Tiesj Benoot tweede in Dwars door Vlaanderen: “Wel een boost richting de Ronde”

woensdag 30 maart 2022 om 17:47
Tiesj Benoot tweede in Dwars door Vlaanderen: “Wel een boost richting de Ronde”

foto: Cor Vos

Alleen Mathieu van der Poel kon Tiesj Benoot vandaag aftroeven in Dwars door Vlaanderen. De Belg kreeg de kans als kopman bij Jumbo-Visma en pakte die met beide handen aan, met een tweede plaats als resultaat. “Ik heb in de finale alles of niets gespeeld”, aldus Benoot in het flashinterview.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Benoot zat in de slotfase in een kopgroep van acht die ging strijden om de zege. “Victor Campenaerts ging eerst in de aanval boven op de Holstraat, dat had ik verwacht want daar ging hij een ronde eerder ook al. Ik ben vol erachter gegaan. Toen ben ik een keer of drie met twee man weg geraakt, maar we werden steeds gepakt. Daarna heb ik alles of niets gespeeld”, vertelt hij.

Op 1,5 kilometer plaatste de Jumbo-Visma-renner de beslissende demarrage. “Ik zag niemand in mijn wiel, maar een bocht later zat Mathieu daar… Ik kon kiezen om niet mee te rijden, maar door mee te rijden had ik nog de meeste kans om te winnen. Als hij eens schakelfoutje had gemaakt bijvoorbeeld, daarom heb ik nog een keer overgenomen”, aldus Benoot. In de sprint die volgde maakte Van der Poel echter geen fout, waardoor Benoot tweede werd. “Het is goed om te zien dat ik er dichtbij was. Een moment van twijfel in de groep en ik win”, blikt hij terug.

‘Met vertrouwen naar zondag’
“Maar over het algemeen heb ik een goed gevoel. De E3 Saxo Bank Classic en Gent-Wevelgem hebben mij een stap vooruit gebracht. Dat was de diepgang die ik zocht, dus richting zondag (de Ronde van Vlaanderen, red.) is dit wel een boost”, aldus Benoot. En wat met de favorieten voor de Ronde? “Ik denk dat Mathieu daar altijd bij hoort als hij start, na vandaag zeker. Voor mij is het moeilijk in zo’n finale 1-op-1 tegen hem, maar in de Ronde hebben we Wout van Aert en Christophe Laporte er terug bij. Dus ik trek met vertrouwen naar zondag.”

Dit artikel delen:

15 Reacties

Murcia 30 maart 2022 om 18:06

Reed weer sterk, zat ook wat te ver bij die aanval van INEOS maar kwam nog achter Matthieu aansluiten. Daarna gedaan wat hij moest doen, het moment dat hij en Vocsnor weg waren en Küng achter hen aan ging rijden was cruciaal. Op dat moment had MVDP net daarvoor een inspanning gedaan en leek Pidcock niet sterk genoeg maar de Zwitser hield het gaatje daar klein. Voor JV de prettige constatering dat de aankopen hun gewicht nu al in goud waard zijn.

0
Kopinkas 30 maart 2022 om 18:09

Als je moet hopen op een schakelfoutje bij MVDP, moet je toch zorgen dat je in de laatste bocht al niet de aansluiting verliest. Jammer, maar wel verdienstelijk gereden.

0
Alfons Haavers 30 maart 2022 om 18:11

Met vertrouwen naar zondag zeker. Maar tegelijkertijd de wetenschap: Tiesj moet alleen wegraken.

Ik zie in Laporte (ondanks dat hij ook de sprint verloor in GW) meer de man die je echt kan inzetten om de andere favorieten uit hun tent te lokken. Hij is rapper en een betere hardrijder. Benoot dan eerder als luitenant om uit te dunnen op de hellingen en gaten te dichten in de finale voor Wout.

0
Mwielerfan 30 maart 2022 om 18:25

Benoot moet met Kung en of campenaerts weg rijden zondag, of alleen

0
Alfons Haavers 30 maart 2022 om 18:29

Zelfs dan betwijfel ik nog of hij ze klopt in de sprint.

0
Romāns Vainšteins 30 maart 2022 om 18:52

Benoot is wellicht een pion om mee te sturen in een grotere groep anticipeerders die hij op de lompe stukken uit het wiel kletsen kan. Echter verwacht ik dat totaal niet vanuit Jumbo en zie ik ze een pure kopmankoers er uit persen met op elke heuvel meer mannen overboord terwijl zijzelf nog met 3-4 over zitten.

0
josi 30 maart 2022 om 18:37

Prima gereden. Als VDP even aarzelt, is hij weg en wint hij zomaar. Veel anders had hij het niet kunnen spelen.

0
SoloSlim 31 maart 2022 om 06:53

Om iets van kans te maken mag hij niet overnemen, punt. Liever 2e dan 8e.. Maar er telt maar 1 plaats. Spijtig.

0
DeGroteMolen 30 maart 2022 om 19:08

Sterk gereden weer, is aan een goed seizoen bezig. Wat een verschil met vorig jaar.

0
kelderfan 30 maart 2022 om 19:38

Ja die Benoot groeit met de dag. De samenwerking met Van Aert heeft hem goed gedaan. Dat wordt nog leuk a.s zondag.

0
Peterke 30 maart 2022 om 19:43

Zag hem lossen op Nokereberg…

0
Beer 30 maart 2022 om 20:32

Sterk gereden, zeker wel; maar toch ook veel te gretig? VDP spaart zich nu en dan slim, terwijl Benoot maar op kop boort en gaten dicht. Op zich mooi om te zien, maar op deze manier is het niet echt rijden om te winnen met een klepper als VDP in de buurt.

0
Niklas 30 maart 2022 om 22:20

Benoot kan een heel belangrijke pion zijn in de finale. Er zijn echt wel scenario’s denkbaar waarin hij alleen aankomt, zeker als Laporte en Van Aert ook nog voorin zitten.

0
bunchsprinter 30 maart 2022 om 22:31

Als die 3 mee zitten van JV dan gaat het voor de toppers echt problematisch worden. JV is niet bang om te springen en WVA heeft bewezen zijn benen stil te kunnen houden bij de juiste koers situatie. Zelfs Matthieu kan niet overal op reageren. Ik geef benoot een extra ster zondag!

0
Kopinkas 30 maart 2022 om 22:54

Benoot krijgt vreemd genoeg geen enkele ster in de WF-voorbeschouwing…
Wel maf om te beseffen dat zijn doorbraak in de Ronde met een 5de plek alweer 7 jaar geleden is (sindsdien nog wel een paar mooie toptien plekken)
Benieuwd of hij zijn vormpeil nog kan doortrekken richting L-B-L, waar hij de voorbije twee jaar toch ook 7de en 8ste werd…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone