Thymen Arensman kent een lastige dag in Vuelta: “Schade beperken”
foto: Cor Vos
donderdag 8 september 2022 om 09:56

Thymen Arensman kent een lastige dag in Vuelta: “Schade beperken”

Thymen Arensman is door de opgave van Primož Roglič een plekje opgeschoven in het algemeen klassement, maar verloor woensdag in de zeventiende etappe naar Monasterio de Tentudía wel tijd op zijn directe concurrenten. De Nederlander van Team DSM sprak na afloop over een zware etappe.

De 22-jarige Arensman, afgelopen zondag nog glansrijk winnaar van de koninginnenrit naar Sierra Nevada, moest in de openingsfase van de zeventiende etappe al bij de les zijn. “Het ging van bij de start echt vol gas en het duurde lang vooraleer er een kopgroep wegreed. Het was een zwaar gevecht en ik moest attent koersen, aangezien meerdere gevaarlijke concurrenten probeerden mee te springen in de vlucht.”

“Dat kostte erg veel energie. Op een gegeven moment ontstond er een goede kopgroep en vervolgens reden we als ploeg goed gegroepeerd rond. Ik kon rekenen op steun van mijn ploeggenoten. In de finale ging het om een goede positionering voor de slotklim en dat liep allemaal goed.”

“Movistar trok meteen vol door”
Toch was Arensman in de slotkilometers niet in staat om het tempo bij te benen. “Movistar trok meteen volle bak door en dat maakte het superlastig. Ik was al een beetje aan het afzien, maar probeerde nog te volgen. Met nog drie of twee kilometer te gaan had ik echter niet veel meer over en moest ik op mijn eigen tempo verder klimmen, om zo de schade te beperken.”

Arensman verloor aan de finish 41 seconden op Remco Evenepoel en Enric Mas, de nummers een en twee in het klassement. De jonge Nederlander staat nu, na zeventien etappes, zevende in de algemene rangschikking. Het verschil met João Almeida, de voorlopige nummer zes, is 55 seconden. Arensman heeft op de nummer acht Ben O’Connor een voorsprong van 1m25s.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
8 september 2022 12:10
Arensman zou alles of niets kunnen spelen in rit 20; dat is vanaf het begin erin knallen en in een kopgroep meeliften om uit te pakken in de finale. Hij heeft al laten zien hoe dat gaat. Hup, Thymen !

PS. Kelderman mag dit ook doen van mij, maar vooral voor hemzelf. Zou mooi zijn.
8 september 2022 14:39
Of niet tijdig genoeg de juiste hoeveelheid suikers binnengekregen?
8 september 2022 10:31
Klinkt niet heel positief voor de komende dagen
    8 september 2022 11:27
    Het is vooral spijtig dat ie geen ploeg (meer) heeft om hem goed te beschermen. Dat kost hem wellicht plekken in het ak.
    8 september 2022 11:32
    Hindley staat op 4 minuten. Een top 10 klassering zit er waarschijnlijk wel in. Tenzij hij instort de komende dagen natuurlijk.
    8 september 2022 11:59
    Er zijn nog elf man in de running voor de top 10. Nummers 7 t/m 11 zullen elkaar nauwlettend in de gaten gaan houden, dus DSM mag nog hopen op indirecte steun van ACT (O'Connor op 8), EFE (Urán op 9) en BOH (Hindley op 10), die Meintjes (11) niet zomaar zullen willen laten vertrekken in een vlucht.

    Instorten mag Thymen natuurlijk niet.

Reacties zijn gesloten.