Tiberi debuteert in Zwitserland voor Bahrain Victorious aan zijde Bilbao en Mäder
Antonio Tiberi moest weg bij Trek-Segafredo - foto: Cor Vos
vrijdag 9 juni 2023 om 12:16

Tiberi debuteert in Zwitserland voor Bahrain Victorious aan zijde Bilbao en Mäder

Pello Bilbao is samen met Gino Mäder de kopman van Bahrain Victorious in de aankomende Ronde van Zwitserland. De Baskische klimmer werkt er aan zijn laatste voorbereiden op de Tour de France. Aan zijn zijde heeft hij onder meer Antonio Tiberi, die in de GP Kanton Aargau debuteert voor het team nadat hij was ontslagen voor Trek-Segafredo na het doodschieten van een kat.

“Bijna al onze renners keren terug in competitie na enkele weken zonder wedstrijden. Het is belangrijk om in het ritme te komen voor de volgende grote afspraak, de Ronde van Zwitserland”, vertelt ploegleider Roman Kreuziger over de GP Kanton Aargau. “Vooral voor Antonio Tiberi. Dit wordt zijn debuut voor de ploeg.”

Bahrain Victorious gooit Tiberi dus meteen voor de leeuwen. “Hij kan hier vertrouwen opdoen en integreren in zijn nieuwe ploeg. Hij is een jong talent met klasse en moet zijn volle potentieel nog laten zien”, vindt Kreuziger. “Hij kan hier zonder druk koersen in steun van onze kopmannen. Iedereen zal hem verwelkomen met enthousiasme en een goede teamspirit.”

Bilbao en Mäder zijn dus de kopmannen in de WorldTour-ronde. Zij moeten er zondag gelijk staan. “De koers zal beginnen en eindigen met een individuele tijdrit, die beslissend gaan zijn voor het eindklassement. Daarom moeten zij direct gefocust zijn”, aldus de ploegleider. “Pello en Gino zijn goede tijdrijders, dus we verwachten een topresultaat van ze. Ook gaan we voor ritzege, al is het klassement onze prioriteit. We mikken op top-5, maar het podium is realistisch.”

 
9 Reacties
Sorteer op:
9 juni 2023
Een tijd niet gekoerst , maar wie weet schiet hij gelijk raak :)
    9 juni 2023
    Lijkt me stug, de Ronde van Zwitserland is niet voor de poes.
9 juni 2023
Arme Antonio… levenslang kattenmoppen over zich heen krijgen..
    9 juni 2023
    De kat had het waarschijnlijk niet erg gevonden als ze nog Tiberi-moppen over zich heen had kunnen krijgen ;)
9 juni 2023
Kan niet wachten totdat hij in de ontsnapping zit; pas dan kan het kat-en-muisspel beginnen.
Wie kent de kattenmepper van Emmeloord Leo Horn nog? Zal Antonio de rest van z'n carriere de titel "kattenmepper van San Marino" met zich meedragen?
9 juni 2023
Hij zal de ka(s)tanjes uit het vuur moeten halen voor Mäder en Bilbao. Onbegrijpelijk dat trek dit goudhaantje liet schieten (op de kat). Hopelijk krijgt hij bij Bahrein en beter toekomst dan die kat-astrofe bij trek.
10 juni 2023
Hij kan weer gewoon koersen; een kat komt altijd weer op zijn pootjes terecht. Ik denk dat BV geen kat in de zak heeft gekocht

Reacties zijn gesloten.