Tim Merlier gelooft in winst: “Maar dan moeten alle puzzelstukjes goed vallen”

woensdag 29 maart 2023 om 12:39
Tim Merlier gelooft in winst: “Maar dan moeten alle puzzelstukjes goed vallen”

foto: Cor Vos (archief)

In Dwars door Vlaanderen zijn verschillende koersscenario’s mogelijk. De aanvallers zullen moeten doortrekken in de heuvelzone, sprinters hebben dan weer de opdracht om hun wagonnetje aan te haken. Tim Merlier hoopt – uiteraard – op een sprint.

De Belgische kampioen van Soudal Quick-Step was twee jaar geleden al eens derde in Dwars door Vlaanderen en hoopt vandaag opnieuw op het podium te staan, maar dan op het hoogste schavotje. “Ik kan hier winnen, maar dan moeten alle puzzelstukjes goed vallen. Dan moet ik mee kunnen zijn met een kleine groep en het dan afmaken in de sprint.”

“Er zijn echter ook nog klassiekercoureurs die zich nog een keer willen testen voor zondag. Het is een mooie en spannende koers, met een mooi parcours. Het is voor ieder wat wils en daarom ook moeilijk te voorspellen”, laat hij weten aan Sporza.

Lees ook:
Voorbeschouwing: Dwars door Vlaanderen 2023 – Gouden kans voor ‘outsiders’

Merlier is zeker niet de enige vooruitgeschoven pion van Soudal Quick-Step. De ploeg kan het met Julian Alaphilippe ook over een andere, meer aanvallende boeg gooien. “Julian is ook supergemotiveerd. Ik verwacht hem wel”, aldus Merlier.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Tube 29 maart 2023 om 12:59

Haha die Tim. Vergeet helemaal dat hij bij Soudal rijdt. Als alle puzzelstukjes in elkaar vallen kan ook Froome vandaag winnen. Sinds José Ibarguren Taus is vertrokken naar Movistar is Movistar beter dan patlefs toerclubje.

0
Limal 29 maart 2023 om 13:18

Wel opmerkelijk dan dat Merlier dit jaar al 5 keer individueel en een ploegentijdrit gewonnen heeft vanuit dat 'toerclubje'…

0
Mooie Sjors 29 maart 2023 om 13:33

Quick-Step: 18 zeges, 8x World Tour
Movistar: 6 zeges, 1x World Tour

Movistar is beter, geen speld tussen te krijgen.

0
Tube 29 maart 2023 om 13:26

Dat waren etappes geen wedstrijden voor echte mannen Begin niet over Nokere koerse. Ge kunt ook niet zeggen dat carrière van Cees Bol geslaagd is omdat hij Nokere heeft gewonnen. Maar OK Tim is een brute held

0
Limal 29 maart 2023 om 13:36

Blijf vooral renners en ploegen die je niet mag afkraken en feiten uitvinden, de brute helden – de échte mannen – zullen je ongetwijfeld als een van hen gaan beschouwen!

0
thenewGOAT 29 maart 2023 om 21:34

Misschien kun je uw tube best wat oppompen. Ze oogt behoorlijk plat.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone