Barst in sleutelbeen Benoot, gebroken elleboog Keisse

zondag 14 april 2019 om 23:15
Barst in sleutelbeen Benoot, gebroken elleboog Keisse

foto: Cor Vos

Tiesj Benoot heeft Parijs-Roubaix vroegtijdig moeten verlaten. De renner van Lotto Soudal kwam ten val na een aanrijding met de ploegleiderswagen van Jumbo-Visma. Sporza meldt dat hij heeft moeten opgeven en naar het ziekenhuis is overgebracht voor een check-up.

De razendsnelle en nerveuze editie van Parijs-Roubaix kende de nodige valpartijen. De Nederlander Taco van der Hoorn (Jumbo-Visma) kwam vroeg in de wedstrijd tijdens een kasseistrook ten val, maar kon zijn koers vervolgen. Iljo Keisse had minder geluk. De routinier van Deceuninck-Quick Step reed onderweg op een vluchtheuvel en moest na een harde val de wedstrijd verlaten.


Update – Geen Amstel Gold Race voor Benoot

Tiesj Benoot is niet ongeschonden uit Parijs-Roubaix gekomen. De kopman van Lotto Soudal kwam ten val, had een lekke band en botste daarna ook nog eens op de volgwagen van Jumbo-Visma. Benoot heeft een barst in zijn sleutelbeen en zware kneuzingen aan zijn heup en schouder.

Daarnaast werden bij Benoot ook nog snij- en schaafwonden aangetroffen na Parijs-Roubaix. Maandag wordt meer bekend over de blessures van de nummer negen van de recente Ronde van Vlaanderen, die in ieder geval de Amstel Gold Race van volgende week moet missen.

Lotto Soudal kende na het uitvallen van Benoot geen succesvolle Parijs-Roubaix. Alleen Jens Keukeleire (29ste) en Stan Dewulf (79ste) haalden de wielerbaan in Roubaix.


Update – Iljo Keisse breekt elleboog

Het was vrolijkheid alom bij Deceuninck-Quick-Step na de winst van Philippe Gilbert, maar Iljo Keisse was daar niet bij. Hij was afgevoerd naar het ziekenhuis na een botsing met een vluchtheuvel. “Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat Keisse een complexe breuk in de linkerelleboog had. Keisse moet hieraan geopereerd worden in het ziekenhuis van Herentals”, schrijft de Belgische ploeg. Hoe lang Keisse uit de roulatie is, is nog niet bekend.

Dit artikel delen:

11 Reacties

Turtlehead 14 april 2019 om 18:50

Heeft Lotto-Soudal al aangeboden die achterruit van TJV te vergoeden?

Eigenlijk ongelooflijk dat ie geen slagaderlijke bloeding of zo oploopt.
Hopelijk snel weer op de fiets richting…. Tour?

kielabokki 14 april 2019 om 20:01

Van Frans Maassen gehoord dat hij helemaal niet door achterruit is gevlogen? Maar een motor.
En Taco zou ergens in ziekenhuis liggen maar ze wisten zelf nog niet waar?

Gebruikersnaam 15 april 2019 om 07:29

Wel degelijk door de achterruit van de wagen gevlogen, omdat Verhoeven plots alles dicht moest gooien. Men heeft gewoon geluk dat dit niet vaker gebeurt, gisteren zag je dat Van Aert in zijn achtervolging ook vol in de remmen ging toen wagens hem plots volledig de weg versperden.

“Dat is Parijs-Roubaix, dat is de koers” vind ik in deze dan ook iets te gemakkelijke uitspraken. Bij Verhoeven weet je niet wat er gebeurde, maar bij Van Aert was dat gewoon idioot gedrag van de wagen van (naar het schijnt) Total.

Grobbel 15 april 2019 om 08:19

Grischa Niermann had het er ook over dat er een motor op de auto was gebotst bij een opstopping, en dat er daarna nog een renner op de motor knalde (hij wist ook niet om welke renner het ging). Zie ook het flashinterview met Niermann, vanaf 2:02: https://www.wielerflits.nl/nieuws/grischa-niermann-jumbo-visma-we-hadden-te-veel-tegenslag-vandaag/

Turtlehead 15 april 2019 om 09:35

Ik was de knipoog vergeten, maar die zou ook wat ongepast zijn.
Benoot op een motor gebotst, die door de achterruit heen is gegaan…
Blijft lastig, al dat verkeer in de koers.

Ik zag gisteren Andere tijden sport, Knetemann de de Gold Race wint in ’85. Twee motoren, een auto én twee meisjes op stadsfietsen in de finishlaan, dat is alles wat je ziet op de weg.
Misschien eens wat saneren?

Jean Dumas 15 april 2019 om 15:11

Volledig eens met Turtlehead. In Baskenland ook bergen motoren, maar meestal alleen helikopterbeelden.

pirazzi 14 april 2019 om 18:52

Als je wint, heb je vrienden. Heb je pech, zoals Benoot dan ben je eenzaam.

Polleke 15 april 2019 om 08:32

En het gaat maar door…sinds ik er op gaan letten ben, tot dusver dit seizoen nauwelijks een koers zonder botbreuken…

Geraint 15 april 2019 om 11:28

Dat komt omdat ze geen tramadol meer mogen gebruiken ;)

leor 16 15 april 2019 om 09:35

Vreemde tactiek bij de TJV, de ploegmaats vertikken het Van Aert te helpen en als hij dan toch steun vindt bij een andere renner wordt deze slinks geëlimineerd door de eigen volgwagen.

#demol :D

Mwielerfan 15 april 2019 om 09:51

Ze zijn bang voor claims van Nuyens als ze hem teveel ondersteunen ;)

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.