Tijmen Graat bezorgt Jumbo-Visma-talenten nieuw succes in Italië
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 11 april 2023 om 20:29

Tijmen Graat bezorgt Jumbo-Visma-talenten nieuw succes in Italië

Tijmen Graat heeft dinsdag in Italië de GP Palio del Recioto (UCI 1.2U) op zijn naam geschreven. De 20-jarige coureur van Jumbo-Visma Development was na een zware beloftenkoers van ruim 147 kilometer sneller dan de Italiaan Giulio Pellizzari van Green Project-Bardiani-CSF-Faizanè.

Graat en Pellizzari bleven samen over na zes lastige lokale rondes en een afsluitende klim naar Fane (7,3 km aan 6,6%). Na een afdaling van dertien kilometer bleek Graat over de snelste benen te beschikken in de straten van Negrar, in de provincie Verona.

Alessandro Pinarello en Alessio Martinelli, ploeggenoten van Pellizzari werden een kleine 20 seconden daarachter derde en vierde. De vijfde plaats was voor Johannes Staune-Mittet, een Noorse ploegmaat van Graat bij de talentenploeg van Jumbo-Visma.

Begin maart won Graat ook al een etappe en het eindklassement in de Istrian Spring Trophy in Kroatië.

Twee op rij
Maandag was Staune-Mittet nog aan het feest namens de Nederlandse opleidingsploeg. Hij won solo de beloftenkoers Giro del Belvedere (UCI 1.2U) na eveneens een zware finale. Niet ver achter hem eindigden teamgenoten Loe van Belle (derde) en Graat (vierde) ook in de top-5.

 
5 Reacties
Sorteer op:
11 april 2023
Mooi, Graat is echt goed bezig. Als hij zich zo blijft ontwikkelen, kan een overstap naar het 'grote' TJV bijna niet uitblijven.
11 april 2023
Sorry maar dit is een inkoppertje: we hebben het wel over de grote 6 maar dit is de nieuwe Graatmeter.
    12 april 2023
    Als we dan toch inkoppen: hij staat ook wel graat mager.
11 april 2023
Ok, het is maar een rijtje, maar toch een rijtje met Konychev, Mirko Celestino, Cancellara, Popovych, Brambila, Preidler, Ewan, Powless, de Bod (Pogacar 2de op 7 sec), Grégoire.
12 april 2023
Toch straf in zn 2e volledige jaar dat hij echt koerst. Knap opgevist door JV

Reacties zijn gesloten.