Tim van Dijke bezorgt Jumbo-Visma zege in slotrit CRO Race, eindwinst Stephen Williams

zondag 3 oktober 2021 om 14:48
Tim van Dijke bezorgt Jumbo-Visma zege in slotrit CRO Race, eindwinst Stephen Williams

foto: Cor Vos

Tim van Dijke heeft in Zagreb de laatste etappe van de CRO Race gewonnen. Het 21-jarige talent van Jumbo-Visma, die normaliter uitkomt voor de opleidingsploeg, won de sprint van een drietal dat was weggereden. Klassementsleider Stephen Williams was ook mee, werd tweede en trok de eindzege naar zich toe in Kroatië.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Acht renners kleurden de laatste etappe: Manuel Bosch (Felbermayr-Simplon Wels), Marcin Budzinski (Mazowsze Serce Polski), Mateusz Grabis (Voster ATS), Kristjan Hocevar (Adria Mobil), Maximilian Kuen (Vorarlberg), Oier Lazkano (Caja Rural-Seguros RGA), Kenny Molly (Bingoal Pauwels Sauces WB) en Felix Ritzinger (WSA KTM Graz). Zij kregen meer dan drie minuten voorsprong, maar de sprintersteams controleerden de koers.

De finale rond Zagreb was behoorlijk vlak, al waren er nog wel twee kuitenbijters van 400 meter aan 7% met de top van de laatste klim op vijf kilometer van de finish. Met 45 seconden voorsprong begonnen de vluchters aan de laatste twee lokale rondjes.

Tim van Dijke behaalt eerste profzege
Op de laatste van die twee klimmetjes in het centrum van Zagreb maakte Uno-X de koers hard. Markus Hoelgaard trok stevig door en alleen Tim van Dijke en leider Stephen Williams konden die aanval volgen. Hoelgaard hield het tempo hoog, maar in de sprint kwam hij er niet aan te pas. Het was Van Dijke die met een sterke sprint Williams achter zich wist te houden en zo zijn eerste profzege wist te behalen.

In het eindklassement wist Williams zijn leidende positie te behouden. Hoelgaard wist door zijn late aanval een plekje op te schuiven ten koste van Mick van Dijke, de tweelingbroer van de ritwinnaar. Van Dijke eindigde als derde in het klassement, op 28 seconden van Williams.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Bob en Niek 3 oktober 2021 om 15:04

Prachtig! Is hem zeer gegund!

0
Poeksel 3 oktober 2021 om 15:08

Wat een succes voor de jonkies van de TJV-ploeg! Etappe voor Tim, derde plek in het eindklassement en de jongerentrui voor broer Mick, twee etappes en (ik neem aan) puntentrui voor Kooij. Tim nomineert zichzelf ook zo voor een profcontract.

0
kelderfan 3 oktober 2021 om 15:58

Maar de wijzen hebben ’t anders bedacht.

0
Ronellenfitsch 3 oktober 2021 om 17:07

Lekker koersje van de broers.

0
Wheely 3 oktober 2021 om 17:57

Timmy!!! Mooi koers van de Dijke bro’s.

0
assen 3 oktober 2021 om 18:13

Bahrain echt een sterke ploeg, zelfs de relatief onbekenden winnen races het laatste half jaar.

0
harryjohan71 3 oktober 2021 om 18:50

Dit is juist een ronde waarin de tegenstand minder is en onbekende renners kunnen winnen. Dit geldt niet alleen voor Bahrain

0

Headlines

Populair

Materiaalzone