Tim van Dijke grijpt net naast de winst in Zwolle: “Ik wist niet dat het al afsprinten was”

zaterdag 16 oktober 2021 om 18:45
Tim van Dijke grijpt net naast de winst in Zwolle: “Ik wist niet dat het al afsprinten was”

foto: Cor Vos

Tim van Dijke is zwaar teleurgesteld dat hij in de Ster van Zwolle net naast de overwinning greep. In de Overijsselse hoofdstad moest 21-jarige renner van Jumbo-Visma, de Nederlands kampioen bij de beloften, nipt Coen Vermeltfoort voor zich dulden op de streep. “Als ik ergens een hekel aan heb, is het om te verliezen.”

Eigenlijk verliep de koers heel goed voor Van Dijke en de opleidingsploeg van Jumbo-Visma. “Ik weet niet wat er gebeurde toen we de dijk opdraaiden, maar we zaten met vier man van ons erbij. Het was een uitstekende situatie. Je weet dat het sprinten wordt als in de laatste tien kilometer alles nog erbij is. Dat ik het dan niet afmaak, is wel heel erg zuur”, baalt de 21-jarige renner, die eerder dit jaar in de zesde etappe van de CRO Race al zijn eerste profzege boekte.

Uiteindelijk kwam Van Dijke net tekort voor de overwinning. “Waar het aan ligt? Op een of andere manier heb ik de laatste kilometer gemist. Ik wist eigenlijk niet eens dat het al afsprinten was. Ik zag iets in de verte, dus toen dacht ik: ik zal maar in gang schieten. Ik denk dat ik een millimeter tekort kom.” Voor de jonge Nederlander voelt het als een gemiste kans. “Weet je, het was een eerlijke sprint en Coen was sterker vandaag. Ik ben heel blij voor hem.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Murcia 16 oktober 2021 om 18:52

Is een beetje lullig vandaag maar hij heeft dit seizoen echt reuze stappen gezet. Vind het mooi dat hij de winnaar ook het respect geeft die hij verdient.

0
peter s 17 oktober 2021 om 11:22

Ja mooiGaan we volgend seizoen meer van horen

0
Jan. de Waard 16 oktober 2021 om 22:46

Streep ligt daar al een paar jaar

0
notriple 17 oktober 2021 om 14:23

Hoe kan hij nou “heel” blij zijn voor van Vermeltfoort. Wat een gelul.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone