Tim Wellens: “Als ik goed ben in Polen en Benelux Tour, komt WK-selectie vanzelf”

Tim Wellens: “Als ik goed ben in Polen en Benelux Tour, komt WK-selectie vanzelf”
dinsdag 20 juli 2021 om 14:54

Tim Wellens is terug in competitie. In de Ronde van Wallonië is hij met bescheiden ambities van start gegaan. “Ik zal een goed resultaat niet laten liggen, maar ik wil vooral weer ritme opdoen in functie van de Ronde van Polen en de Benelux Tour.”

Iets meer dan een maand geleden stuurde Wellens minder positief nieuws de wereld in. Hij gaf forfait voor het Belgisch kampioenschap in Waregem en de Ronde van Frankrijk. Wellens, die niet met de gewenst vorm uit de Dauphiné kwam, wilde op die manier vermijden dat het najaar in gevaar zou komen. Vijf weken later is de naar Monaco uitgeweken Limburger opnieuw competitieklaar.

Wellens trok alvast niet op stage om zich voor te bereiden. “Daarvan zag ik het nut niet in. Het weer in Monaco was perfect, ik kon er in de bergen trainen.” En al verliepen die trainingstochten naar wens, Wellens tempert toch zijn persoonlijke verwachtingen voor deze vijfdaagse rittenkoers.

Sterk zevental
In 2018 schreef Wellens de TRW op zijn naam, maar het is hoogst twijfelachtig of een nieuwe eindzege tot de mogelijkheden behoort.  “Mijn grootste doel is opnieuw het goede gevoel vinden. Maar als de kans zich aandient, ga ik een goed resultaat zeker niet laten liggen. De ploeg is ambitieus. We (Lotto Soudal, red) starten hier met een sterk zevental.”

Maar de doelen van Wellens liggen duidelijk iets later. “Hierna staan respectievelijk de Ronde van Polen (9 tot 15 augustus) en de Benelux Tour (30 augustus tot 5 september) op het programma. Of ik mik op een WK-selectie? Elke Belg wil er dit jaar graag bij zijn. Ook ik zal geen neen zeggen als de bondscoach aan mij denkt”, lacht Wellens. “Maar mij daarvoor in de kijker rijden is vandaag geen prioriteit. Eerst het goede gevoel terugvinden. En als ik het in augustus goed doe in Polen en de Benelux Tour, dan komt die selectie vanzelf.”

Zolder
Tot slot had Wellens het nog over de geannuleerde rit van Verviers naar Herve, knal in het rampgebied na de wateroverlast van het voorbije weekend. “Het is een lastige etappe die wegvalt, dat klopt. Maar laten we vooral niet klagen en blij zijn dat er een rit in de plaats komt, al is het dan een vlakke etappe op het Circuit van Zolder. En de donderdagrit is overigens zwaar genoeg om eventueel nog het verschil te maken.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

koos1 20 juli 2021 om 16:31

Opvallend dat hij het heeft over Polen en Benelux. Je zou Wellens toch wel verwachten in de de Vuelta, waar hij vorig jaar sterk etappes wist te winnen.

Verweggistan 20 juli 2021 om 16:49

Geen plaats denk ik: Ewan, de buyst, kluge en de gendt moeten vast ook weer mee.

Turtlehead 20 juli 2021 om 17:12

Meedoen is dit jaar kennelijk belangrijker dan winnen…
Benieuwd of de bondscoach (na het Olympische kadootje aan zijn zwager) het aandurft om een ploeg te bouwen rondom VanAert en Merlier, met misschien een Stuyven of Evenepoel (mits goede vorm) als schaduwkopman en verder alleen mannen als De Clerq, Van Hooydonk, Rickaert in de ondersteuning. En dan Evenepoel netjes alles op de tijdrit (bij gebrek aan ervaring in het Vlaamse eendagswerk).
Maar meestal komen alle merkploegen en alle zichzelf op de borst kloppende mannen eerst aan de beurt…

Wradley Biggins 20 juli 2021 om 17:18

Merlier raakt nog geen vluchtheuvel over dus die kan de bondscoach best niet meenemen. Ook vorig jaar hebben grotere namen wel in dienst gereden van WVA, dus het kan wel.

Massimo Bataille 20 juli 2021 om 18:23

Ik ga ook wel akkoord dat het parcours te lastig is voor Merlier. Het gaat deels over het parcours van de brabantse pijl maar wel nog stukje langer.
Ik denk wel weer dat de belgen een selectie van bijna allemaal (semi)kopmannen gaat oproepen met enkel een Declercq als knecht.
Ik zou persoonlijk eerder denken aan Van Aert als kopman, Stuyven, Wellens (najaarman) en D.Teuns erachter. Van Avermaet en Vanmarcke in ervaren knechtenrol en Lampaert+Declercq als controleurs.
Dan laat ik nog Naesen, Benoot en Vermeersch thuis…

nickdt 20 juli 2021 om 20:55

Van Avermaet en knechten?

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone