‘Thüringen Rundfahrt vervroegd vanwege uitbreiding La Course’

‘Thüringen Rundfahrt vervroegd vanwege uitbreiding La Course’

La Couse - foto: Sirotti

woensdag 12 oktober 2016 om 07:45

De Thüringen Rundfahrt voor vrouwen zal volgend jaar enkele dagen eerder verreden worden dan normaal. Dat meldt de organisatie op haar Facebook-pagina. Volgens de Duitse rittenkoers komt dat door een ASO-wedstrijd in de maand juli die uitgebreid gaat worden.

La Course een meerdaagse?
Enkele dagen voor het bekendmaken van de UCI-kalender van 2017 kreeg de organisatie een bericht van de internationale wielerunie. Of de Thüringen Rundfahrt zou botsen met een ASO-koers die ‘uitgebreid’ gaat worden, of de Duitse wedstrijd moest naar voren geschoven worden in de kalender om een overlapping op de kalender te ontlopen. Het gaat hierbij waarschijnlijk om La Course.

“De ASO plant om naast de Ronde van Frankrijk, die volgend jaar start in Düsseldorf, ook de vrouwenwedstrijd uit te breiden. Deze beperkte zich de laatste drie jaar uitsluitend tot een circuitrace op de Champs-Elysées, op de laatste dag van de Tour”, schrijft de organisatie van de Thüringen Rundfahrt, die door de UCI gevraagd is de wedstrijd naar voren te schuiven. De dertigste editie zal daarom twee dagen naar voren geschoven worden en verreden worden van 12 tot en met 18 juli verreden worden.

‘Oneerlijke aanpak’
“We waren al maandenlang in gesprek met steden, dienstverleners en sponsoren”, zegt koersdirecteur Vera Hohlfeld. “Met hen hebben we al lange tijd geleden data vastgelegd. Nu is dat in één nacht niets meer waard. De interesse van de Tour de France-organisatie in het vrouwenwielrennen is prijzenswaardig, maar deze totaal oneerlijke aanpak kunnen wij niet begrijpen.” De organisatie zegt dit gedrag van de UCI niet te tolereren en zal dit via de Duitse wielerbond BDR kenbaar maken.

Aan de huidige situatie zal weinig meer veranderd kunnen worden, dus is Hohlfeld met haar team sinds donderdag bezig om de structuur van de jubileumeditie Thüringen Rundfahrt om te gooien. “We hopen dat de partners van deze traditionele wedstrijd mee kunnen helpen aan de plotselinge datumverandering”, luidt het.

Dit artikel delen:

4 Reacties

john 12 oktober 2016 om 09:23

Na de macht bij de heren ,willen ze het ook bij de vrouwen doen gelden

0
Polleke 12 oktober 2016 om 09:25

Lees : Uci aan de leiband van ASO…

0
petoi 12 oktober 2016 om 09:27

Vrouwenwielrennen krijgt last van een jojo effect waar elke race geen hart heeft voor het vrouwenwielrennen maar alleen voor de portemonnee. Alle race willen tot de WWT behoren en dat gaat ten koste van de races die wel hart hebben voor de sport. Straks komen en nog meer vrouwenraces en dan gaan er races die nu WWT zijn een stap terug moeten doen maar omdat dat economisch niet interessant is om 0 op je balans te hebben stoppen ze ermee. Dan blijven er dus alleen WWT races over en gaat het niveau van de sport helemaal achteruit.

0
Hoebele 12 oktober 2016 om 11:09

Vanwaar die vraagtekens?

Quote:
“De ASO plant om naast de Ronde van Frankrijk, die volgend jaar start in Düsseldorf, ook de vrouwenwedstrijd uit te breiden. Deze beperkte zich de laatste drie jaar uitsluitend tot een circuitrace op de Champs-Elysées, op de laatste dag van de Tour”

Hier zit geen woord spaans tussen. Dit is precies wat we willen, een vrouwen-TdF, tegelijk met de mannen. En dan zal er inderdaad een aantal veranderingen plaatsvinden. Ok, dit had beter gecommuniceerd moeten worden. Maar een vrouweneditie van AGR, LBL en TdF: ik ben voor!

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone