Thomas De Gendt dolblij met bolletjestrui: “Deze krijgt een speciaal plaatsje in ons huis”

Thomas De Gendt dolblij met bolletjestrui: “Deze krijgt een speciaal plaatsje in ons huis”

foto: Luis Ángel Gómez

maandag 17 september 2018 om 10:37

Voor Thomas De Gendt kwam met zijn eindwinst in het bergklassement een droom uit dat hij voor een tweede maal op het eindpodium mocht verschijnen in een grote ronde na zijn eerdere derde plaats in de Giro d’Italia van 2012. “Deze blauw bolletjestrui leg ik niet zomaar bij de rest. Hij krijgt een speciaal plaats in ons huis”, klinkt het tegenover Het Nieuwsblad.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!
De 31-jarige Belg wist in de Vuelta a España Bauke Mollema achter zich te laten in de strijd om de bolletjestrui. “Het was niet simpel. Gelukkig had ik mijn goede benen bij me en passeerde ik als eerste op de eerste col. Dat was vooral mentaal belangrijk. Toen Mollema, toch de betere klimmer, me na drie van zes cols proficiat wenste, was ik er nog niet gerust op. Want toen was mijn pijp echt al uit”, legt De Gendt zijn lijdensweg tijdens de laatste bergrit uit.

“Ik moest meer dan duizend kilometer in de aanval om dit voor elkaar te krijgen. Het is niet eenvoudig om met zo’n trui ook op het eindpodium te geraken”, aldus De Gendt. “Deze blauwe bolletjestrui, zilver op het BK tijdrijden en ritzeges in de Ronde van Catalonië en Romandië maken dat 2018 een heel goed seizoen is geweest. Was de Tour meegevallen, dan was het een boerenjaar geweest”, blikt de renner van Lotto Soudal tevreden terug.

“Zaterdagavond heb ik alles opgedronken wat ik mijn weg tegenkwam. Ik hoef me niet meer in te houden”, doelt De Gendt op zijn non-selectie voor het WK in Innsbruck. “Nee, ik hoorde niet meer van bondscoach Kevin De Weert. Dat hoeft voor mij ook niet meer.”

Heeft De Gendt dan nog wel doelen voor dit seizoen? “Flandrien van het Jaar worden zou heel schoon zijn. Voorlopig steekt er niemand bovenuit”, houdt hij hoop om uitverkozen te worden. Ook als hij niet wint, hoor je De Gendt niet klagen. “Ik heb het mooiste vak van de wereld. Dat besef ik me heel goed. En dat wil ik zo lang mogelijk ook goed blijven doen”, sluit De Gendt af.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Secondant 17 september 2018 om 11:00

Nuchtere reactie, en ik ben blij om te zien dat hij nu echt een doel had tijdens zijn vluchten. Dit in tegenstelling tot het eindeloos op kop rijden vorig jaar in de Tour.

0
Samlambeej 17 september 2018 om 12:19

Nog altijd een doodzonde dat hij daar de Superstrijdlust door de neus geboord is. De Gendt reed toen meer dan 1000km op kop van het peloton of in de vlucht. Ongehoord!

0
Lalsacien 17 september 2018 om 17:16

Onzin, Thomas reed toen veel meer als een kip zonder kop. Nu had hij echt een doel. Hij had ‘m mijns inziens nu meer verdient dan vorig jaar in de Tour.

0
AWestie 17 september 2018 om 11:23

Van Impe reageert bij Sporza alweer op een Belgische manier op zijn bergtruiopvolger: “Vroeger was die trui meer waard”.

0
snoep de hond 17 september 2018 om 12:40

AWestie,
Zo’n reactie is misschien nog wel bijna meer een Nederlandse manier van reageren. Kritisch zijn en zaken bagatelliseren zie ik namelijk als een kwaliteit die ook zeker veel Nederlanders bezitten.

0
Chaba 17 september 2018 om 13:25

Flandrien van het jaar, tja dat gaat nog een lastige worden maar de Gendt zou me zwaar verbazen. Maar een keuze zou ik niet kunnen maken. Vorig jaar was het of Gilbert of van Avermaet maar beide hebben dit jaar niet hun dominantie laten zien. Maar het hele seizoen heb ik geen Belg gezien die boven de rest uitstak.

0
djerkson 17 september 2018 om 16:14

Tim Wellens staat in zowel Uci World Tour als in gewone Uci lijst als eerste Belg met een hoop punten. Daar is de Flandrien vh jaar

0
Marcel1112 17 september 2018 om 16:52

Over welke lijst heb jij het? In de UCI world ranking zie ik toch echt van Avermaet boven Wellens staan.

0
djerkson 17 september 2018 om 18:49

Sorry, je hebt gelijk. Ik bedoelde de Pro Cycling Stats ranking en world tour, niet meer gecheckt voor de Canadakoersen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone