Tim Wellens hoopvol voor Klasikoa: “Heb nog nooit zoveel kracht in de benen gehad”

zaterdag 4 augustus 2018 om 09:20
Tim Wellens hoopvol voor Klasikoa: “Heb nog nooit zoveel kracht in de benen gehad”

foto: Sirotti

Tim Wellens wist dit seizoen al zevenmaal te winnen en in tegenstelling tot eerder heeft het weer daar weinig invloed op. “Ik heb dat probleem (hitte-allergie, red.) nu veel beter onder controle, omdat ik nu weet wat het is”, verklaart de renner van Lotto Soudal zijn presteren in de Ronde van Wallonië tegenover Het Nieuwsblad.

“Mijn lichaam heeft moeite met afkoelen, ik zweet niet goed. Gelukkig zijn daar oplossingen voor: mezelf vochtig houden, bijvoorbeeld. Nu begin ik snel met water over mijn lichaam te gooien, terwijl het idee vroeger altijd was dat je daar zo lang mogelijk moest mee wachten”, legt Wellens zijn nieuwe aanpak uit. “Ik ben nu wel een veeleisender kopman. Ik heb meer water nodig onderweg”, zegt hij lachend.

Ook in de Clásica San Sebastián zal het warm worden. Het kwik in het Baskenland zal vandaag naar alle waarschijnlijkheid de dertig graden aantikken. “De hitte zal altijd een nadeel blijven. En San Sebas­tián is sowieso geen koers die me goed ligt. Op vijf deelnames ben ik één keer dertiende geworden. Dat is het. Ik weet niet hoe het komt, maar ik ben voorlopig nooit goed in San Sebastian”, aldus een eerlijke Wellens.

Toch is de Belg optimistischer over zijn kansen van dit jaar. “Ik heb nog nooit zo makkelijk koersen gewonnen. Afgelopen week heb ik twee records gehaald in Wallonië: meer dan 1.300 watt op vijf seconden en meer dan 1.200 op tien seconden. Nog nooit heb ik zoveel kracht in de benen gehad”, legt hij uit waar het vertrouwen vandaan komt. “Ik ga Greipel niet kloppen, maar na een zware koers geeft het je wel kansen in een sprint. Ik vind het superbelangrijk dat ik die kwaliteit om koersen af te maken verder ontwikkel.”

Dit artikel delen:

11 Reacties

Omhoog73 4 augustus 2018 om 09:24

Hij kan toch niet tegen hitte? Lijkt me erg warm daar!

KimJungPoels 4 augustus 2018 om 09:31

Misschien moet je het artikel even lezen omhoog, aangezien de helft ervan over zijn hitteprobleem gaat.

Mwielerfan 4 augustus 2018 om 09:37

Zoveel koersen voor zijn type renner!

evos01 4 augustus 2018 om 09:46

Zou dat middel op de dopinglijst staan?Hij heeft ook heel veel kracht in de benen?!

samsys 4 augustus 2018 om 10:00

typisch tim wellens, weer veel blabla vooraf, zal wel weer teleurstellen

Poeksel 4 augustus 2018 om 10:11

Ja samsys, voor de Brabantse Pijl ook blabla, maar won hij met tien minuten voorsprong zoals jij van hem verwachtte? Nee hoor. En in de ronde van Wallonië wist hij nauwelijks Hermans achter zich te houden! Er waren zelfs diverse etappes daar die hij niet won. Niks dus die Wellens.

Wildebert 4 augustus 2018 om 10:57

Wellens wil wel. Tim trapt torenhoge trekkracht. Water weert warmte. Wellens wint.

Koel 4 augustus 2018 om 11:00

Als er iemand bescheiden is, dan is het Tim Wellens wel, prachtige coureur!

kampie 4 augustus 2018 om 11:28

Omhoog…
Ik vind t een klasse renner. Zou graag zien dat t een Hollander was

Samlambeej 4 augustus 2018 om 11:30

Impressionante waarden. Vorig jaar sprak hij ook van 10 minuten aan gemiddeld 510 watt! Dat zijn er ook weinig die dat kunnen.

Covadonga 4 augustus 2018 om 12:51

Ik vind Wellens een steengoede renner. Jammer dat hij niet naar TLJ komt.

Headlines

Materiaalzone

Populair