Tim Merlier past voor Wachtebeke en twijfelt voor Koksijde

Tim Merlier past voor Wachtebeke en twijfelt voor Koksijde

©Photopress.be

woensdag 21 november 2018 om 18:06

Tim Merlier heeft niet zijn beste seizoensstart achter de rug. Op een zesde plaats in Ardooie na, eindigde de Oost-Vlaming de voorbije anderhalve maand nergens in de top tien. “Ik ben al weken op de sukkel met mijn bloedwaarden. Daardoor heb ik de trainingsintensiteit moeten terugschroeven. Dan presteer je ook niet”, zucht Merlier.

Met toptienplaatsen in de openingscross in Geraardsbergen en in de twee Amerikaanse wereldbekermanches leek Merlier zijn seizoen goed in te zetten. Maar daarna liep het fout. “Eerst dacht ik aan een infectie, maar onderzoek leverde niets op”, vertelt Merlier, die nog tot 31 december bij het Sniper Team aan de slag is. “Later bleek dat er toch sprake is geweest van een infectie. Het gevolg was dat mijn bloedwaarden absoluut niet meer oké waren.”

Vier weken amper getraind
Daardoor kon Merlier niet anders dan de trainingsarbeid terugschroeven. “Ik heb het vier weken rustig aan moeten doen op training. Ondertussen is mijn bloed bijna opnieuw in orde, behalve de hemoglobinewaarden. Die zijn nog steeds te laag. Eind deze week doe ik een nieuwe bloedtest, in de hoop dat dan wel alles oké is en ik op stage in Spanje terug kan opbouwen richting het tweede deel van het seizoen.”

Merlier moet zaterdag wel de Ambiancecross in Wachtebeke laten schieten. Ook voor de wereldbekermanche in Koksijde is hij voorlopig nog twijfelachtig. “Ik kan nog steeds niet in het rood gaan. Eenmaal ik over mijn toeren ga, blokkeren de benen volledig. Dat heb ik zondag in Hamme nog eens mogen ervaren. Ik had misschien eerder eens een weekend moeten laten schieten, maar ik ben nu eenmaal een renner die graag alles rijdt en geen excuses inroept.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair