Tim Declerq over vertrek Niki Terpstra: “Hij droeg het team”

donderdag 24 januari 2019 om 16:10
Tim Declerq over vertrek Niki Terpstra: “Hij droeg het team”

foto: Cor Vos

Niki Terpstra verruilde deze winter Deceuninck-Quick Step om zijn geluk te beproeven bij het Franse Direct Energie. Tim Declerq, Terpstra’s ex-ploeggenoot, betreurt de keuze van de winnaar van de Ronde van Vlaanderen. “Niki was een steunpilaar voor het team, dus we zullen hem zeker missen”, vertelt de Declerq tegen CyclingPub.

“Het vertrek van Terpstra zal, om eerlijk te zijn, meer invloed hebben op het team dan het vertrek van Fernando Gaviria. Terpstra droeg het team en was een echte sfeermaker”, vertelt de teleurgestelde Belg, die het vertrek van zijn Nederlandse wel snapt. “We hadden een groot financieel probleem. Ik denk dat Terpstra de voorkeur had om bij ons te blijven, maar als de verschillen te groot worden, dan is het logisch om naar een ander team te zoeken. Het is jammer voor beide partijen”, eindigt Declerq duidelijk.

Dit artikel delen:

23 Reacties

Chasse_patate 24 januari 2019 om 16:14

Ben benieuwd, hoop dat Tim gelijk krijgt en dat het dit jaar minder is voor QS.

Jori 24 januari 2019 om 16:35

Zal sowieso minder worden zonder Gaviria, sprintzeges haal je toch net iets makkelijker, zeker met zo'n lead-out.
Terpstra zorgde voor grote overwinningen, maar tegelijkertijd zag je ook vaak dat Gilbert en Styby hierdoor gevangen zaten met afstopwerk, wat ze voortreffelijk deden. Maar nu zonder Terpstra liggen er extra mogelijkheden, maar dan zal er ook weer extra gevraagd moeten worden van de mannen daar weer onder (Lampaert, Senechal etc.)

RRobson 24 januari 2019 om 16:58

Inderdaad. Lampaert kwam vorige jaren al enorm sterk voor de dag en lijkt helemaal klaar om nog een stap te zetten. Sénéchal zal nu ook vaker zijn kans krijgen, heeft volgens mij ook het potentieel om finales te rijden.

Lefevre lijkt me toch weer een uitstekende voorjaarsploeg te kunnen opstellen ondanks relatief beperkte financiële middelen.

HSV 24 januari 2019 om 17:52

Toch begrijp ik wel dat Terpstra het ook wel leuk vindt om ineens ergens anders de enige kopman te zijn. En dat Direct Energie heeft wel potentieel. Er zitten goede renners bij.

Samlambeej 24 januari 2019 om 18:37

Direct Energie was een no brainer. De druk zal niet groter zijn als "meer uitgesproken"/enig kopman. Renner als Niki wint er sowieso maar 1, 2 of 3 per jaar. Kan net zo goed een leuk frans koersje zijn. Meer geld en met zekerheid de kans krijgen om het laatste gaatje in je palmares op te vullen in de Tour. Kan igv nood op de fiets van Gaudin of Petit springen np.

Romāns Vainšteins 24 januari 2019 om 19:25

Calmejane er ook bij op de keien ? Is toch wel een alleskunner.

Samlambeej 25 januari 2019 om 11:09

Calmejane vorig jaar de beste vluchter in La Marseillaise en won in la Drôme Classic door Narvaez en Jungels er op het laatste muurtje af te kletsen. Hij heeft dus al wat bewezen in het eendagswerk en is oertaai. Vlaanderen en de kasseien is wel nog différent biscuit.

Thijs E 24 januari 2019 om 18:58

Terpstra is toch veel geliefder bij QS dan menigeen dacht, blijkbaar heeft hij toch ook een groot hart.

Samlambeej 24 januari 2019 om 19:11

en langs de kant dan… hoeveel er "alé Niki!" of "Go Niki!" riepen in Vlaanderne en E3.

