Tim Merlier voor Memorial Rik Van Steenbergen: “In schoonheid afscheid nemen van ploeg”
foto: Cor Vos
zaterdag 8 oktober 2022 om 09:53

Tim Merlier voor Memorial Rik Van Steenbergen: “In schoonheid afscheid nemen van ploeg”

Tim Merlier rijdt zondag met de Memorial Rik Van Steenbergen zijn laatste koers van het seizoen. Voor Merlier is het echter ook zijn laatste race in het tenue van Alpecin-Deceuninck. “Mijn conditie is nog altijd bijzonder goed, ik miste de voorbije weken wel wat vertrouwen.”

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik wil graag in schoonheid afscheid nemen van de ploeg. Met een overwinning dus”, laat Merlier weten op de site van de Memorial Rik Van Steenbergen. “Ik sluit een mooie periode af van bijna drie en een half jaar. Met onder meer twee Belgische titels en een etappe in zowel de Giro als de Tour tot dusver de meest succesvolle periode als prof.”

Dit seizoen won Merlier zijn tweede Belgische nationale titel op de weg. Daarna trok de Oost-Vlaming naar de Vuelta, waar hij op zoek ging naar een etappewinst. “Ik had het team ook graag nog een zege in de Vuelta geschonken, maar daar liep het helaas niet zoals verhoopt. Ik zou zondag in Arendonk (in de Memorial Rik Van Steenbergen, red.) maar al te graag mijn periode bij de ploeg afsluiten met een zege”

‘Goede vorm is er, maar ik mis wat vertrouwen’
Naast Merlier staan er een heleboel andere snelle mannen als Mark Cavendish, Dylan Groenewegen en Timothy Dupont aan de start. “De concurrentie is inderdaad niet min. Mijn conditie is echter nog altijd bijzonder goed. Ik miste de voorbije weken een beetje vertrouwen, waardoor die goede vorm nog niet resulteerde in winst, maar zondag ga ik er nog een laatste keer vol voor.”

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
8 oktober 2022 11:40
SQS zal er volgend jaar nog een kluifje aan hebben om van hem een échte killer te maken!
Nu een beetje teveel alles of niks naar m'n zin...
    8 oktober 2022 14:12
    Als iemand dat kan is het SQS wel.
8 oktober 2022 17:55
Het is een met niet renner en naar luid een naar menneke

Reacties zijn gesloten.