Tim Wellens mikt op ritzege: “Denk aan Muur van Huy”
woensdag 1 juli 2015 om 09:56

Tim Wellens mikt op ritzege: “Denk aan Muur van Huy”

Tim Wellens houdt zich in zijn eerste Tour de France niet bezig met het algemeen klassement, maar richt zich volledig op een ritzege. “Ik hoop mee te kunnen gaan in een ontsnapping die standhoudt tot aan de finish en hoop dat ik eens mag juichen”, blikt de renner van Lotto Soudal vooruit in gesprek met Het Nieuwsblad.

Wellens zegt niet speciaal een etappe aangestipt te hebben. “Al geef ik toe dat ik wel denk aan de rit naar de Muur van Huy, waar mijn supporters talrijk aanwezig zullen zijn”, wijst hij op de etappe van maandag die volledig over Belgische bodem gaat. “Veel zal afhangen van de vorm van de dag en van een beetje geluk.”

Bij Lotto Soudal is Wellens naast André Greipel en Tony Gallopin een van de kopmannen. “Het is een hele eer om naast die mannen te staan”, zegt de meest recente winnaar van de Eneco Tour. “Maar ik beschouw me niet als dé kopman van de ploeg. Ik heb hier nog veel te leren, al heb ik geen zenuwen voor mijn eerste Tour.”

RIDE Magazine
32 Reacties
Sorteer op:
1 juli 2015 10:02
Het is je gegunt!
1 juli 2015 10:05
Sorry, Tim, maar de Muur van Huy wordt een wedstrijd voor de klassementsmannen. Die zullen geen tijd willen laten liggen.
1 juli 2015 10:05
@stelvio

Maar ik zie het niet gebeuren. Ik denk Valverde, Purito en sagan podium in etappe 3
1 juli 2015 10:07
Hij heeft al maanden geleden aangekondigd op dezelfde plek te gaan aanvallen als dit jaar in de WP. Op zich geen nieuws dus, dit bericht, maar wel interessant om te zien wie van de AK-mannen met hem meegaat omdat ze weten dat ze het toch afleggen als ze tegelijk met de absolute toppers beginnen aan de Muur. Gesink? Ten Dam?
1 juli 2015 10:09
Timmie zal al eerder moeten gaan (met een groepje op de Cherave ervandoor gaan); dan maakt hij een goeie kans.
Anders is het inderdaad een ritje voor Valverde, Rodriguez, Dan Martin, Van Avermaet etc. Sagan is hier kansloos imo; het zou me verrassen als hij op de Muur van Huy top-10 rijdt.
1 juli 2015 10:13
Sagan rijdt zeker geen top 10 op de muur, laat staan podium. Ik denk zelfs dat ie de belangrijkste leadout voor Contador wordt die dag, gezien het feit dat ie zich briljant kan positioneren en het eerste deel vd muur ook prima mee kan. Maar voor zichzelf rijden echt niet hoor die dag.

Wb Wellens: een overgangsrit zou kunnen, altijd moeilijk voorspellen wie het worden maar er zijn altijd een paar man die de hele ronde kansen maken in de vlucht omdat ze heel sterk zijn. Aan zijn vorm dit jaar te zien zou ie dat van Wellens op zich niet verwachten, aan die van vorig jaar te zien wel.
1 juli 2015 10:13
@Natrix : interessant en op zich nog niet zo slecht bekeken. Wat in de WP niet lukt ( iedereen wil de klassieker winnen), kan misschien wel lukken in de Tour (een deel wil niet noodzakelijk winnen in Huy, maar wel in Parijs)
1 juli 2015 10:14
Hoop echt dat hij een rit meepakt. In de bergen gaat er altijd wel iemand sterker zijn, maar op de muur kan hij winnen. In de Waalse pijl reed hij alleen, als hij in een groepje weg kan rijden heeft hij een goede kans. Als het lukt, is het geweldig....ook voor mij als fan!
1 juli 2015 10:14
Leuk dat hij het proberen wil en niet blijft zitten voor een plaats 15. Aanvallen als jonge gast. Prima. Denk niet dat hij het gaat halen, maar van het proberen kan ik al genieten.
1 juli 2015 10:16
Denk dat Lotto er vooral naast zal greipelen tenzij Tony nog ergens kan galopperen.
1 juli 2015 10:20
@Lyndalid
Een Sagan uit vorm heeft ooit al top 20 gereden in Huy, ik denk dat hij dicht gaat komen.
1 juli 2015 10:21
@Stelvio-fan: de plek waar hij gaat aanvallen is net na dat pukkeltje, dus met een groep stevig doorhalen en samen omhoog en als de anderen dan boven even de schade achter zich opnemen zelf vol doorgaan op het vals plat en dan in licht dalende lijn naar de Muur
1 juli 2015 10:24
Misschien wel in een ontsnapping, anders zijn er nog 20 andere die 'denken' aan de Muur van Huy
1 juli 2015 10:34
@ albertoo

