Thymen Arensman na solo op Sierra Nevada: “Benen waren niet eens super”
foto: Cor Vos
zondag 4 september 2022 om 18:13

Thymen Arensman na solo op Sierra Nevada: “Benen waren niet eens super”

Thymen Arensman boekte zondag in de Vuelta a España zijn eerste etappezege in een grote ronde. De klimmer maakte deel uit van een zeer omvangrijke kopgroep in de koninginnenrit de Vuelta en kon op de slotklim naar Sierra Nevada Marc Soler van UAE Emirates achter zich laten. Hij soleerde vervolgens naar zijn tweede overwinning als beroepsrenner en finishte met ruim een minuut voorsprong op Enric Mas en Miguel Ángel López.

“Ik kan het nauwelijks geloven en het moet echt nog even indalen dat ik de koninginnenrit van La Vuelta heb gewonnen. Op voorhand spreekt iedereen over deze bergetappe naar Sierra Nevada en om die dan te winnen is ongelooflijk”, vertelde de renner van Team DSM in het flashinterview.

Soler reed een hele tijd alleen op kop, maar Arensman haalde hem bij met nog acht kilometer te gaan. “Ik dacht eigenlijk dat Soler op mij aan het wachten was en nog wat in zijn benen had. Op het steile gedeelte versnelde ik en moest hij lossen. Gelukkig had ik nog wat over en kon ik het volhouden tot de finish”, besluit een gelukkige Arensman.

“Om eerlijk te zijn voelde ik me gedurende de rit niet eens super, maar blijkbaar voelden de anderen hun benen nog meer”, ging de Nederlander verder. Toen Arensman alleen op kop lag kreeg hij duidelijke instructies van zijn ploeg. “Matt Winston moedige me aan en zei dat ik moest proberen een vermogen van meer dan 400 watt te trappen. Gelukkig had ik nog wat over en bleek dit genoeg. Het is ongelooflijk”, zegt de enigszins verbaasde Arensman.

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
4 september 2022 18:54
Mooie overwinning, en het is hem gegund om eindelijk iets echts groots te winnen. Fijn ook voor DSM, hopen dat ze zien wat er kan als je je goede renner NIET terug laat zakken naar het peloton.
4 september 2022 20:55
Magistrale zege toch wel. Is binnen 6 maand van guppie volwassen ronderenner geworden. Verbazingwekkend hoe hij dat flikt en redelijk bijzonder hoe weinig dat de volger lijkt te doen.

Of is dit het startsein voor een campagne ‘bestaat niet’?
    4 september 2022 22:04
    Het is echt bizar. 22 pas.

    Om dan toch te vergelijken met Dumoulin. Op deze leeftijd meer alltound dan Dumoulin toen, en sowieso een betere klimmer dan Dumoulin op die leeftijd.

    Benieuwd waar het gaat eindigen. Leuke, beetje stuurse gast, mag ik wel.
    5 september 2022 07:44
    Niet zo flitsende jongen. En toen dumou kwam kijken was het wat kariger in NL wat betreft ronderenners. Nu is het niet zo bijzonder meer als je top10 rijdt in een GT
4 september 2022 22:10
Wat een heerlijke overwinning! Hij bedankt gelijk zijn ploegleider Matt Winston in zijn microfoontje. Zegt ook wel wat over de verhouding met de ploegleider. Vind ik wel mooi om te zien , de criticasters even de mond gesnoerd. DSM heeft genoeg upcoming guys achter de hand…Die Brenner wordt ook een grote, rechterhand van Bardett volgend jaar.
4 september 2022 19:35
Misschien was het terugroepen van zijn vlucht de vorige keer juist met de insteek het vandaag te kunnen doen. Nu even zonder speculeren. Prachtige overwinning! Lijkt erop dat we de vervanger van Dumoulin al klaar hebben staan.
4 september 2022 19:53
Mooie coup! Goed getimed en direct erop en erover.
4 september 2022 19:34
Top. Klasse.
4 september 2022 19:39
Ze zullen vorige week, toen hij duidelijk niet in goede doen was, gezien hebben dat meegaan in de vlucht niet het gewenste resultaat op zou leveren, in tegendeel. Vanzelfsprekend wilde hij zich toen bewijzen, maar het is aan de ploegleiding om hem tegen zichzelf in bescherming te nemen. Zijn piek ligt in de derde week, vandaag werd hun gelijk bewezen!
4 september 2022 20:58
Zijn zegegebaar met de handen op de borst... bovenop het DSM logo... zal mooi staan op de foto in de entree vd ploeg
    4 september 2022 21:11
    Zal ook wel in goed overleg met de ploeg afgesproken zijn. :-7
    4 september 2022 21:35
    Vast en zeker. Net als het gebaar van ongeloof na de streep. Met zn linkerelleboog voor de M en zijn rechter voor de D.

Reacties zijn gesloten.