Thomas Dekker stapt op mountainbike op Ameland
foto: Sirotti
woensdag 4 maart 2015 om 16:39

Thomas Dekker stapt op mountainbike op Ameland

Thomas Dekker doet zaterdag mee aan een strandrace op Ameland. De 30-jarige Noord-Hollander, die er vorige week in Mexico niet in slaagde om het werelduurrecord van Rohan Dennis af te pakken, sluit zich aan bij het Koga Mountainbiketeam.

MTB Ameland – zoals de officiële wedstrijdnaam luidt – is onderdeel van de KNWU Strandrace Competitie. Op de weg is Dekker voorlopig niet te zien. Hij is na zijn gedwongen vertrek bij Garmin nog altijd op zoek naar een nieuwe ploeg.

Naast Dekker staat ook Thijs Zonneveld aan de start van de voorlaatste klassementsrace. Hij is op dit moment leider in de Strandrace Competitie, kort gevolgd door Ronan van Zandbeek. De renner van Join|s-De Rijke vertrekt ook voor de 41 kilometer lange race op het strand van Ameland. Nederlands kampioen Richard Jansen staat eveneens op de deelnemerslijst.

RIDE Magazine
32 Reacties
Sorteer op:
4 maart 2015 22:38
nu.nl mag hier worden vervangen door WF . Met excuses.
4 maart 2015 23:40
@sooike

Weleens een strandrace gereden en bij de kopgroep kunnen blijven??
Dat er weinig internationale aandacht is wil niet zeggen dat het niveau per definitie slecht is. Een discipline binnen de wielersport die nergens mee te vergelijken is en dus net zoveel bestaansrecht heeft als pak 'm beet de koppelkoers. Dat TD nu even wat extra aandacht trekt is mi voor het strandracen alleen maar mooi.
Hopelijk in de toekomst zendtijd, beter camerawerk en meer aandacht voor het strandracen. Barre mannen (en vrouwen) die in weer en wind zo hard mogelijk rijden op 2 wielen; volgens mij is het spelletje daarmee ooit begonnen. Dat was dan wel in de tijd voor we op totaal ongeschikte fietsen een uurtje in het veld ploeterden, achter een brommer op een overdekte ovaal reden en met koptelefoons op de harses als robots uitvoerden wat een te dikke ex-renner door een microfoon brult.

Kortom; denigrerende opmerking over strandracen zijn denk ik niet nodig.
5 maart 2015 00:46
Valt er in amerika niks meer te verdienen met wielrennen zoals in de jonge jaren van Lance het geval was dikke cheques voor winst? Anders is dat misschien iets voor TD
5 maart 2015 01:37
@Har77
Wel mooi dat je je punt maakt door denigrerende opmerkingen te maken over drie andere disciplines ;)
5 maart 2015 09:13
@dikkechaap; als je sarcasme zou begrijpen zou je weten dat er in mijn tekst niets denigrerends zit, maar wel degelijk iets relativerends. Er zijn mensen die vinden dat strandracen een 'verzonnen' discipline is, maar dat gaat evengoed op voor om het even welke andere discipline in de wielersport. De wielsersport en haar volgers zijn conservatief, maar alles wat erin gebeurt is ooit ook 'verzonnen'. Herinner je jezelf de commentaren in '96 nog, toen XC mountainbiken voor het eerst op de Olympische rol stond?
Voor ieder wat wils gelukkig, maar strandracen verdient meer respect (lees: net zo veel als baan-, weg- en veldrijden, mountainbiken, etc ,etc) dan het tot op heden krijgt.

Goed begrijpend lezen dus ;-)
5 maart 2015 09:46
@Har77
Dat "begrijpend lezen" geldt dan zeker ook voor jou. Je begint in mijn richting een heel verhaal over de strandrace, terwijl ik in mijn reactie dat woord niet eens heb gebruikt, laat staan dat ik er uitspraken over doe. Mijn post ging over de vele aandacht die TD in de media kreeg en krijgt. En al eerder uitte ik mijn twijfels over hem. Nu ook weer. Ik wens Lampre-Merida alle goeds toe met hem, maar eerst zien en dan geloven..En een strandrace rijden? Dat is toch niet opzienbarend ? De race winnen zou enige aandacht verdienen in het geval van TD.
5 maart 2015 10:27
@Har77
Ik zou de term sarcasme nog eens opzoeken, voor je iemand de les leest over begrijpend lezen.
Ik begreep natuurlijk dat je de andere disciplines gelijkwaardig vind, ik vond de stijlvorm waarmee je jezelf uitdrukte alleen opvallend (wel grappig!). Je bewijst in je laatste post dat je hetzelfde kunt zeggen, maar op een andere manier. Al had dat van mij niet gehoeven, ik vond de eerste eigenlijk leuker.

Reacties zijn gesloten.