Tiesj Benoot ambieert podium in E3 BinckBank Classic

donderdag 28 maart 2019 om 14:48
Tiesj Benoot ambieert podium in E3 BinckBank Classic

©Cor Vos

Tiesj Benoot (25) is bij Lotto Soudal de ontegensprekelijke kopman voor de E3 Harelbeke. Vorig jaar finishte de Gentenaar vijfde. “Nu moet het podium toch de ambitie zijn”, vertelt Benoot in een persbericht van zijn team. 


“Na de Strade Bianche en Tirreno-Adriatico heb ik even rust genomen om daarna de trainingen opnieuw te hervatten, het parcours te verkennen en ook het materiaal te testen”, vertelt Benoot.  “Ik heb een goede Strade Bianche en Tirreno achter de rug, dus hoop ik die lijn door te trekken in het Vlaamse voorjaar. In de conditie waarin ik nu verkeer, moet het podium in de E3 Prijs toch de ambitie zijn. Vorig jaar finishte ik als vijfde in Harelbeke en ook de voorgaande jaren maakte ik steeds deel uit van de groep net achter de winnaar. Ik was er dus altijd bij in de finale en ik hoop om er vrijdag opnieuw bij te zijn en te strijden voor de zege.”

Zonder de Eikenberg
Benoot laat zich ook uit over het parcours. “Het traject onderging enkele wijzigingen in vergelijking met vorig jaar maar toch blijft het een typisch E3-parcours. Het schrappen van de Eikenberg is echter wel een serieuze verandering. Op die manier is er nog iets meer tijd om na de Taaienberg – steeds één van de cruciale punten in de wedstrijd – op te schuiven.”

“Maar van zodra je de Kortekeer opdraait, kan je volgens mij nog moeilijk posities winnen. De vele smalle passages, hellingen en kasseistroken zorgen ervoor dat er quasi geen herstelmomenten mogelijk zijn. Dat speelt zeker in mijn kaart, want dat soort koersen ligt me echt. Qua parcours vind ik het de lastigste Vlaamse wedstrijd van het voorjaar.”

“Liever slecht weer”
“De weersomstandigheden voor vrijdag zien er, met aangename temperaturen en weinig wind, goed uit. Ik verkies liever slecht weer, zoals dat vorig jaar het geval was. Dat zorgt altijd voor een extra element tijdens de voorjaarswedstrijden, maar het parcours is sowieso zwaar en selectief genoeg om er een mooie editie van te maken. Ik hoop dat het – net zoals vorig jaar  – een lange finale wordt. Het ideale scenario voor mij is om tijdens de finale deel uit te maken van een klein groepje, daaruit wegspringen om dan solo te finishen in Harelbeke.”

Benoot ziet Oliver Naesen en Wout Van Aert als belangrijke concurrenten. “Zij hebben natuurlijk wel indruk gemaakt tijdens Milaan-Sanremo. Peter Sagan zijn conditie gaat ook in stijgende lijn, dus reken ik hem zeker tot de topfavorieten.”

Dit artikel delen:

11 Reacties

west 28 maart 2019 om 14:57

Het is toch wel lang geleden dat Lotto nog eens iets klaarspeelde in het Vlaamse werk…

Jori 28 maart 2019 om 15:01

Wellens reed nog podium in Omloop. Daarnaast leuke Vlaamse beukers zoals Benoot, Keukeleire en dan nog helaas De Buyst en Wallays nog in lappenmand

Random wielerliefhebber. 28 maart 2019 om 15:02

Als je Omloop het Nieuwsblad 2019 lang geleden vind dan wel ja

Ab Normaal 28 maart 2019 om 15:02

Het is toch wel lang geleden dat buiten Quick Step welke ploeg dan ook iets klaarspeelde in het Vlaamse werk…

west 28 maart 2019 om 15:43

Oja, de omloop, maar das ook Wellens, da’s nog geen kasseienrijder in mijn systeem :P
Zat al terug te denken of het Roelandts, GvA, Gibert, Hoste of Van Petegem was die voor het laatst iets groots won ;)

Jotto-Lumbo 28 maart 2019 om 15:34

Apart dat hij niemand van DQS als belangrijke concurrent ziet.. Maakt niet uit wie, maar 1 iemand gaat DQS gaat sowieso meedoen voor de overwinning.. waarschijnlijk meerdere.

Rhohan 28 maart 2019 om 15:40

De veelwinnaars van DQS, Viviani en Alaphilippe, doen hier niet mee. Een man als Gilbert kennen we natuurlijk en Jungels is gevaarlijk vanuit een vlucht, maar Stybar en Lampaert zijn in mijn ogen geen echte winnaars. Die gaan altijd iemand meekrijgen die sterker is.

hartstikkebedankt 28 maart 2019 om 15:46

Ja of ze hebben niemand mee aan de finish…
– Jungels LBL 2018
– Jungels KBK 2019
– Stybar Omloop 2019
– Lampaert DDV 2017
– Lampaert DDV 2018
– Gilbert RVV 2017
en ook destijds DQS:
– Terpstra E3 2018
– Terpstra RVV 2018

Kannibaal van Schepdaal 28 maart 2019 om 21:25

@hartstikkebedankt

Beste reactie. Wat vergeten we toch snel. Ze zijn met zoveel blauwhemden, die enkelingen van andere ploegen kunnen niet blijven reageren en opeens is er een blauwhemd vandoor.

Dit jaar lijken ze mij zelfs nog sterker dan vorig jaar. Je denkt nu aan Naesen, Van Aert, Mohoric, Sagan, Van Avermaet, Terpstra, Benoot en andere Trentins, maar waarschijnlijk gaat Jungels, Stybar, Lampaert, Gilbert of Sénéchal ermee vandoor. Benieuwd wie de beste van de ploeg zal zijn. Ik gok op Gilbert.

Vic413 28 maart 2019 om 22:00

Muist u er maar rap vanonder in de karnemelkbeekstraat Tiesj!

sooike 28 maart 2019 om 23:15

Had Lotto Soudal aan WF gevraagd voor wat free publicity? Dergelijke interviews kun je nog bij 20 andere ploegen gaan ophalen !

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.