Thomas debuteert in Strade Bianche: “Denk niet dat ik al de vorm heb om te winnen”

vrijdag 8 maart 2019 om 18:32
Thomas debuteert in Strade Bianche: “Denk niet dat ik al de vorm heb om te winnen”

foto: Cor Vos

Geraint Thomas is de opvallende naam in de selectie van Team Sky voor Strade Bianche. In de Italiaanse eendagswedstrijd wil de winnaar van de Tour de France 2018 verder werken aan zijn vormpeil. Voor het eerst sinds hij de kleuren van Team Sky verdedigt, gaat hij proberen de Toscaanse strade bianche te beteugelen.

“Ik heb er zin in om de beroemde witte gravelwegen te bedwingen. Strade Bianche is natuurlijk een geweldige wedstrijd – om op tv te kijken! Ik kijk ernaar uit. Het is al echt een icoon. Hoewel de koers pas zo’n tien jaar bestaat, heeft het al echt aanzien”, vertelt Thomas in een persbericht. “En natuurlijk kijk ik ernaar uit om weer in Italië te koersen, hier begon immers mijn profcarrière.”

Net als andere renners verkende de Welshman gisteren al delen van het parcours. “Het was echt leuk om hier rond te rijden. Ik reed over wegen die ik altijd nam toen ik nog voor Barloworld reed en naar wedstrijden ging. Dus ik kijk er echt naar uit om hier te koersen.”

Edvald Boasson Hagen (links) met Geraint Thomas – foto: Cor Vos

Hoewel Thomas in de Ronde van Valencia nog geen potten kon breken, is hij optimistisch over zijn vorm. “Ik voel me goed momenteel. Ik had een goed trainingsblok op Tenerife na Valencia, dus het voelt alsof ik een flink stuk vooruit ben gegaan. Natuurlijk loop ik nog steeds wat achter ten opzichte van waar ik normaal zou staan, omdat mijn winterstop zo lang was. Maar ik voel me al stukken beter en kijk ernaar uit om weer te koersen.”

‘Ik leg mezelf geen druk op om te presteren’
In Strade Bianche wil hij zich vooral vastbijten in de koers. “Ik denk niet dat ik al de vorm heb om te winnen, maar in de wielersport weet je het nooit. Ik wil graag meedoen in het koersverloop, goed rijden met de jongens en zien wat we kunnen doen. Ik leg mezelf geen druk op om te presteren. Het is een goed wedstrijdblok in aanloop naar opnieuw een trainingskamp op Tenerife. Hopelijk is mijn vorm daarna nog beter en kan ik dan weer meedoen om de podiumplaatsen.”

“Vorig jaar rond deze tijd was ik wat meer klaar om te koersen. Ik begon eerder te trainen, maar ik ben niet ver verwijderd van die vorm. Ik heb nu een goede basis en een goed fundament om op verder te borduren. Het gaat allemaal in de goede richting.”

Na Strade Bianche volgt Tirreno-Adriatico
Na Strade Bianche rijdt Thomas ook Tirreno-Adriatico, waarin hij ploegmaat Wout Poels wil ondersteunen. “Daar hebben we een sterke ploeg. Wout rijdt erg goed, dus ik ga proberen hem te helpen en hopelijk kunnen we op meerdere paarden wedden na de ploegentijdrit. Ook de laatste tijdrit kan wel eens een mooi doel zijn. Ik denk dat ik in de Tirreno al wat beter ben. Ik kom net uit een zwaar trainingsblok en probeer weer fris te zijn voor Strade Bianche.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Romāns Vainšteins 8 maart 2019 om 18:53

Sprankelheidtekort

Gilberto 8 maart 2019 om 20:53

Ik geloof niet in angelsaksische wielrenners, maar goed, Geraint is Welsh..

04398 8 maart 2019 om 21:19

Die vorm komt er pas als ze 3 weken moeten fietsen bij Sky dan pas kunnen ze vliegen niet al in maart, kom op zeg.

gerardhaan 9 maart 2019 om 01:18

Ik hoop dat Sky weer een overheersende rol gaat spelen in 2019. Bernal gaat in de giro om de winst strijden met Roglic, Simon Yates, Aru en Nibali. Ik geef hem een redelijke kans op de eindwinst, ik zou dat prachtig vinden. De tour zal tussen Froome , Thomas en Porte gaan , waarbij ik Richie Porte na al die pech de zege gun, maar ik denk toch dat het Froome gaat worden. Maar Thomas mag hem ook voor de twwede keer winnen. De vuelta is moeilijk te voorspellen . Kruijswijk is daar kanshebber en misschien Poels als hij kopman mag worden. Momenteel zijn dat de beste ronderenners van Nederland , vindt ik.

koningg1 9 maart 2019 om 08:14

Ben je Dumoulin niet vergeten Gerard?

Headlines

Materiaalzone

Populair