschi, etc… allemaal renners die zomaar ergens top 5 kunnen rijden, maar waarbij ook niemand verrast is als ze harkend afhaken op 70 kilometer van de finish. Allemaal onberekenbaar.

0
Koersmaniak 9 augustus 2022 om 11:50

Ik ben benieuwd naar wat voor rol ze voor hem zien en in welk type wedstrijden.
UAE was erg op zoek naar een klassieke kopman, maar Wellens komt daarin toch tekort.
Wellens kan wel wat bergop, maar is momenteel geen klimknecht. De Tour ligt hem ook gewoon niet.

0
klootje kriekeljon 9 augustus 2022 om 11:53

Stenen uit de straat straks weer.

0
Stabanger 9 augustus 2022 om 15:24

zou leuk zijn

0
Comments 9 augustus 2022 om 12:26

Daar is het beste toch vanaf. Zal wel n eerst n stage zijn.

0
De Siepel 9 augustus 2022 om 13:08

Een blik in zijn portemonnee is ook een prettige uitdaging bij UAE.

0
Mystery Rider 9 augustus 2022 om 13:24

Mooi, zijn appartement in Monaco is bij deze ook reeds afbetaald.

Voor mij een bizarre transfer, alhoewel UAE nu ook niet echt een specifiek profiel heeft qua renners, kan ik mij moeilijk inbeelden in welke wedstrijden ze hem gaan inzetten als kopman of knecht.

Toch een beetje een einzelgänger vind ik – die volgens mij heel moeilijk in een ploeg in te passen is – maar ik kan me natuurlijk ook volledig vergissen!

0
jooprioolpijp 9 augustus 2022 om 13:48

Mij is ook een raadsel wat voor ploeg UAE nou wil zijn. Okee, de ploeg van Pogacar, maar wat moet die met Wellens? En wat moet Wellens bij de UAE anders dan -vermoedelijk- een goed salaris opscheppen? Op zich een valide reden voor een broodrenner overigens.

0
zacht 9 augustus 2022 om 14:47

Dirhams omrekenen naar euro’s is inderdaad best een uitdaging.

0
Stabanger 9 augustus 2022 om 18:12

gaat makkelijker via boterhams

een flinke voor Tim, kan ik je zeggen

0
Ward 9 augustus 2022 om 18:26

Is dit niet de eerste Belg bij UAE? Niet dat het er veel toe doet, maar ik vroeg het me gewoon af.

0
klootje kriekeljon 9 augustus 2022 om 18:31

Jasper Philipsen.

0
Ward 9 augustus 2022 om 18:38

Juist, thanks!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone