Tiesj Benoot derde in Clásica San Sebastián: “Denk dat ik hier trots op mag zijn”

zaterdag 30 juli 2022 om 20:30
Tiesj Benoot derde in Clásica San Sebastián: “Denk dat ik hier trots op mag zijn”

foto: Cor Vos

Naast winnaar Remco Evenepoel, stond er vandaag nog een Belg op het podium van de Clásica San Sebastián. Tiesj Benoot werd namelijk derde in de Baskische eendaagse. “Ik denk dat ik trots mag zijn op deze derde plaats”, zegt de renner van Jumbo-Visma op de ploegsite.

“Op de Jaizkibel werd er al heel hard gereden”, blikt Benoot terug. “Daar voelde ik al wel dat Quickstep iets van plan zou zijn. Timo (Roosen, red.) en Lennard (Hofstede, red.) deden daar fantastisch werk om mij van voren te houden.” Op de volgende klim, de Erlaitz, begon Remco Evenepoel aan een solo. “Op het moment dat Evenepoel aanging, koos ik ervoor mijn eigen tempo te rijden. Op de top heb ik gewacht op Mollema en Sivakov zodat we een goede groep hadden.”

In de afdaling van de Erlaitz reden Sivakov en diens ploeggenoot Carlos Rodríguez even weg bij Benoot, die in een groepje kwam te zitten met Bauke Mollema en Simon Yates. Met z’n drieen reden ze naar de Murgil-Tontorra. “Op de slotklim ging eerst Yates eraf en daarna Mollema. Toen ben ik vol naar de top gereden. Ik kon Rodríguez nog net inhalen, maar ik kwam net tekort om Sivakov nog bij te halen. Ik denk dat ik erg trots mag zijn op deze derde plaats. Nu is het tijd om even te rusten.”

Addy Engels: “Erg sterk van Tiesj na een Tour”
Ploegleider Addy Engels was in zijn nopjes met het optreden van Benoot én dat van de ploeg. “Tot de koers ontplofte, had hij goede ondersteuning. Vanaf daar was het eigenlijk een man tegen man gevecht. Het is erg sterk van Tiesj dat hij dit na een Tour nog in de benen heeft. Hij is er in blijven geloven. Op de slotklim heeft hij zich terug het podium op weten te knokken, dat is heel knap. Dit is een heel mooi resultaat en een eerlijke afspiegeling van de koers.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

BoemBoemWvA 30 juli 2022 om 20:32

Rijdt echt een sterk jaar. Met podium in DDV, AGR en hier. Goede Tour en ook in andere wedstrijden op de afspraak. Hopelijk kan die ook ergens winnen vanuit een overtal situatie.

0
Glorious 30 juli 2022 om 20:39

Top dit ook voor Jumbo

0
harryjohan71 30 juli 2022 om 20:55

Meer kon je echt niet verwachten. Leuk dat knechten ook leuke resultaten behalen en op het podium eindigen. In de breedte is JV dit jaar een stuk sterker geworden

0
assen 31 juli 2022 om 07:56

Sterker nog, het is flink meer dan ik verwachte!

0
Shinzawai 30 juli 2022 om 21:08

Complimenten voor het seizoen van Benoot. Zeer waardevolle helper, die altijd tot het uiterste gaat en zelf ook presteert wanneer het moet.

0
aspiepatrick 30 juli 2022 om 21:11

Mooi resultaat zeker als je bedenkt dat hij ook al zeer sterk in de tour gereden heeft. Verder in de uitslag van vandaag alleen niet tourdeelnemers of tourdeelnemers die niet of weinig zichtbaar gereden hebben in Frankrijk.

0
Wielermop 30 juli 2022 om 22:22

Knap resultaat, na zo’n Tour. Had duidelijk betere benen dan Tom (en/of motivatie).

0
Marlin 30 juli 2022 om 22:36

Zomaar een knecht is het niet. Enkele jaren geleden werd nog gedacht dat hij mee zou kunnen doen voor een dichte ereplaats in een grote ronde. Maar het bleek net niet voor Benoot, die zich dan maar schikte in zijn rol als topknecht. Niet zonder tussendoor de Strade Bianche gewonnen te hebben voor Bardet en Van Aert.

0
worldtour 31 juli 2022 om 03:04

Maar wie zegt dat Benoot aan z’n top zit..volgens mij zit er nog groeimarge bij Benoot erop..Heeft overduidelijk zijn waarde bewezen deze tour en laten we het voorjaar niet vergeten.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone