Thomas begint seizoensvoorbereiding met achterstand: “Maar kan op oude niveau komen”

donderdag 27 december 2018 om 12:26
Thomas begint seizoensvoorbereiding met achterstand: “Maar kan op oude niveau komen”

foto: Marcel Koch

Geraint Thomas liep door de hectische maanden na zijn winst in de Tour de France een lichte achterstand op in zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen. “Ik ben een tijdje van de fiets af geweest, dus volgend jaar zal ik niet messcherp aan het seizoen beginnen. Echter, ik weet dat ik weer op mijn oude niveau terug kan komen”, vertelt de Welshman aan CyclingWeekly.


De Sky-coureur vertelt aan het magazine dat het leven na zijn Tourwinst erg hectisch was: “Ik ben op geen enkele plek langer dan vijf dagen geweest. Het was allemaal erg hectisch, maar wel leuk. Nu kijk ik er naar uit om weer een wielrenner te zijn en weer terug te komen in de dagelijkse routine.”

Het drukke schema heeft ervoor gezorgd dat de Tourwinnaar een aantal kilo is aangekomen. “Het is moeilijk om fit te blijven in deze periode, maar ik ben er van overtuigd dat dat weer terugkomt. Ik voelde dat ik in de breedte aan het groeien was. Dave Brailsford is toen naar mij toegekomen om te zeggen dat ik niet te zwaar moest worden. Ik heb er nu genoeg van gehad.”

Of Thomas in 2019 opnieuw de Tour de France kan winnen? “Ik denk dat ik wel in dezelfde vorm als vorig jaar aan de start van de Tour kan verschijnen, maar elke grote ronde is anders, je weet het niet. Primož Roglič en Tom Dumoulin zijn misschien wel nog beter geworden en ook Chris Froome staat weer in een andere vorm dan vorig jaar aan de start omdat hij zich nu maar op één grote ronde focust. Het zal dus ook van de anderen afhangen”, besluit Thomas.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Romāns Vainšteins 27 december 2018 om 13:18

Gaat het washandje weer oren wassen of wordt het een poetslapje van het monster van Wielerstein ?

Kan zomaar bovenaan in het komende ’10 prangende vragen voor 2019′ te staan komen.

Arry1337 27 december 2018 om 15:20

Van jou..

achtpuntzes 27 december 2018 om 15:41

Op je 32ste nog even een groeispurt in de breedte, en dat zonder doping uiteraard. :p

Kan iemand trouwens Geraint vertellen dat zowel Rooglic als Dumoulin hun zinnen dit jaar op de Giro hebben gezet en niet op de Tour?

Domestique 27 december 2018 om 15:54

De laatste tijd (op de rollen) nog eens de finale van de Vlaamse koersen van de afgelopen jaren bekeken en dan zie je toch hoe sterk Thomas daar keer op keer was. Welke Tour-winnaar kan dat zeggen?

Toch een ietwat onderschat renner naar mijn gevoel, veel all-rounder komen ze niet en stijlvoller al zeker niet. Enorme klasbak.

Jean Dumas 27 december 2018 om 18:09

Gaat dit jaar gewoon weer in het gareel, maar wel podiumkandidaat uiteraard.

Giekes 28 december 2018 om 10:48

Stond echt wel te vet voorbije weken.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Tour de France 2019

Materiaalzone

Populair