SjoerdvG4thewin 24 januari 2019 om 20:26

Hearts and minds operations door Niki
https://www.wielerflits.nl/nieuws/terpstra-doet-keisse-rolex-cadeau/

HSV 24 januari 2019 om 20:30

Het was een Wuyts ding om van Niki een aso te maken die ook binnen de groep niet lekker lag. Boonen heeft dat meermaals tegen gesproken. En Lefevre ook. Pas vorig jaar na winst in Vlaanderen ging de stroom antipathie afnemen. In koers is het een harde maar niet binnen de ploeg. Boonen zei ook Niki maakt ambras maar je kunt blij zijn wanneer hij in jouw ploeg rijdt.

delgado 25 januari 2019 om 08:35

@HSV

Haha, nu heeft Wuyts het nog gedaan. Bijvoorbeeld zijn gedrag naar Maarten Wynants heeft er natuurlijk niks mee te maken.

Samlambeej 25 januari 2019 om 10:54

@delgado
Je doet alsof hij Maarten Wynants jarenlang gepest heeft terwijl het louter een totaal ongevaarlijk koersincidentje betreft. Dat men daar nu al zo lang naar refereert is echt van het padje getikt.

delgado 25 januari 2019 om 12:45

@Samlambeej

Overdrijf anders ;) het was gewoon om aan te geven dat zoiets niet volledig uit de lucht is komen vallen. Net zoals bij Cavendish. Hoelang heeft er een perceptie rond hem gehangen dat het een smeerlapje is door zijn gedrag óp de fiets? Terwijl het naast de fiets blijkbaar een crême van een gast is.

Mij maakt het niks uit hoor. Moet allemaal kunnen. Op de fiets hoef je geen lieverdje te zijn.

Samlambeej 25 januari 2019 om 14:38

Voilà. Wat voor zin heeft het iedereen te vriend te houden in de korte termijn realiteit die profsport heet?

HSV 25 januari 2019 om 08:55

Dat heeft niet geholpen en ook het geharrewar in Parijs Tours niet. Dat is die harde kant in de koers van Terpstra maar dat maakt hem nog geen slechte ploeggenoot of alleen maar winnaar bij de gratie van Boonen, zoals Wuyts wel zei.

Bart Wyns 25 januari 2019 om 11:22

Ik hoop alleszins dat hij al voldoende Frans geleerd heeft om enkele Franse chansons ten berde te brengen tijdens flash interviews!!!

Romāns Vainšteins 25 januari 2019 om 11:55

Terpstra Frans spreken , sure.

Lionel Gesink 25 januari 2019 om 13:05

Er zijn nog steeds Belgen die de klasse van Terpstra niet zien. Als of het allemaal door de ploeg komt dat hij zo veel gewonnen heeft.. Die “deb” van een Naessen is er ook zo een.. En maar afgeven op Groenewegen en Terpstra terwijl hij hun veters nog niet mag strikken.

Samlambeej 25 januari 2019 om 14:29

Veters draaien in de wielen. Hoogst gevaarlijk! Ik heb er met plakkers en een paar mtb met Boa’s.

djerkson 25 januari 2019 om 20:10

Naesen heeft al een mooi palmares voor een man die een paar jaar geleden nog kermiscoureur was en voltijds fabrieksarbeider en er kan nog veel bij. Nee, het is geen renner van het kaliber van Terpstra, maar wel een uitstekend renner.
De antipathie voor Terpstra komt ook door De Cauwer, die zelf letterlijk meermaals gezegd heeft dat NT niet de meest geliefde renner in het peloton was, maar wel in eigen ploeg.

HSV 25 januari 2019 om 15:32

Naessen denkt dat hij na Sagan en GvA de nummer 3 van het voorjaar gaat worden. Hoezo dikke nek?

djerkson 25 januari 2019 om 20:14

Er zouden wel eens andere mannen kunnen opstaan als winnaar van een grote klassieker genre Lampaert, Pedersen, Kragh Andersen en waarom niet Van Baarle. Sagan, GvA en Naesen zullen hun tenen kunnen uitkuisen.

Headlines

Materiaalzone

Populair