Top 20 met heel wat klimmers die niet meededen wel hè. Maar nogmaals, ze zullen niet voor Sagan rijden. Alles zal gaan om Contador geen enkele seconde te laten verliezen, Sagan hoeft die dag geen punten te pakken, én mag al helemaal niet per ongeluk het geel pakken. En dat zou dan ook nog een reëel gevaar zijn. Ik zie het echt niet gebeuren.

Overigens een ontsnapping die het redt... No way. Movistar, Katusha en Garmin rijden 100% voor de overwinning. Wellicht doet Ettix zelfs mee als Kwiatkowski geel zou kunnen pakken. Kansloos voor de vluchters dus.
1 juli 2015 10:35
Weltruste Tim. De baas van Huy rijdt namelijk ook mee komende maandag
1 juli 2015 10:37
Heeft weinig zin voor Wellens om in die rit aan te gaan vallen voor de Muur. Op de muur valt hij toch stil en gaat Valverde er weer overheen.
1 juli 2015 10:46
Da's hoog inzetten zeg. Bij de generale repetitie heeft ie het geprobeerd, maar viel hij helemaal stil vlak voor de muur.
1 juli 2015 10:57
Hij is wel de enige geweest die het tenminste geprobeerd heeft met een straffe aanval in de Waalse Pijl. De andere 'toppers' zijn alleen maar bekommerd voor ereplaatsen. Dat zal in de Tour niet anders zijn, iedereen doet in de broek voor enkele seconden verlies.
1 juli 2015 11:14
@nelson en @rosenkranz
precies! en dus is er een pietsie meer kans op de dagzege op de manier die Wellens voor ogen heeft, als de toppers iets langer naar elkaar kijken.
1 juli 2015 11:19
Wellens leuke renner voor de kleinere etappe koersen en waarschijnlijk 1 dags koersen,maar tegen de absolute elite heeft ie niks in te brengen. Hopen op een sterke laatste week en zo mee schuiven voor etappe winst ! Het is hem gegund.
1 juli 2015 11:34
Hoop niet dat ie alleen komt te zitten, omdat andere renners bij hun kopmannen moeten blijven. Als hij een groepje meekrijgt met subtoppers (LTD, Zubeldia, Martens, Gallopin, Bakelants) heeft hij kans van slagen.
1 juli 2015 11:57
Ondanks dat ik den dat Sagan hier wel top-3 zou kunnen rijden ben ik het met Lynda eens dat de belangrijkste doelstelling van Tinkoff hier is om Contador veilig te houden. Enige manier waarop ik Sagan top-3 zie rijden is als Contador dat ook doet.

Ook over de kansen van Wellens ben ik het met hem eens. Movistar en Cannondale zullen hier absoluut geen groep op kop laten rijden. Zeer waarschijnlijk zal ook Katusha voor een etappeoverwinning gaan.
1 juli 2015 12:13
Zal hier de gele trui voor het oprapen liggen? Geloof niet dat Tim dan kans maakt
1 juli 2015 12:21
Op de muur van Hoei is er maar 1 favoriet : Valverde.
1 juli 2015 12:34
Kopt Denise

Valverdege kan daar gewoon niet geklopt worden of ik eet mijn schoen op.

Reacties zijn gesloten.