Thomas De Gendt: “Ik ken ook mijn beperkingen bergop!”

maandag 1 april 2019 om 10:18
Thomas De Gendt: “Ik ken ook mijn beperkingen bergop!”

foto: Cor Vos

Vorige week maandag won Thomas De Gendt voor de vierde keer in zijn carrière een rit in de Ronde van Catalonië. “De ritoverwinning was heel mooi. Het doet deugd om nu al een zege op mijn naam te kunnen schrijven”, klinkt hij na afloop van de rittenkoers tevreden tegenover Sporza.

Op geheel kenmerkende wijze wist De Gendt de eerste etappe van en naar Calella te winnen. Dit leverde hem naast de zegeruikers ook nog de leiderstrui op. Naast de leiderstrui leverde zijn aanvallende koerswijze hem ook nog eens de bolletjestrui op. “Ik heb zes van de zeven dagen rondgereden in een leiderstrui, dus kan ik met zekerheid zeggen dat ik een geslaagde week achter de rug heb.”

Aanvaller pur sang, rittenkaper, de rol van De Gendt in het peloton. “Natuurlijk wou ik de leiderstrui zo lang mogelijk verdedigen, maar een goed klassement heeft er nooit echt ingezeten. Ik weet ook heel goed waar mijn beperkingen liggen bergop”, is de Belg realistisch.

In de laatste rit probeerde de Lotto Soudal-renner het nogmaals, maar was hij niet meer fris genoeg om de uitval van Davide Formolo te beantwoorden. “Na een lastige week in Catalonië en zeker ook een zware Parijs-Nice was het vat een beetje leeg vandaag”, luidt zijn verklaring.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Wortel 1 april 2019 om 16:08

Op de Stelvio destijds viel het wel mee met die beperkingen.

Mwielerfan 1 april 2019 om 20:04

Vacansoleil, dat waren nog eens tijden

Verweggistan 1 april 2019 om 20:09

Wellicht waren er bij Vacansoleil minder beperkingen?

Headlines

Materiaalzone

Populair