Tim Veldt maakt baanseizoen af als interim-bondscoach duurrenners

Tim Veldt maakt baanseizoen af als interim-bondscoach duurrenners

Tim Veldt als baanrenner - foto: Sirotti

dinsdag 18 december 2018 om 15:12

Tim Veldt zal de rest van dit baanseizoen de duurrenners onder zijn hoede hebben. Dit maakt de KNWU bekend. Veldt volgt op interim-basis Peter Schep op, die in oktober bekendmaakte naar de Amerikaanse ploeg EF Education First te zullen vertrekken. Daar gaat hij aan de slag als Performancemanager.

De 34-jarige Veldt zal op 1 januari 2019 in dienst treden als coach. Hij zal op interim-basis de Wereldbeker in Hong Kong (25-27 januari) én het WK in het Poolse Pruszków (27 februari-3 maart) afwerken. De ex-baanrenner voelt zich naar eigen zeggen geroepen om te helpen. “Voor een renner is er elk jaar een kans om een WK te rijden, en je carrière te bekronen met succes op dit toernooi.”

“Door het vertrek van Peter Schep is dat proces nu verstoord. Ik voel me dan ook betrokken om de renners te helpen, zodat ze een goed WK kunnen rijden. Nadat de KNWU aanklopte, hebben we gekeken hoe we dit kunnen combineren met mijn rol als coach van de baanploeg van BEAT Cycling Club.”

Veldt laat weten dat er geen sprake is van conflicterende belangen. “BEAT zal als commercieel team niet actief zijn in Hong Kong. Daarom past deze opdracht goed in mijn schema”, zo laat Veldt weten, die de komende tijd zal samenwerken met Adriaan Helmantel en Fulco van Gulik. Die laatste twee begeleiden de duurrenners namelijk op dagelijkse basis.

Veneberg: “Dankbaar voor tijdelijke oplossing”
Directeur Thorwald Veneberg is blij met deze constructie. “We zijn Tim en BEAT Cycling Club dankbaar voor deze tijdelijke oplossing. Tim is voor ons geen onbekende, als voormalig lid van de baanselectie. De meeste renners kennen hem nog uit die periode.”

De vraag is wat de KNWU gaat doen, eenmaal het dienstverband van Veldt afloopt. “We gaan na het WK in Polen evalueren, en samen zullen we overleggen of en hoe we het traject tot en met de Spelen van Tokio vorm gaan geven”, houdt Veneberg zich nog op de vlakte.

Dit artikel delen:

Net binnen

Populair

Materiaalzone