Tim Wellens om ‘persoonlijke redenen’ niet in Coppa Agostoni

donderdag 29 september 2022 om 10:14
Tim Wellens om ‘persoonlijke redenen’ niet in Coppa Agostoni

foto: Cor Vos

Tim Wellens zal vandaag toch niet deelnemen aan de Coppa Agostoni. De Belg zou aanvankelijk wel aan de start verschijnen van de 1.1-koers, maar moet zich wegens ‘persoonlijke omstandigheden’ terugtrekken.

Wellens zou in de Coppa Agostoni zijn rentree maken, nadat hij gedwongen was om gas terug te nemen vanwege vermoeidheid en ‘onrustwekkende hartkloppingen’. De 31-jarige klassiekerrenner, die volgend jaar zal uitkomen voor UAE Emirates, kreeg echter geruststellend nieuws. “Alles bleek normaal, bovendien verdwenen mijn hartkloppingen gewoon vanzelf.”

Wellens kreeg vervolgens groen licht om weer op te bouwen richting de Italiaanse najaarswedstrijden. In de Coppa Agostoni zou hij zijn eerste wedstrijdkilometers afwerken sinds zijn opgave in de Druivenkoers, maar dit gaat toch niet door.

De selectie van Lotto Soudal voor de Coppa Agostoni bestaat nu nog uit vijf renners: Carlos Barbero, Filippo Conca, Andreas Kron, Kamil Małecki en Maxim Van Gils.

Dit artikel delen:

14 Reacties

Craig Vanderswag 29 september 2022 om 10:43

En rechtstreekse concurrent Israel zet een stevig slotoffensief in met Fuglsang, Woods en Teuns aan de start.

0
Shinzawai 29 september 2022 om 10:45

Concurrent voor wat? Israel gaat de top-18 nooit meer halen en in de ranking over 2022 staan ze mijlenver achter op Lotto.

3
Vinyakke 29 september 2022 om 10:44

Aan diegenen met het onwrikbare standpunt dat COVID en andere pech voor iedereen hetzelfde is en de degradatiestrijd hier niet wordt door beïnvloed: think twice ;)

0
Brabander 29 september 2022 om 13:10

In het artikel staat ook helemaal niet ‘hartkloppingen na Covid’, maar ‘onrustwekkende hartkloppingen’

1
Vinyakke 29 september 2022 om 11:24

De argumenten staan gewoon in het artikel hoor. Hartkloppingen na COVID. Natuurlijk heeft elke ploeg last gehad van COVID, maar niet allemaal evenveel en met de belangrijkste renners. Dat wilde ik effe duiden.

0
Vinyakke 29 september 2022 om 11:31

Concreter dan, als we er vanuit gaan dat Wellens & G Martin evenwaardige renners zijn (mijn inschatting op basis van palmares, kun je over discussiëren ik weet het), de volgende vergelijking: beiden stappen uit de tour met COVID. Voor Wellens betekent dit hartkloppingen en einde seizoen. Voor Martin betekent dit een nieuw programma met kleinere koersen wat hij anders wegens sponsorbelangen nooit had mogen rijden. Wisselen we de punten vanaf augustus bij Wellens & Martin (kort door de bocht maar wel representatief voor de situatie), dan blijft Lotto WT en zakt Cofidis. Ja, COVID is beslissend in de degradatiestrijd.

0
Maillot à Pois 29 september 2022 om 11:56

De ene ploeg heeft meer COVID-miserie gehad dan de andere. Maar pech en blessures zijn nooit eerlijk verdeeld. Op dat gebied is COVID daar niet bijzonder in.
Ik vind je Guillaume Martin voorbeeld ook wat bij de haren getrokken. Had hij de Tour uitgereden, dan had hij de Tour de Wallonie niet gereden. Maar had hij dan de Tour de l’Ain, de Polynormande en de Tour de Limousin niet gereden, waar hij zijn punten vooral gehaald heeft? Ik denk van wel.

0
Ronellenfitsch 29 september 2022 om 11:57

Niemand zegt dat omstandigheden niet bepalend zijn voor de uitslag in de sport. Niet elk land had evenveel last van tienermeisjes op hotelgangen op het WK, om maar wat te noemen. Maar dat is geen reden om alle ranglijsten maar in de prullenbak te gooien.

0
Vinyakke 29 september 2022 om 12:46

@ maillot a pois & ronellenfitsch
Helemaal akkoord hoor, kan er alleen niet zo goed tegen dat dit telkens geminimaliseerd wordt door het gros van de analisten. Over dat van VDP zijn die analisten het overigens eens hè: die meisjes waren ook in fout en het wordt algemeen aangenomen dat hij zijn kansen niet eerlijk heeft kunnen verdedigen. Zou dat ook graag eens over de degradatiestrijd lezen. BTW: Israël had tot ergens in mei nog het meeste pech van allemaal, niet toevallig dat ze afgetekend laatste staan. Arkea & Cofidis zijn echt niet beter hoor.

0
Ronellenfitsch 29 september 2022 om 11:05

Staaltje sterk argumenteren zet je hier neer: ‘anderen hebben een onwrikbaar standpunt maar ik heb gewoon gelijk’. Ok.

-1
NiM 29 september 2022 om 11:10

Persoonlijk vindt Wellens dat de strijd gestreden is en focust zich op 2023

0
Thoin 29 september 2022 om 11:14

Zal zo wel iets zijn. Niet fit genoeg, geen zin…

0
ssj 29 september 2022 om 12:39

Geen februari…

0
Pieter01 29 september 2022 om 14:16

Laat zijn ploeg mooi in de steek.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone