Tim Declercq is niet fit en stapt uit het Circuit de la Sarthe

donderdag 7 april 2022 om 11:33
Tim Declercq is niet fit en stapt uit het Circuit de la Sarthe

foto: Cor Vos

Tim Declercq zal de Circuit de la Sarthe niet uitrijden. De Belg van Quick-Step Alpha Vinyl is niet van start gegaan in de derde etappe van de Franse rittenkoers, omdat hij zich niet goed voelt. Hij zal met het oog op Parijs-Roubaix rust nemen, laat zijn ploeg weten op haar sociale media.

Castelli

“Tim Declercq zal vandaag niet starten in de etappe van het Circuit de la Sarthe, omdat hij zich niet goed voelt. Hij neemt in aanloop naar Parijs-Roubaix wat tijd om uit te rusten”, luidt het bericht. Declercq keerde een week geleden pas terug in koers, nadat hij in februari een coronabesmetting en een ontsteking van zijn hartzakje opliep. In Dwars door Vlaanderen werd El Tractor 89ste, waarna hij de Ronde van Vlaanderen lang op kop te zien was van het peloton. Hij reed Vlaanderens Mooiste uiteindelijk niet uit.

Dit artikel delen:

4 Reacties

bertus11-11 7 april 2022 om 11:44

Het blijft toch sluimeren in die ploeg. Ik heb het gevoel dat de renners (en misschien ook andere sporters) veel te snel weer op de fiets stappen na een Coronabesmetting of eventuele complicaties daarvan. Ik houd mijn hart ook vast voor van Aert als hij te snel weer gaat koersen. Misschien kunnen ze beter wat langer de tijd nemen om te herstellen om niet een half jaar, of misschien veel erger weg te gooien.

0
uitdewaaier 7 april 2022 om 12:27

De een is de ander niet.

0
Jos Jalapenos 7 april 2022 om 16:51

Kan ook mentaliteitskwestie zijn, belgen zijn doorgaans wat minder op dat vlak, zie wellens, evenepoel en in mindere mate nys. Jongens als Mathieu, Wout en Roglic zijn fysiek net even wat sterker.

0
guyremgabdel 7 april 2022 om 13:03

Bertus, gelijk heb je. Maar de druk is zo groot dat de sporter eigenlijk tegen zichzelf beschermd moet worden. Na een besmetting kan je wel fit zijn, maar topsport is toch nog wat anders dan functioneren in het normale leven.
Stel dat Wout net zoals zijn vriendje Michael een paar jaar geleden in PR toch hartproblemen ondervind, en hij moet ook een pacemaker ingeplant, dan kan hij nooit meer in Italië gaan koersen. Is dit het wel waard ?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone