maandag 28 maart 2022 om 14:10

Tiesj Benoot over Gent-Wevelgem: “We hebben gekoerst en verloren”

Video Tiesj Benoot vond het jammer dat zijn ploeg Jumbo-Visma in Gent-Wevelgem een goede koers niet kon omzetten in een overwinning. Zijn ploegmaat Christophe Laporte sprintte in de straten van Wevelgem naar de tweede plaats achter Biniam Girmay. “We hebben gekoerst en verloren”, vertelde de Belgische renner voor de camera van onder andere WielerFlits.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik denk dat we een zeer goede koers hebben gereden”, vertelde Benoot. “Na de laatste keer Kemmelberg hadden we drie man op acht, dat was wel goed. We wisten echter dat het moeilijk zou zijn om het samen te houden. We zijn blijven aanvallen en Christophe (Laporte, red.) raakte redelijk snel vooruit. We hebben gekoerst en verloren.”

De klassiekerspecialist kwam vrijdag in de E3 Saxo Bank Classic naar eigen zeggen nog een paar procent tekort. “Na twee keer slapen zijn die er nog niet bij gekomen”, lachte hij gisteren. “Tegen volgende week in de Ronde van Vlaanderen normaal wel. Dit was ook een wedstrijd die me iets minder ligt. (…) Het gaat echter de goede richting uit.”

Voor de Ronde van Vlaanderen denken Benoot en zijn ploeg niet te veel in verwachtingen. “We gaan gewoon koersen en rijden voor de overwinning. We gaan proberen hetzelfde te doen als vandaag en hopelijk een plekje beter.”


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
28 maart 2022 14:17
edit wf: laat anti-supporteren achterwege
    28 maart 2022 14:28
    En waarom was het dan geen normale dag? Girmay zal inderdaad nergens zijn in de Ronde omdat hij niet meerijdt. Ik zou er de komende jaren toch maar rekening mee houden en ik denk dat Girmay zeker wel een natuurtalent is. Anders win je niet je eerste Gent-Wevelgem.
    28 maart 2022 14:30
    Hoewel het gejuich extreme vormen aanneemt heeft Girmay dit seizoen wel echt serieuze uitslagen gereden voor iemand die volgende week pas 22 wordt. Hij lijkt het profiel te hebben van een heuvelrenner met een sterke sprint.

    1ste in Gent - Wevelgem
    5de in E3 Harelbeke
    12de in Milano - Sanremo
    10de in Milano - Torino
    3x top 10 in Parijs - Nice
    7de in Faun Drôme Classic
    1ste in Trofeo Alcudia

    Vorig jaar 2de op het WK voor beloften en een 9-tal top 10 noteringen in eendagswedstrijden op zijn 20ste/21ste.
    28 maart 2022 14:34
    Slechtste jalapenos die ik ooit proefde, bijzonder brakke nasmaak. Mag voor mij gewoon uit de handel genomen worden…
    28 maart 2022 14:39
    Op zich hoef je er geen uitslagen bij te pakken want in 3 van de moeilijkste koersen achtereen geeft Girmay blijk van: een enorme motor hebben, goed positioneren kunnen en handig met de fiets zijn én de koers kunnen lezen met op exact de juiste momenten op de juiste plaats zijn.

    Vooralsnog is het wel degelijk iemand op wie de definitie natuurtalent uitstekend toepasbaar is. Eventuele 'diepgang' met woke, gelijke kansen, mondiale impact, de toekomst van het wielrennen etc staat daarvan losgekoppeld.
    28 maart 2022 15:35
    Hij presteert gewoon prima in de grote koersen, daar valt niets op af te dingen. Maar dat we allemaal zo blij hier mee moeten zijn, snap ik ook niet. Lekker boeiend.

    Hij ziet er overigens wel echt ouder uit dan 21
    28 maart 2022 16:19
    Je brengt het nu zelf weer onder de aandacht en "we" hoeven helemaal niets.
    @kopinkas: Inderdaad , de geur van bederf.
28 maart 2022 14:18
In het wielrennen verlies je nu eenmaal vaker dan dat je wint (als je een 2e plaats voor Laporte in een WT-eendaagse verliezen noemt).
Het was mooi, een ander was net ff beter (en levert een mooi verhaal voor de sport op), dat is prima lijkt mij.
Als ploeg kan TJV echt tevreden zijn (eigenlijk als enig topploeg en verder zijn alleen Wanty en Total er goed uit gekomen qua resultaat/opbrengst van alle inspanningen).
28 maart 2022 14:45
Jumbo heeft prima gekoerst maar wel 2, eventuele fouten gemaakt.

* Toen ze met 8, waarvan 3 Jumbo een beetje los waren had Benoot vol op kop gekund óf met zijn 3 kunnen draaien zonder hulp te ragen. Ik denk dat ze redelijk snel iets van 45 sec losgeweest waren.
* Laporte stemt zijn spurt op de verkeerde man af namelijk Stuyven. Ik weet niet hoe het met de rest hier zat maar gok dat 88% Grimay als gevaarlijkste man aanduidde.
28 maart 2022 16:59
Girmay rijdt nu al een stuk indrukwekkender in de rondt dan Benoot en Laporte die geacht moeten worden in de kracht van hun wielerlegende te zijn…
    28 maart 2022 17:48
    Hoe rijdt Girmay indrukwekkender rond dan Laporte dan?
28 maart 2022 16:59
rondte en wielerleven
29 maart 2022 11:06
Girmay is piepjong, rijdt op wereldklasse niveau (junioren, nu). Laporte is in mijn ogen niet meer dan een C-versie van Niki Terpstra. Vooruit met een iets betere sprint, welke overigens bij lange na niet genoeg was om Girmay te kloppen.

Reacties zijn gesloten.