Thymen Arensman: “Helaas stopt Tom Dumoulin voor mij net op het verkeerde moment”

Thymen Arensman: “Helaas stopt Tom Dumoulin voor mij net op het verkeerde moment”

foto: Cor Vos

woensdag 7 december 2022 om 20:01
Ride

Thymen Arensman wil dolgraag leren van Tom Dumoulin. De 32-jarige Limburger zette afgelopen jaar een punt achter zijn carrière. De jonge Nederlandse klassementsrenner van – nu nog – Team DSM is heel benieuwd of de winnaar van de Giro d’Italia 2017 hem kan helpen in zijn weg naar de top. Dat vertelt Arensman in de nieuwe RIDE Magazine: “Helaas stopt Tom voor mij net op het verkeerde moment.”

“Ik had graag van Tom willen leren. Heel graag, eigenlijk”, maakt de jongeling van straks INEOS Grenadiers duidelijk. “Ik vind het heel lastig om de parallellen tussen ons beiden te benoemen, omdat ik hem niet ken. Maar als ik hem op afstand beoordeel, denk ik dat hij me zo goed had kunnen helpen. Niet zo zeer als renner, maar vooral als mens.”

“Met Tom zou ik heel fijne discussies kunnen hebben en wellicht niet zo zeer over wielrennen. Wie weet komt dat er ooit nog van. Of het mijn keuze beïnvloed had als Tom nog wél renner van Jumbo-Visma was geweest? Nee, want dan had ik uiteindelijk toch voor mijn eigen weg gekozen.”

“Het voornaamste wat ik van hem zou willen horen, is hoe hij op een geleidelijke manier naar de top is toe gegroeid”, zegt het rondetalent. “Hopelijk zit dat er voor mij ook in. Als ik ook maar iets van Dumoulins palmares kan hebben, zou dat al heel erg vet zijn. Hoe hij met de randzaken die daarbij horen is omgegaan, Tom heeft dat allemaal al meegemaakt. Hij heeft de kennis van nu.”

“Tom kan terugkijken op wat hij anders had kunnen doen. De tips die hij mij voor de komende jaren zou kunnen geven, die lijken me onwijs waardevol. Tot op heden kon mijn familie me helpen, maar als prof heb ik nu ook iemand nodig voor advies.”


Het volledige artikel lees je in het winternummer van RIDE. Dit 172 pagina’s dikke wielermagazine staat vol met verhalen waar wielerliefhebbers het warm van krijgen. Hier kan je het magazine alvast even doorbladeren. Bestel hem nu online voor slechts € 9,95 en krijg jouw RIDE binnen enkele dagen thuisbezorgd.


Dit artikel delen:

14 Reacties

Kopinkas 7 december 2022 om 12:57

Thymen Arensman: ‘Gelukkig voor mij stopt Tom Dumoulin net op het juiste moment’. ‘Als hij nog op de payroll had gestaan bij Jumbo-Visma was het voor hem wellicht een stuk lastiger geweest om zijn kennis en expertise met mij te delen, maar nu staat niets Tom in de weg om me tips te geven voor de komende jaren, en die lijken me nu al onwijs waardevol.’

4
Limal 7 december 2022 om 14:19

Benieuwd welke vraag er juist gesteld werd zodat het gesprek op Dumoulin kwam te liggen. Ik vermoed een leidende… Wat natuurlijk ok is omdat er wel degelijk gelijkenissen te vinden zijn tussen Arensman en TD, maar zo losgekoppeld van de vraag (of vragen) leest het hier een beetje bevreemdend idoliserend.

2
Mystieke_Monnik 7 december 2022 om 17:33

Iedere keer weer onder de indruk hoe volwassen deze jongen de sport benadert. Ik ben fan! Kan een hele grote worden, zit in elk geval een goede kop op.

2
Klootje Kriekeljon 7 december 2022 om 16:55

Lekkere teaser, lekkere uitspraak. Ben benieuwd, ga hem kopen. Well played Youri. En gewoon op basis van vertrouwen in je product ipv clickbait.

1
Canyonracer 8 december 2022 om 11:37

Als er 1 ding is wat je moeten leren van Tom is dat je niet dezelfde kant op moet als Tom. Die is inmiddels al jaren het plezier in het fietsen kwijt en nu ook zijn vrouw al kwijt.

1

Bakske koffie drinken met hutje op de hei.

0
ml92 7 december 2022 om 14:07

Gast, bel hem gewoon op! Ik ken Tom nog veel minder goed, maar een kop koffie drinken in Maastricht kan al snel.

0
jan jansen 7 december 2022 om 15:44

Ik heb Tom net gebeld en ingesproken of hij Arensman even wil terug bellen.

2
VerstandOpNul 7 december 2022 om 17:36

Ik ken ze allebei niet, maar je kan ook teveel nadenken/analyseren/etc.. Misschien moet ie juist wat meer praten met types als Mohoric..

0
Kopinkas 7 december 2022 om 17:54

@Verstandopnul
En als dat niet lukt, kan hij jou nog altijd binnenhalen als raadgever ;-)

3
VerstandOpNul 7 december 2022 om 19:19

Het blijft verbazingwekkend hoe graag we elkaar neerhalen op dit forum..

-1
Limal 7 december 2022 om 21:09

Volgens mij maakte Kopinkas enkel een onschuldig (en wmb geslaagd) grapje dat je commentaar koppelde aan je nickname?

4
Pietspeed 7 december 2022 om 17:47

Lekkere uitspraak richting z'n nieuwe werkgever INEOS en z'n teammaats. Daar zal hij wel niet naar de top begeleid worden… Iig kan hij nog steeds Tom bellen over de 'randzaken'.

0
Cen Morawec 8 december 2022 om 12:44

Arensman is een groot mens en hij toont respect tegen Tom Dumolin. B

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone