Tim Declercq: “Ploegmaats hebben een keer voor míj gezorgd”

zondag 11 juli 2021 om 09:32
Tim Declercq: “Ploegmaats hebben een keer voor míj gezorgd”

foto: Cor Vos

Na zijn val een dag eerder raakte Tim Declercq gisteren door de snelle start van de heuveletappe naar Quillan al vroeg in de problemen. De hardrijder van Deceuninck-Quick-Step bereikte echter ruim op tijd de finish.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Declercq gaf tegen de NOS toe dat hij zich ook wel een beetje zorgen maakte toen hij al vroeg in de etappe de aansluiting met het peloton kwijtraakte. “Ik wist dat het niet makkelijk werd, want er werd enorm hard gereden. Ik kan niet zeggen dat ik ergens last had of heel veel pijn had, maar ik beschikte gewoon niet over dezelfde capaciteiten als anders. Het was een hele rit vechten.”

“Het grote probleem was eigenlijk dat ik niet in overdrive kon gaan. Waarschijnlijk is dat ook een beetje central fatigue, dat je brein je wat tegenhoudt om volledig à bloc te gaan als het niet 100% juist zit. Maar tempo rijden ging wel nog redelijk. Ik heb me wel geforceerd om weg te rijden bij de groep waar ik zat, want ik zag het daar niet echt goed komen”, blikte hij terug.

Uiteindelijk kon aanhaken bij een grote groep met daarin onder anderen zijn ploeggenoten Davide Ballerini, Michael Mørkøv, Dries Devenyns en Mark Cavendish. Declercq: “Gelukkig kon ik nog de aansluiting maken naar de grote grupetto. Daar hebben mijn ploegmaats voor een keer heel goed voor mij gezorgd.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Turtlehead 11 juli 2021 om 09:56

Toch altijd wel mooi, die overlevingsverhalen.

0
Blackcanyon 11 juli 2021 om 10:04

Hij heeft t wel verdiend dat er een keer voor hem gezorgd wordt.

0
Michelangelo 11 juli 2021 om 10:20

Benieuwd of hij vandaag beter is dan gisteren. Hij zal het nodig hebben om zelf op tijd binnen te komen, en ervoor te zorgen dat ook Cavendish de tijdslimiet haalt. Veel zal afhangen van hoe er in het begin wordt gekoerst lijkt me.

0
Peet Gute 11 juli 2021 om 13:11

ik vermoed en hoop van wel, zat gisteren aanvankelijk in het allerlaatste groepje van Bouhanny maar is toen samen met Joris Nieuwenhuis naar het busje van Cav geknald, was op een bepaald moment toch een kloof van zon’ 4 minuten dat ze met hun tweetjes hebben dichtgefietst

0
zacht 11 juli 2021 om 11:20

Check door een onafhankelijke dokter of niet, ik vind het onverantwoord om iemand die hard op zijn hoofd gevallen is de volgende dag zo’n etappe met hoofdpijn te laten rijden. Respect dat het hem lukt, maar verstandig is het allerminst.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone