Tiesj Benoot: “Je kan maar beter mét, dan tégen Wout van Aert koersen”

Tiesj Benoot: “Je kan maar beter mét, dan tégen Wout van Aert koersen”

foto: Cor Vos

dinsdag 18 januari 2022 om 08:00
Interview

Tiesj Benoot is één van de nieuwe gezichten bij Jumbo-Visma. De 27-jarige Belg is aangetrokken om in de klassiekers kopman Wout van Aert bij te staan. Wat hij met plezier gaat doen, zegt hij. “En als er zich een situatie voordoet waarin ik mijn eigen kans kan gaan, zal het wellicht een grotere zijn dan ik ooit gekregen heb.” 

Het was eind oktober, tijdens een gesprek met het management van Team DSM over de toekomst, toen bleek dat Tiesj Benoot en Team DSM niet meer op dezelfde golflengte zaten. “Onze visies lagen te ver uiteen”, vertelt Benoot. “Zij waren strikt wat hún visie betreft, ik evenzeer over die van mij. Dan is het moeilijk om overeen te komen. Het is alleen maar goed dat we daar hebben kunnen over praten en er als volwassen mensen zijn uitgekomen.”

Waarop hun wegen scheidden. En veel meer wil Benoot daar niet meer over kwijt. Een aantal teams toonde interesse in de diensten van de Belgische allrounder, maar van meet af aan was duidelijk dat Jumbo-Visma zijn voorkeur genoot. Hij kijkt er naar uit om samen met Wout van Aert aan te treden in de klassiekers.

“Ik heb dat vaak gemist in mijn carrière, deel uitmaken van een ploeg met een van de grote favorieten, of met een snelle man waar niemand mee naar de finish wil. Bij Team DSM hoopte ik dat dat zou lukken met Michael Matthews, maar in dat ene voorjaar dat we samen reden, koerste ik na Parijs-Nice niet veel meer. En Wout is nog een trapje hoger dan Matthews.”

Waar en wanneer is die vriendschap met Van Aert ontstaan?
“We maakten samen deel uit van de Belgische ploeg tijdens het WK in Imola, al hadden we daar niet super veel individueel contact. Dat kwam er pas vorige zomer tijdens de Spelen in Tokio, waar we kamergenoten waren. Nadien trokken we ook samen op stage naar Zwitserland. Deels in Livigno, deels in het Diavolezza-skigebied, op 3.000 meter hoogte. Het bleek te klikken. Wout praatte toen ook over de manier van werken bij Jumbo-Visma en dat sprak me wel aan. Al was toen van een transfer in de verte nog geen sprake.”

Van Aert en Benoot in Parijs, net voor de afreis naar Tokio – foto: Cor Vos

Was de aanwezigheid van Van Aert doorslaggevend in jouw keuze voor Jumbo-Visma?
“Neen. Al heb ik hem wel gebeld voor ik uiteindelijk de knoop heb doorgehakt. Ik wilde zeker zijn dat hij er ook achter stond, maar eigenlijk was dat niet meer dan een bevestiging. Eerder had ik me ook geïnformeerd bij Laurens De Plus (in 2019 en 2020 bij Jumbo-Visma, red.) en ploegleider Maarten Wynants, goede vrienden van me.”

Intussen zie je ook van de binnenkant hoe het er bij de ploeg aan toe gaat. Word je nog verrast?
“Ik krijg vooral bevestiging van wat ik eerder al wist. Ik ben overtuigd dat het de ploeg is die het beste uit mij kan halen als renner. Als ik hier een paar jaar gereden heb, kan ik zeggen dat ik het maximum uit mijn carrière gehaald heb. Dan heb ik het niet over het financiële aspect, maar over de begeleiding.”

Kan je daar een paar concrete voorbeelden van geven?
“Hier in Alicante (op de intussen afgebroken stage, red.) zijn vier chefs aanwezig voor twintig renners. In alles wordt naar elk detail gekeken. Het voedingsprogramma staat op punt. Op alle gebieden worden experts van wereldniveau geconsulteerd.”

Ook bij Team DSM wordt toch professioneel gewerkt?
“Natuurlijk. Maar hier gaat dat – zonder dat ik daar dieper op inga – toch op een andere manier.”

Een paar jaar geleden gaf je aan ooit een keuze te maken tussen het klassieke en het rondewerk. Hoe staat je daar nu in?
“Het wielrennen is veranderd. Toppers rijden vandaag alles. Tourwinnaar Tadej Pogačar won Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije en wil nu de Ronde van Vlaanderen rijden. Klassiekerspecialist Wout van Aert wint vorig jaar bijna de Tirreno en rijdt een sterke Tour de France. Vroeger werden renners in hokjes gestoken. Nu gaan ze zelfs over de disciplines heen en combineren ze de weg met het veld en het mountainbiken.”

“Met de huidige trainingsleer en de wetenschap die voorhanden is, is er veel mogelijk. Zolang het maar gebalanceerd gebeurt en er geen sprake is van overdaad. Dat geldt ook voor mij. Ik haal er trouwens energie uit om na het voorjaar ook nog grote doelen te stellen. Als dat in de Tour de France zou zijn, uiteraard in een andere rol. Als ik met Roglič of Vingegaard aan de start sta, moet ik geen klassementsambities hebben.”

Benoot met Primoz Roglic tijdens de eerste trainingsdag in Alicante – foto: Cor Vos

Wat dat voorjaar betreft, schuif je ook daarin je eigen ambities opzij?
“Niet helemaal. Ik besef maar al te goed dat er veel wedstrijden gaan zijn waarin ik mijn eigen kansen zal moeten opofferen. Maar als er zich een situatie voordoet waarin ik mijn eigen kans kán gaan, dan zal dat een grotere kans zijn dan ik vroeger ooit gekregen heb. Dan is het aan mij om die te pakken.”

“Kijk, Gent-Wevelgem kent een vlakke finale. Als Wout daar mee is, probeer je als team de boel samen te houden en trek je altijd zijn kaart. Maar in de Ronde van Vlaanderen is het niet de bedoeling met zes man op kop te zitten met Wout in het wiel. Daar moeten we met een zo groot mogelijk blok in de finale geraken om dat dan uit te spelen. Zowel Wout, Christophe (Laporte, red.) als ikzelf eindigden vorig jaar in de top twaalf van de Ronde. Dan was Mike er nog niet bij. Dat opent voor iedereen perspectieven.”

Zo denken ook Laporte en Teunissen erover. Als dat maar niet tot conflicten leidt…
“Dat denk ik niet. Wout is een kopman die daar zeer goed mee om kan. En wij hebben allemaal bijzonder veel respect voor hem. En iedereen kan snel de klik maken indien nodig. Of indien er orders vanuit de volgwagen komen. Maar het blijft een feit dat het vorig jaar in de monumenten net niet was. Wout zat dan alleen tegen vier man van Quick-Step. Dat mag niet meer gebeuren.”

Een concreet voorbeeld: je geraakt in de Ronde van Vlaanderen voorop met Asgreen, die vorig jaar Van der Poel klopte in de sprint. Wat doe je?
“Dat is een makkelijke. Ik moet vooraan niet rijden en Wout daarachter ook niet. Dat is alleen maar goed. Dan is de vraag wie Wout gaat terugbrengen? Lampaert? Sénéchal? Nee, hé.”

Dan ga jij naar de streep met iemand die sneller is dan jou.
“Ik zal maar best wat meer aan mijn sprint gaan werken (lacht)… Nee, dat zien we dan wel. Maar ik ben zeker: je kan maar beter mét dan tégen Wout van Aert rijden. En dat geldt nog meer voor bijvoorbeeld Christophe Laporte, want dat is nog meer hetzelfde type renner als Wout. Hoeveel ploegen hebben overschot in zulke wedstrijden?”

Hoe ziet jouw programma er exact uit?
“Ik begin met Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne. Voorts Stade Bianche en Tirreno Adriatico, die laatste als voorbereiding op de klassiekers. Daarna volgen E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem, Ronde van Vlaanderen, Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Eventueel kan daar nog Dwars door Vlaanderen bijkomen. Daar is nog geen uitsluitsel over.”

Tot slot: zit hier opnieuw een gelukkige Tiesj Benoot voor ons?
“Zeker weten. Ik ben in december trouwens ook vader geworden. En ik ben iemand die energie krijgt van verandering. Eén plus één is drie.”

Dit artikel delen:

39 Reacties

Tpinotfan 17 januari 2022 om 15:17

Edit: Thx, aangepast

Tpinotfan 17 januari 2022 om 15:19

Ben erg benieuwd naar hoe die dynamiek gaat zijn bij JV dit voorjaar. Uitstekende aanwinsten op papier, nu nog de samenwerking zoals QS en er liggen meer kansen dan ooit.

LaDoyenne 17 januari 2022 om 15:23

't Ritme dat hij in Lombardije bergop ontwikkelde, maakte van Tiesj de Remco Killer.

LaDoyenne 17 januari 2022 om 15:48

Remco Killer
Qu’est-ce que c’est?

Turtlehead 17 januari 2022 om 19:38

'…fa fa fa fa fa fa fa fa fa far better
Run run run run run run run away

You start a conversation you can't even finish it
You're talkin' a lot, but you're not sayin' anything
…'

Heel passend inderdaad, dank voor het opdiepen van deze Remco-typering uit mijn diepe geheugen :)

Edit:
En het is nog veel mooier natuurlijk:
'I can't seem to face up to the facts
I'm tense and nervous and I
Can't relax…'

en

'' Realisant mon espoir
Je me lance, vers la gloire… Ok
We are vain and we are blind….'

Dat wordt de moeite dit seizoen :)

Krakowic 17 januari 2022 om 15:25

Heel benieuwd of ze de hoge verwachtingen gaan waarmaken dit voorjaar. Denk nog steeds dat QS een sterkere ploeg heeft dan TJV. Maar het gaat wel een interessante dynamiek opleveren dit jaar. Wat wordt de ploegentactiek bijvoorbeeld van beide ploegen?

Ook mooi dat hij geen zin heeft om af te geven op DSM. Dat toont volgens mij toch ook wel aan dat we daar niet altijd meer achter moeten zoeken dan zichtbaar is. Veel renners zouden liever bij TJV rijden, simpelweg omdat het een nóg grotere en sterkere ploeg is.

11 na 11 17 januari 2022 om 16:20

Meeste renners die bij DSM vertrekken voor hun contract afloopt moeten een NDA ondertekenen.

Emergo 17 januari 2022 om 16:51

Je denkt dat iedereen weet wat een NDA is ?

LaDoyenne 17 januari 2022 om 16:58

Non-disclosure agreement?

Arie den Blanken 17 januari 2022 om 17:43

Daar hief je inderdaad niet veel achter te zoeken: bijna altijd is het simpelweg omdat ze er per saldo in Euro’s op vooruit gaan.

Craig Vanderswag 17 januari 2022 om 18:53

Dat gaat dan toch niet op in dit geval, Arie.

Groetjesaandevoetjes 17 januari 2022 om 16:16

Tiesj geeft wel enkele interessante antwoorden waarop het lijkt dat het echt een knecht gaat worden. Had gehoopt dat hij ook zelf finales ging rijden om zelf te winnen ipv elke keer Van Aert te spelen. De kracht van QS zit hem juist in het uitspelen van meerdere mannen. Als JV opzichtig van aert uitspeelt hebben ze nog steeds niks aan een overtal. Hopen dat teunissen en laporte wel meer ambitie gaan tonen

Panache 18 januari 2022 om 06:44

Ik lees iets heel anders ‘tussen de regels door’.

Groetjesaandevoetjes 17 januari 2022 om 16:16

Tiesj geeft wel enkele interessante antwoorden waarop het lijkt dat het echt een knecht gaat worden. Had gehoopt dat hij ook zelf finales ging rijden om zelf te winnen ipv elke keer Van Aert te spelen. De kracht van QS zit hem juist in het uitspelen van meerdere mannen. Als JV opzichtig van aert uitspeelt hebben ze nog steeds niks aan een overtal. Hopen dat teunissen en laporte wel meer ambitie gaan tonen

Natte spons 18 januari 2022 om 15:51

Ik lees iets heel anders ‘tussen de regels door’.

Flowtosti 17 januari 2022 om 16:17

Sterker blok voor voorjaar maar denk dat vooral Wout zelf hierdoor minder prijs gaat rijden

Atapumafanclub 17 januari 2022 om 16:53

Vraag: ”Dan ga jij naar de streep met iemand die sneller is dan jou.”

Dan jij?

Tommetjen 18 januari 2022 om 08:50

Tenenkrommend. En het ook gewoon laten staan.

bellevue 17 januari 2022 om 16:54

Zowel Van Aert als Benoot zijn erg rationele types, waren goeie studenten en passen daarom uitstekend bij deze ploeg.
DSM en INEOS zijn van een gelijkaardige aanpak maar DSM slaat een beetje door in hun protocollen en INEOS is een beetje onvoorspelbaar en ondoorzichtig.

kelderfan 17 januari 2022 om 17:00

Een leuk en goed interview met een welkome Tiesj Benoot. Het wordt zeker een sterk blok met Laporte, Teunissen en Van Aert.

Murcia 17 januari 2022 om 17:04

Tiesj is een intelligente vent die uitgebreid ingaat op de vragen en geen standaard teksten uitbraakt. Voor wat betreft zijn eigen ambitie lijkt hij realistisch te kiezen voor een plek onder de absolute kopmannen maar in een ploeg als TJV hoeft dit niet uit te sluiten dat hij mooie dingen kan laten zien. Juist de sterke breedte in het voorjaarswerk bij de ploeg geeft ook hem kansen.

Alucard 17 januari 2022 om 18:36

“Dat is een makkelijke. Ik moet vooraan niet rijden en Wout daarachter ook niet.”

=

Wat een kleinzielige manier van denken weer. Typisch Jumbo. “Wij hebben het beste team gekocht, dus nu gaan we niks meer doen behalve de koers zoveel mogelijk doodleggen en dan profiteren.”

Maakt het nog makkelijker om tegen dit lelijke team te juichen.

Craig Vanderswag 17 januari 2022 om 18:55

Wat hij beschrijft, is een tactiek die alle ploegen toepassen hoor.

Murcia 17 januari 2022 om 19:43

Als je de vraag weglaat waarin duidelijk wordt dat strijkijzer Benoot met een rappe kerel als Asgreen voorop zit dan is het een stuk makkelijker om een bak negativiteit over de ploeg te gieten. Ik mag inderdaad hopen dat Tiesj zijn aanpak dan niet is om Asgreen naar de finish te loodsen, en dat Wout niet als een idioot achter zijn ploegmaat gaat rijden. Mocht Tiesj zo sterk zijn dat hij in de diepe finale met Kasper weg weet te rijden dan ligt zijn kans in een aanval op de klimmetjes, niks meer of minder.

Turtlehead 17 januari 2022 om 19:41

Maar zoals we op het WK hebben gezien aan d’n Remco: met en tegen is nog wat anders dan vóór Wout rijden…

Wat dat betreft heb ik liever dat hij WvA terugbrengt bij de ontsnapten, na de laatste klim in de RVV, zodat er een eindsprint komt, dan dat hij zich af laat maken door Janneke en Mieke na flauw in de wielen hangen in een vage kopgroep.

Een selectieve kopgroep van toppers komt ‘ie toch niet in terecht.

KimJungPoels 18 januari 2022 om 06:32

Je moet verrekte sterk zijn om na de Kwaremont dat gat dicht te rijden en het dan nog 16 kilometer te controleren. Gaat je met 1 knecht waarschijnlijk ook niet echt lukken.

Alle ballen op Wout is een tactiek die ook met een sterkere kern gewoon zelden gaat werken denk ik.

Beer 18 januari 2022 om 09:05

Na de 3e Kwaremont moet van Aert het alleen kunnen als hij wil winnen. Het gaat hem vooral over steun tussen de 2e en 3e Kwaremont. Daar zat Wout de afgelopen jaren steevast alleen te boksen tegen QS en VDP. De krachten die hij daar verspeelde, kon hij in de finale niet aanwenden.

Michelangelo 18 januari 2022 om 09:27

Ik denk dat Benoot niet de wapens heeft om de RVV te winnen, enkel om een korte uitslag te rijden. Tactisch spel moet je spelen met Laporte of Teunissen, die het wel af kunnen maken in een “verrassende kopgroep”. Mits uiteraard op hun topniveau.

En Wout zelf moet mee met de groten. En je kunt ervan op aan dat zowel VdP als ook het DQS blok op tijd uit hun kot komen. Maar dan moet je zelf bij de les zijn, niet een gracht in sturen, en ook zorgen dat je materiaal op orde is. En in die scenario’s zal Wout sterk genoeg moeten zijn om 30-40 km finale te rijden, ook zonder ondersteuning maar man tegen man. En dat is hem afgelopen jaar niet gelukt op de grote afspraken.

Beer 18 januari 2022 om 10:01

Pfff; Michelangelo, zo vermoeiend man. Altijd weer diezelfde uit de context gerukte en gekleurde argumenten.

Van Aert heeft al meer dan genoeg getoond dat hij mee kan met de groten, bij de les kan zijn en op tijd uit zijn kot kan komen. Denk aan de RVV 2020, GW 2021 & de Amstel 2021. 'Niet in de gracht sturen'; wat een belachelijke opmerking is me dat? Kan jij misschien met je fiets over golfbewegingen in het peloton springen? Dat zijn nu eenmaal dingen die gebeuren in een wedstrijd. Het is in elk geval niet zo dwaas als een plank missen op de OS nadat je bondscoach en ploegmaat je hebben gewaarschuwd. Materiaal van Cervelo lijkt me trouwens ook meer dan op orde.

Het is niet omdat van Aert het afgelopen jaar bij enkele grote afspraken te kort kwam dat dat een vaststaand feit is. VDP kwam bijvoorbeeld in 2020 ook te kort in de Strade & MSR. Komt hij dan ook standaard te kort op grote afspraken? Van Aert en Jumbo zijn op zoek gegaan naar de oorzaken van het missen van die laatste procentjes. Eentje is frisheid, mentaal en fysiek en daardoor een programma dat meer focust op de grootste doelen. Een tweede is meer steun in de (voor)finale. Kwestie dat Wout geen gaten op QS'ers moet dicht rijden met Matje in z'n wiel zoals in de E3 vorig jaar.

Alfons Haavers 18 januari 2022 om 10:02

Op de OS had het voor van Aert wel gekund met nog een ploegmaat bij hem, maar met teams van 5 is dat ook niet zo evident. Verder was hij in Vlaanderen, Roubaix en op het WK inderdaad net niet goed genoeg voor winst leek het. MSR was in een sprint om de zege moeilijk geweest tegen een superbe Ewan.

Denk ook dat de Ronde van Vlaanderen een wedstrijd is waarin er in de finale niet zoveel ruimte is voor tactische manoeuvres met schaduwkopmannen. In die koers is het inderdaad vaak de sterksten tegen elkaar de laatste 30km, hoewel het zoals Beer zegt altijd helpt als je onderweg minder met je snufferd in de wind hebt moeten rijden en andere teams achter je ploegmaten hebben moeten jagen.

Wat Roubaix betreft moet je ook wat geluk hebben. In het Bos van Wallers rijdt Wout zich bijna te pletter op een voorligger en Matje was op dat moment de pijp uit. Zelfs al heb je die dag wel superbenen, kan het onderweg altijd nog makkelijk misgaan in die koers. Maar het is wel een voordeel om een sterk team te hebben. Zowel om je terug in koers te brengen als om de fakkel over te nemen als je wordt weggeslagen.

Ik denk dat Jumbo-Visma (en ook Wout) er sowieso op vooruit is gegaan. Zeker in de Ronde van Vlaanderen zal van Aert finaal zelf de beste moeten zijn, in andere koersen kan er misschien meer tactisch gespeeld worden met de schaduwkopmannen.

Daarnaast helpt een beter team rond zich misschien ook om wat koelbloediger te koersen. Vorig jaar zagen we hem vaak gewoon aan hoog tempo op kop rammen (ook omdat ie alleen zat en het zo probeerde te controleren). Ik zou hem liever eens alles in 1 uitgekookte aanval zien steken. Hij is 1 van de allerbeste tijdrijders maar is buiten de Ventoux nog nooit solo aangekomen? Een goede ploeg kan hem misschien wel fris genoeg op de juiste plek afzetten om het zo eens te proberen.

Michelangelo 18 januari 2022 om 10:15

@Beer: gaaaaaap

@Alfons: met de nieuwe manier van koersen moet je al op 80 km van de meet beginnen met tactisch koersen als ploeg. Want wacht je daarmee tot 40 km van de aankomst, dan is de kans groot dat enkele toppers zelf al de knuppel in het hoenderhok hebben gegooid.
Ik denk persoonlijk ook dat Van Aert misschien wel te weinig gebruik maakt van zijn tijdritcapaciteiten. Ik kan me nog een solo herinneren in Strade Bianche, maar veel verder kom ik niet. Het is uiteindelijk vooral vaak volgen lijkt het, en rekenen op zijn sprint.

Als dát je tactiek is, dan is het natuurlijk wel cruciaal om een tweede man te hebben. Zoals Van Hooydonk in GW. En wat hij miste op de OS. Waarbij natuurlijk ieder parcours anders is, en soms die tweede man er ook voor kan zorgen dat iedereen naar jou en je ploeg kijkt terwijl die tweede man niet sterk genoeg is.

Maar linksom of rechtsom, je kunt altijd beter met 2 zitten dan alleen.

Alfons Haavers 18 januari 2022 om 10:20

Strade was ik inderdaad vergeten, goeie overwinning was dat.

Beer 18 januari 2022 om 10:39

Sterke reactie Michel.; niet fijn als je geblaat zo bij elkaar wordt geveegd hé? ;-)

Marik 18 januari 2022 om 10:52

beer, Wout van Aert hoort voor mij bij de top 5 van de wereld. Tegelijkertijd is de man toch ook niet onfeilbaar? Hij maakt toch ook (net als iedereen) soms fouten of heeft dagen dat hij wat minder is?

Beer 18 januari 2022 om 11:00

Volledig mee eens Marik.

Murcia 18 januari 2022 om 11:06

Wout en de ploeg hebben twee conclusies getrokken uit met name vorig jaar mbt de klassiekers, de eerste was dat Wout zelf niet de piek kon leggen in RVV en Roubaix en daarom is de aanloop er naar toe aangepast. De tweede was dat er niet genoeg renners het niveau hadden om er nog bij te zijn diep in de finale. Daarop is nu er ook de juiste mensen beschikbaar waren ingespeeld en zijn met Christophe, Tiesj en Tosh sterke pionnen toegevoegd. Voor mij betekend dit ook een duidelijke opdracht, er moet een Monument gewonnen worden door de ploeg en ten tweede moet duidelijk worden of de ploeg hoewel Wout nog steeds de absolute kopman blijft net als DQS gaat voor een winnaar uit de ploeg ipv alleen van Aert als winnaar uitspelen. Pas als je gaat voor een winst van de ploeg ipv één renner kun je een overtal ook echt tot zijn recht laten komen. Wat dat betreft is het handig dat je met Mike, Christophe en zelfs een Tosh rappe mannen hebt.

Beer 18 januari 2022 om 11:20

Aansluitend op wat Alfons & Marik schreven, als derde reden mag er gerust aangegeven worden dat van Aert's tactische keuzes niet altijd even goed bleken. De E3 van vorig jaar is wat dat betreft een goed voorbeeld. Hij bleef daar maar doorrijden met VDP & enkele QS'ers in het wiel tot het vat op de Tiegem af was. Ook daar moet hij slimmer worden, maar eerlijk gezegd heb ik daar wel vertrouwen in.

5211 18 januari 2022 om 15:58

Interessant draadje over Benoit en WvA waar allereerst het Beer weer lukt om MvdP erbij te halen en vergeet dat ook een MvdP meestal zonder ondersteuning finales reed.

Michelangelo geeft een kleine kwinkslag en verder terechte nuchtere analyse zoals ook Alphons Haavers dat prima doet.

Beer komt weer met zijn plankje en meer omhaal. Man het a live.
Onlangs op café werd eenzelfde idolaat blinde Vlaming met overeenkomstig gedrag door zijn drinkebroeders aangesproken op zijn kinderlijk verongelijkt gedrag, hij kreeg geen bier meer.

5211 18 januari 2022 om 16:08

Met andere woorden Michelangelo haalt hier de kansen van Wout aan omdat hij met Benoot oa voor overwinningen moet gaan.
Ploegen als QS en renners als MvdP zijn inderdaad de tegenstanders echter hoe een nuchtere reëele analyse en deze keer niet echt vilein van Michelangelo toch weer een Beer zich als verongelijkte puber doet ontpoppen is langzamerhand enorm triest.

Een mooi draadje met goede visies op de koers wordt telkens op deze manier voor veel volgers een erfenis, dat dus.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair