Tim Declercq en Dries Devenyns: “Passie is de sleutel bij Cavendish”

Tim Declercq en Dries Devenyns: “Passie is de sleutel bij Cavendish”

© Cor Vos

dinsdag 29 juni 2021 om 17:50

Winst voor Mark Cavendish en dat laat niemand onberoerd. Ook Tim Declercq en Dries Devenyns, ploegmaats van de Brit bij Deceuninck-Quick-Step, gunden het hem. “Onrealistisch”, lacht Declercq. “Een verhaal om te verfilmen.”

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Ik zie nog het beeld van Mark tijdens de Scheldeprijs vorig jaar”, vertelt Tim Declercq. “Einde carrière, die tranen. En kijk nu. Wat een progressie heeft hij gemaakt op amper een half jaar tijd. Hij bewijst dat hij niet had mogen afgeschreven worden. Kampioen zijn, dat gaat er niet zomaar uit. Alleen mentaal moest alles opnieuw op de juiste plek zitten.”

Declercq zegt de laatste dagen een behoorlijk relaxte Cavendish gezien te hebben. “Relatief dan, want Mark zal nooit de meest rustige jongen van de ploeg worden”, lacht hij. “Maar hij zit gewoon goed in zijn vel bij ons. Hij heeft al meermaals benadrukt dat hij het niet voor het geld doen, dat hij gewoon zijn carrière niet op die manier wilde afsluiten.”

Hoogste niveau
“Het gaat over passie”, voegt Dries Devenyns toe. “Daarom is hij nu oprecht gelukkig. Deceuninck-Quick-Step is echt een team met passie voor het wielrennen. Dat heeft hij een paar jaar gemist, blijkbaar. Dit jaar heeft hij dat teruggevonden en dat is de sleutel tot het succes. Het feit dat hij al een tijd op zoek is naar die zege op het hoogste niveau maakt hem nu extra emotioneel.”

Zowel Devenyns als Declercq uitten overigens hun bewondering voor de finale van hun landgenoot Brent Van Moer, die pas op tweehonderd meter van de finish sneuvelde. “Kantje boord. We vreesden er echt voor dat hij voorop ging blijven. Zeer knappe prestatie, want we hebben echt hard moeten fietsen om hem terug te pakken. Gelukkig voor ons is het nog net gelukt.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Aart van Woud 29 juni 2021 om 18:44

Dus bij Bahrein en Dimension Data had hij die passie niet?

0
Nico Dick 29 juni 2021 om 19:15

Daar vond hij die passie niet. Zo begrijp ik het…

0
7even 29 juni 2021 om 19:20

Daar wordt de passie blijkbaar uit een ander vaatje getapt. Oh wacht. Bahrein, die worden ook overal van beschuldigd… Met passie alleen kom je er niet, maar DQS blijft telkens een team van hun renners weten te maken. Ik snap niet hoe die enge narcist dat doet, maar het kan niet anders dan dat hij daarin erg sterk is, of de juiste mensen voor in dienst heeft. Erg jammer, want ik zou die gast graag nooit meer horen praten. Zonder respect de hele wereld respectloos noemen. Maar ik geloof niet dat hij andere vaatjes heeft dan de rest.

0
Jeylan Mashiga 29 juni 2021 om 19:44

edit wf: niet doen

0
froxynoodles 29 juni 2021 om 20:39

Deze man heeft vertrouwen nodig van de baas en het team! Als ik het goed begrepen heb is hij behoorlijk depressief geweest.. lijkt me slecht voor je prestaties op de fiets..

0

Headlines

Populair

Materiaalzone