Thomas De Gendt: “Als een Belg in de pers zijn doelen durft te benoemen, wordt dat snel als arrogant gezien”

dinsdag 4 oktober 2022 om 19:45
Thomas De Gendt: “Als een Belg in de pers zijn doelen durft te benoemen, wordt dat snel als arrogant gezien”

foto: Cor Vos

Ride

In zijn column in de nieuwe editie van RIDE Magazine kijkt Thomas De Gendt naar zijn landgenoot Remco Evenepoel. De renner van Lotto Soudal vindt Evenepoel niet arrogant, maar zelfverzekerd. “Maar als een Belg in de pers zijn doelen durft te benoemen, wordt dat snel als arrogant aangezien.”

“Ik mag Remco Evenepoel wel. We spreken elkaar regelmatig in het peloton. Hij komt spontaan goeiendag zeggen, een tik tegen de bil, af en toe een grapje, hij toont respect voor de iets oudere garde”, schrijft De Gendt in zijn column.

“Het is niet niets, een Belg die nog eens een grote ronde wint. Anders dan in Nederland, waar de klassementsrenners aan de bomen lijken te groeien. Maar geef toe, voor een wielerland dat België is, kon dat niet uitblijven. We hebben er lang genoeg moeten op wachten. En ik geef toe, ook al ben ik een concurrent van Remco, ik heb stiekem gesupporterd.”

“Persoonlijk vond ik het tien jaar geleden tijdens de Giro d’Italia die ik als derde afsloot leuk om een keer alle media aandacht mee te maken. Maar ik zal eerlijk zijn: Remco mag het hebben, al die stress en mediarompslomp. Ik hoop dat hij mentaal sterk genoeg is om dat allemaal te weerstaan. Anderzijds kan voor hem de druk niet veel meer opgevoerd worden. Zijn carrière is geslaagd, wat hij ook nog presteert. De Remco-mania is gepermitteerd.”

Wil je het hele column van Thomas De Gendt over de successen van Remco Evenepoel lezen, bestel dan nu online het najaarsnummer van RIDE Magazine. Het magazine ligt in de boek- en tijdschiftwinkels en Albert Heijn XL.
Dit artikel delen:

14 Reacties

Jean Dumas 4 oktober 2022 om 01:44

De klassementsrenners groeien aan de bomen in Nederland? Niet in de resultaten van dit jaar. De sprinters groeien aan de bomen in Nederland.

4
Mooie Sjors 4 oktober 2022 om 10:01

Thomas moet in Ride toch iets kwijt over Nederlanders he. ;)

0
ken dcq 3 oktober 2022 om 16:28

Oei, dus het klopt niet heel het peloton moet Evenepoel niet moet omwille van zijn arrogantie. Nu voel ik me wel wat bekocht door al die posters op wielerflits die vanuit 'inside info' wisten te vertellen dat heel het peloton hem net niet uitkotste omwille van zijn gedrag…

Blijkbaar is het dus allemaal toch wat relaxter in het peloton dan bij de fans :p

3
Lalsacien 3 oktober 2022 om 16:49

Inside info, of uit betrouwbare bron (die niet genoemd mag worden) moet je in 95% van de gevallen niet serieus nemen.

1
Marlin 3 oktober 2022 om 18:10

Schitterend, de haatzaaiers die hier voortdurend onrust trachten te stoken en renners trachten neer te halen, worden hier nu wel op hun plaats gezet.

0
Marcel de Gendt 3 oktober 2022 om 16:02

Groot verschil met Thomas de Gendt (en ook met iemand als bijv. Tom Dumoulin) is dat Evenepoel wel kan genieten als hij heel veel aandacht krijgt. Vergelijk het optreden van Dumoulin tijdens zijn huldiging in Maastricht met Evenepoel gisteren in Brussel, en je ziet genoeg. Of zijn manier van vieren in San Sebastian; Evenepoel laat zich graag toejuichen.

Ik ben vooral benieuwd wat er gebeurt op het moment dat hij niet levert: met zijn supporters, maar vooral ook met hemzelf. Als het gejuich verstomt en de kritiek aanzwelt, dan moet je terug kunnen vallen op je eigen plezier en motivatie. En dat verstommen van gejuich en aanzwellen van kritiek, daar is niet veel voor nodig. Een tegenvallende TdF en 2 pubers die je uit je slaap halen zijn al genoeg, vraag dat maar aan Mathieu.

En de druk in Belgie is gewoon enorm groot… daar zijn er helaas al meer aan onderdoor gegaan.

1
Limal 4 oktober 2022 om 09:56

Aha, een nieuw stokpaardje gevonden om in de kritische schilderspastoorvoetsporen te treden? Tot hiertoe zijn alle tot treurens toe herhaalde punten van kritiek triviaal gebleken.

0
Mooie Sjors 4 oktober 2022 om 09:59

De situatie die je daar beschrijft… Wat dus vorig jaar gebeurd is in feite? ;)

1
Marlin 4 oktober 2022 om 14:11

Elke renner wordt toch tijdens zijn loopbaan geconfronteerd met mindere periodes, (zware) kwetsuren en mentale dipjes. Waarom moet dan specifiek die vraag gesteld worden voor Evenepoel ? Toch niet omdat het toevallig een Belg is die boven het maaiveld uitkomt ? Temeer omdat Evenepoel al met zo'n situatie/periode geconfronteerd geweest is, en daar sterker uitgekomen is. Er zijn momenteel wel andere renners over wie deze vraag kan gesteld worden. Zonder dat daar perse een positief antwoord over kan gegeven worden. Laat ons maar eens beginnen met van der Poel. Heus niet alleen door het incident met de meisjes. Meer nog, zijn grensoverschrijdend gedrag daar in Australië kan net al een gevolg zijn van het slecht verwerken van een reeks eerdere gebeurtenissen. Vreemde gebeurtenissen die deels te wijten waren aan eigen fouten.

-2
Dr. Freakowitz 3 oktober 2022 om 17:38

Welke klassementsrenners groeien er in Nederland aan de bomen dan?

1
djerkson 3 oktober 2022 om 17:41

Hij zal het over zijn volledige tijd als prof hebben en dat lijstje is best in orde met Kelderman, Mollema, Kruijswijk, Dumoulin, Poels en nu Arensman.

4
Steven_E 4 oktober 2022 om 10:03

En doe er nog Gesink en Ten Dam bij. Dan heb je 8 renners die de laatste 20 jaar zaken gepresteerd hebben waarvan volgens mij slechts 2 Belgen in de buurt kwamen (Van den Broeck & De Gendt zelf).

0
zietemgaan 5 oktober 2022 om 13:34

Klopt idd, gelukkig zijn er nu ook Cian U, Illian en nog wat anderen (henri vandenabeele? Alec segaert?)

0
jan jansen 4 oktober 2022 om 13:54

Ik mag Remco ook wel.
Remco is de beste
Hup Remco

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone