Tim Wellens 8ste in Strade Bianche: “Iedereen zat op limiet toen Pogacar ging”
© Cor Vos
Nico Dick
zaterdag 5 maart 2022 om 17:37

Tim Wellens 8ste in Strade Bianche: “Iedereen zat op limiet toen Pogacar ging”

Tim Wellens was met zijn achtste plaats de beste Belg in de Strade Bianche. “Na de valpartij was het à bloc tot de finish. Iedereen wist dat je mee moest gaan met Pogacar, maar we zaten allemaal op de limiet.”

Lotto Soudal verloor zowel Victor Campenaerts als Brent Van Moer bij de valpartij op honderd kilometer van de aankomst. Vooral het uitvallen van de werelduurrecordhouder was een aderlating en zorgde ervoor dat Wellens de enige kopman was. En Wellens – die eerder nog forfait moest geven voor het openingsweekend – deed het allesbehalve onaardig.

“De koers is echt begonnen na die valpartij”, deed Wellens achteraf zijn verhaal aan Sporza. “We wisten dat we daar vooraan moeten zitten, maar net daar werd ook gevallen. Ik had het gelukt dat ik er nog net voorbij kon. Van dan af was het à bloc tot de finish.”

Wellens zag Tadej Pogacar vertrekken. “Iedereen wist da je moest mee gaan, maar we zaten allemaal op de limiet. Hij was duidelijk de sterkste van het hele peloton. We achtervolgden nog met een mooi groepje, maar kwamen toch niet veel dichter. We wisten snel dat we voor de tweede plaats reden.”

Uiteindelijk finishte Wellens achtste. “Valverde en Asgreen waren sterker. Op het einde liepen mijn reserves leeg. Een toptienplaats is niet slecht, maar ik was toch liever iets meer voorin geëindigd.”

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
5 maart 2022 18:14
Zoals verwacht: goed maar komt toch altijd wat tekort tegen de echte wereldtop.
5 maart 2022 18:56
Agreed, mooie erelijst wel voor een subtopper. Hij is nooit doorgegroeid naar de absolute top, misschien omwille van zijn netelroos? Voorts wel een leuke, aanvallende renner geweest. Een tourrit ontbreekt nog op zijn palmares...
    5 maart 2022 22:10
    Geweest...? Wellens is 30, die kan nog jaren mee!

    Heeft gewoon een prima straffe koers gereden vandaag, daar is wat mij betreft echt niets op aan te merken.
    5 maart 2022 23:44
    Ook eens, maar de Tim Wellens die een hele Eneco-tour aan flarden reed, heb ik toch al een tijdje niet meer gezien. Een uitstekende subtopper, die net dat extraatje mist om mee te doen in de topklassiekers.
5 maart 2022 22:47
8ste is geen Nederlands. Voluit schrijven a.u.b.
6 maart 2022 07:23
Wellens komt inderdaad net te kort qua kracht in de hardste koersen maar hij vindt ze wel leuk en probeert het graag toch. Mooi. Het is natuurlijk een topuitgave rittenkaper en ik wens hem met name eens een koude tour toe.

Reacties zijn gesloten.