Thomas De Gendt: “De bolletjestrui is toch wel een doel”

woensdag 4 juli 2018 om 20:03
Thomas De Gendt: “De bolletjestrui is toch wel een doel”

foto: Sirotti

Thomas De Gendt heeft zijn strijdplan voor de Tour de France al klaarliggen. De Belgische rasaanvaller wil zo veel mogelijk meezitten in ontsnappingen en op zoek gaan naar dagzeges – en als bijgevolg wellicht de bolletjestrui. Dat zegt hij tegen Sporza.

“Het wordt vooral mikken op ritten waar er veel punten voor het bergklassement te winnen zijn. De bolletjestrui is ongeveer toch wel een doel” zegt De Gendt. Volgens hem kan de bergtrui zelfs prioriteit krijgen. “Als je onderweg genoeg punten kan sprokkelen, kom je na drie weken automatisch hoog in het bergklassement te staan.”

De 31-jarige renner van Lotto Soudal was in 2016 (2e) en 2017 (3e) al dicht bij de winst van de populaire witte trui met rode stippen. In 2016 won hij al eens een rit in de Tour, nadat hij zijn medevluchter Serge Pauwels versloeg in de sprint op de Mont Ventoux. Naast die ritzege zou een succes op Alpe d’Huez niet misstaan, maar De Gendt houdt een slag om de arm. “Winnen wordt heel moeilijk, maar we kunnen het alleen maar proberen. Misschien lukt het met de vlucht van de dag. Dat zou mooi zijn.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

Patrickvanv 4 juli 2018 om 21:18

Als die geen bolletjes op de benen mag hebben, dan maar op de trui

leegloper 5 juli 2018 om 00:43

Om een of andere reden moet ik vaak lachen met de doelen van De Gendt, maar hij heeft qua klassering al 2 keer dichtbij gestaan. Qua punten was het trouwens 209 vs 130 in 2016 en 169 vs 64 vorig jaar.

Headlines

Materiaalzone

Populair