Thomas Voeckler: “Sterkte Ineos en Jumbo-Visma maakt andere teams bang”

zondag 14 juni 2020 om 19:23
Thomas Voeckler: “Sterkte Ineos en Jumbo-Visma maakt andere teams bang”

foto: Cor Vos (archief)

Thomas Voeckler vindt het gek dat Team Ineos en Jumbo-Visma dit jaar met meerdere kopmannen naar de Tour de France gaan. “Dat twee ploegen boven het veld uitsteken maakt andere ploegen bang”, zegt de Franse bondscoach tegen France TV Sport.

“Team Ineos heeft vier potentiële winnaars in huis en Jumbo-Visma heeft er drie”, aldus Voeckler, die verwacht dat de strijd tussen de Britse formatie en de Nederlandse ploeg gevolgen heeft voor de spanning in het koersverloop van de Tour. “Het kan de Tour gesloten houden tot diep in de finale.”

De excentrieke oud-wielrenner verwacht ook veel van de Fransen dit jaar. “Wie zegt dat Thibaut Pinot niet kan winnen, is niet objectief. Als we naar zijn niveau van vorig jaar kijken… Thibaut is niet dé favoriet, maar hij behoort wel tot de groep der favorieten”, oordeelt Voeckler. “En dat Romain Bardet een slecht jaar kende, betekent niet dat hij klaar is. Hij is pas 29 jaar en heeft een goede ploeg in zijn dienst. Julian Alaphilippe zal niet voor het klassement gaan, ook al denk ik dat hij dat wel kan.”

Dit artikel delen:

32 Reacties

Vinyakke 14 juni 2020 om 20:13

Wie is die vierde van Ineos? Carapaz rijdt de tour niet. Sivakov? Dennis? Ik houd het bij 3 potentiële Tourwinnaars: froome, Thomas en bernal. Bij jumbo eigenlijk maar 1: roglic. Dumoulin heeft nog nooit van ineos kunnen winnen, kruiswijk had zijn grootste kans vorig jaar moeten grijpen.

Martino87 14 juni 2020 om 20:22

Wanneer heeft Roglic van Ineos gewonnen dan?

Vinyakke 14 juni 2020 om 20:26

Als je nog nooit de strijd bent aangegaan kun je hem ook niet winnen natuurlijk.

ervee 14 juni 2020 om 21:28

Dumoulin heeft toch de giro gewonnen? Dus van Ineos gewonnen?

bomb ba 14 juni 2020 om 22:16

Dumoulin is de afgelopen jaren eigenlijk de enige geweest die Ineos heeft laten zweten… Zowel in de Giro als in de Tour was hij toch wel hun grootste probleem, dat zonder ploeg. Samen met Roglic en Kruijswijk kunnen ze het hun echt heel moeilijk maken, zeker weten.

Vinyakke 14 juni 2020 om 22:20

Was natuurlijk niet het team-sky van in de tour. Staat geen enkele sky-renner in de top-10. Dan heb je de knechten verslagen, niet de kopmannen.

Panache 15 juni 2020 om 15:48

Wat een redenatie. In 2018 lukte het de kopman van Sky niet eens om 2 minuten te pakken op Dumoulin die ook een Giro in de benen had.
Dumoulin heeft nog steeds een groter palmares dan Roglic en dan moet de ketonenboost nog komen (ketonen leveren met de zelfde hoeveelheid zuurstof iets meer output energie).

hanzul 14 juni 2020 om 20:24

Ik denk idd ook 3 bij Ineos en in het optimistische scenario 3 bij Jumbo Visma. Wanneer kruiswijk in een onverwachte situatie komt, door een vroege aanval bijvoorbeeld.

Vinyakke 14 juni 2020 om 20:28

Op die manier zijn er bij ineos ook nog enkele natuurlijk. En de plus bij jumbo ook. Nee, het zijn wat mij betreft maar 1 tot maximaal 2 kandidaat-winnaars bij jumbo.

Deo 14 juni 2020 om 20:32

Ik denk dat dit de meest vermakelijke tour gaat worden om naar te kijken sinds jaren, de renners zullen allemaal gretig zijn om eindelijk weer te koersen. En wat een deelnemersveld.

Hopelijk haalt Pinot weer het niveau van vorig jaar en laat Alaphilippe ons weer denken dat hij de Tour gaat winnen.

Quintana weer als vanouds kan schitteren in de laatste week… Lopez en Landa met Pantani waardige aanvallen.

Die laatste week gaat genieten worden met al die sterke renners waarvan je er toch een deel van moet zullen laten rijden.
Kan niet wachten op deze Tour. Zeker omdat het al zolang geleden is dat er koers was.

En wat als je nou met Dumoulin en Roglic in de top 5 raakt in de laatste week? Ik zou zeggen maak er een koppeltijdrit van en niemand ziet je terug.

AWestie 14 juni 2020 om 21:59

Ik licht er graag een uit: Lopez. Intrinsiek heel sterk en hij heeft geoefend op zijn tijdrit. Maar: hij is nog steeds een brekebeen en als je bedenkt dat er straks een peloton gaat rijden dat nog nooit zo gretig is geweest verwacht ik weinig goeds van Superman.

Lendilonus 14 juni 2020 om 22:28

Als je geloofde dat Alaphillipe de tour kon winnen vorig jaar was je redelijk naïef, je merkte bij alle lange bergritten dat er altijd een aantal beter waren en hij bergop per dag minder werd. Naar mijn mening vergelijkbare situatie met Voeckler die ene Tour die hij maar in het geel bleef. Pinot en Quintana geloof ik wel in, tot die blessure was Pinot vorig jaar de beste klimmer en Quintana lijkt dit jaar weer helemaal de oude.

harryjohan71 14 juni 2020 om 23:47

of Quintana weer helemaal de oude is, is afwachten. Hij heeft nog niet gereden tegen de favorieten voor de tour. In Paris-Nice won hij wel een etappe, maar daar was een zwak deelnemersveld. Voor mij is hij geen kandidaat voor de top 5 van de tour.

Benzardi 14 juni 2020 om 20:36

@Martino

Roglic heeft toch de Vuelta gewonnen……………….dan win je toch ook van Ineos?
Of heb ik het mis?

ervee 14 juni 2020 om 21:27

En Dumoulin de Giro, dan win je ook van Ineos (of toen nog Sky)

ProfrondeZevenbergen 14 juni 2020 om 20:42

Wat een zeur zeg die Voeckler.
(En wanneer lost wf het inlogprobleem op?)

r525 15 juni 2020 om 08:53

Je reactie zal vast hetzelfde zijn geweest als een Nederlander dit gemeld had…

LaTrapper 14 juni 2020 om 20:53

het is niet heel gek dat Ineos en Jumbo met een zware delegatie aankomen. Ineos doet dit standaard en als Jumbo kans wil maken met Roglic dan zul je wel moeten.

Verder ben ik ook wel bang dat daardoor de tour lang in het slot gaat blijven, al hoop ik op beter.

harryjohan71 14 juni 2020 om 23:10

Zonder een sterk team kun je deze tour niet winnen. Het is onmogelijk om alle aanvallen van de concurrenten zelf op te lossen. Hiervoor heb je luxe knechten nodig die ook kopman kunnen zijn. Niet alleen Ineos en JVS komen met meerdere renners die normaal gesproken in Vuelta en Giro kopmannen zijn.

AllerAller 14 juni 2020 om 21:03

Iets met twee honden en één been. Kijk naar de Giro van vorig jaar. Twee dominante ploegen leggen de wedstrijd juist niet lam. Één dominante ploeg kan dat wel zoals Sky jaren lang heeft gedaan.

boenk 15 juni 2020 om 03:40

Klopt. Terwijl die elkaar staan te begapen, muizen de Yatesjes, Pogacar, Mas, Quintana, Mollema, Pinot er beurtelings van onder.

Jacob Lohof 15 juni 2020 om 09:20

Boenk ik hoop het wat dat is wielrennen .
Liever domme actie dan geen actie

harryjohan71 15 juni 2020 om 10:39

@AllerAller in de giro van vorig jaar was er maar 1 dominante ploeg en dat was de ploeg van Carapaz. Het ging hier om 2 renners (Nibali en Roglic) die naar elkaar leken. Niet om hun ploegen. De ploeg van JV was juist te zwak in de giro om Roglic goed te ondersteunen.

Jungle Man 15 juni 2020 om 10:39

Ik hoop het.
Een verrassende winnaar (Bardet / Pinot / Quintana oid) / andere dan uit team Ineos of TJV zou interessant zijn voor het wielrennen.

harryjohan71 15 juni 2020 om 10:45

@Boenk De ploeg die niet de leider heeft gaat heus wel aanvallend rijden in de tour. Het team van Yates is waarschijnlijk niet veel minder dan de teams van JV en Ineos. Zeker als beide Yates de tour gaan rijden.

VerstandOpNul 14 juni 2020 om 21:07

Ach, eindelijk meldt zich eens een serieuze uitdager voor Sky/Ineos, ik kijk er wel naar uit eigenlijk..

Pascal De Kooning 14 juni 2020 om 22:34

Kruijswijk zal niet winnen denk ik maar Thomas bij Ineos geef ik ook niet veel kans. Ik zie bij allebei de teams 2 kanshebbers. Roglic en Bernal zijn voor mij de grootste kanshebbers

Argyll 15 juni 2020 om 07:24

Dumoulin heeft nooit veel hoeven toegeven op Ineos in een bergrit. Een keer meezitten in de waaier waar Ineos in zit, daar werd de laatste keer de Tour zowat op beslist. Dus alle kansen. Maar ook alle kansen voor Kruiswijk. Roglič vanzelfsprekend. Om de poll aan te halen: het kan goed dat het inderdaad lang niet spannend is. Kaarten vroeg op tafel?

Argyll 15 juni 2020 om 07:25

… waar Ineos niet in zit, moest dat zijn.

Jacob Lohof 15 juni 2020 om 09:18

Wat grappig hier de discussie. Nu Jumbo Visma ook zelfde doet als Ineos . Is het gezeur, terwijl nog niet zo lang geleden ander geluid in Nederland hoorde. Maar ja wij zijn ook hypocriet.
Ik hoop juist dat ander rijders veel in aanval gaan . Dat er dus 2 vechten om een been en 3e of 4e gaat er mee heen. Ik wil vuurwerk zien benieuwd wat Astana en Movistar doen

harryjohan71 15 juni 2020 om 10:25

Als Lopez aan de leiding staat, gaat Astana ook geen vuurwerk bieden, maar controleren. Dat geldt voor elke ploeg die aan de leiding staat. Noem eens 1 ploeg die aan de leiding staat en toen ‘vuurwerk’ ging maken in de bergen met het risico zijn team op te blazen. In de tour van afgelopen jaar heeft Bernal toch ook aanvallend gereden. Hij is toch echt van Ineos.

HoofdIsVrij 15 juni 2020 om 09:40

Ik hoop inderdaad niet dat INEOS en Jumbo-Visma elke berg in slagorde gaan op rijden, want dan wordt het inderdaad een hele gesloten Tour. Roglic heeft het wel in zich om te intervallen, maar Kruijswijk en Dumoulin houden natuurlijk eigenlijk ook het meest van één strak tempo. Kans is dat er dan tot 1km van de meet stevig tempo wordt gereden en dat dan Bernal/Roglic/Thomas nog één sprint doen naar de finish.

Headlines

Materiaalzone

Populair