Thomas De Gendt: “Wil nog altijd proberen om mee te gaan in de vlucht”

woensdag 4 september 2019 om 08:45
Thomas De Gendt: “Wil nog altijd proberen om mee te gaan in de vlucht”

foto: Cor Vos

Thomas De Gendt slaagde er niet in om in de Vuelta-tijdrit naar Pau een uitschieter te realiseren. De 32-jarige routinier – die bezig is aan zijn derde grote ronde van het seizoen – besloot de tijdrit in Pau op een zevende plaats. Hij moest na afloop toegeven niet zo goed in vorm te zijn als tijdens de Tour “Het was afzien in die laatste tien kilometer”, vertelde hij aan persbureau Belga.

“Ik heb het geprobeerd, maar ik zit niet op hetzelfde niveau als in de Tour”, erkent De Gendt. Mijn conditie gaat achteruit. Ik voel echt wel dat dit mijn derde grote ronde op rij is en dat mijn energiepeil zakt.”

Desalniettemin blijft de renner van Lotto Soudal – die vorig jaar in de Vuelta nog de bergtrui won – ambitieus. “Ik wil nog wel altijd proberen om mee te gaan in een vlucht en mee te dingen naar een overwinning. Toch zeker nog één keer in deze Vuelta”, aldus De Gendt.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Maenhout 4 september 2019 om 09:05

Met een mindere conditie tóch zevende worden in een zwaar bevochten tijdrit. Thomas de Gendt blijft een held en een blikvanger.

Maglia Rosa 4 september 2019 om 10:40

Top10 rijden in een tijdrit is altijd positief, maar die ‘zwaarbevochten tijdrit’ zie ik niet. Voor een WT-koers was het niveau bedenkelijk met Rogla, Paddy en Oliveira als enige specialisten die ervoor wilden gaan.

Jan1998 4 september 2019 om 12:43

@Maglia Rosa, even het interview met TdG terug luisteren van na de tijdrit van gisteren. Daarna even je comment aanpassen aub.

Jan 4 september 2019 om 09:24

handig ook, zo in aanloop naar het WK.

DonQuijote 4 september 2019 om 09:42

Daar ging hij toch niet heen, kunnen we hier op WF lezen..

west 4 september 2019 om 10:08

Nog tien dagen in het laatste wiel van het peloton is ook zo wat…

Kevin Lowagie 4 september 2019 om 11:12

Komende twee etappes lijken mij ideaal terrein voor Thomas de Gendt.
Hopelijk zit er nog iets in de benen in zijn derde grote ronde dit jaar.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair