Geraint Thomas begint met voorsprong aan klimtijdrit: “Wordt vreselijk”

vrijdag 26 mei 2023 om 18:50
Geraint Thomas begint met voorsprong aan klimtijdrit: “Wordt vreselijk”

foto: Cor Vos

Rozetruidrager Geraint Thomas verloor in de negentiende etappe van de Giro d’Italia drie seconden op Primoz Roglic, maar hij won er twintig op Joao Almeida. Wat is zijn conclusie na de rit naar Tre Cime di Lavaredo? “Het is oké”, zei hij in het flasinterview na afloop.

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

Thomas ging op vierhonderd meter van de streep zelf aan, maar net voor de finish wist Roglic hem nog te passeren. “Toen ik aanging, realiseerde ik na honderd meter: vierhonderd meter is een heel eind op deze hoogte. Ik probeerde het in te delen, maar Roglic kwam er voorbij met nog zo’n honderd meter te gaan. Ik verloor een paar tellen, maar het is mooi om wat tijd te pakken op Joao.”

Zaterdag staat de laatste grote clash tussen de klassementsrenners op het programma: een klimtijdrit naar de top van de loeisteile Monte Lussari. Thomas verdedigt een voorsprong van 26 seconden op Roglic en 59 tellen op Almeida. “Het staat allemaal nog dicht bij elkaar voor morgen. Het wordt leuk om te kijken en vreselijk om te doen”, sloot de rozetruidrager af.

Lees ook:
Giro 2023: Voorbeschouwing etappe 20 naar Monte Lussari – Smijten met minuten in klimtijdrit
Dit artikel delen:

12 Reacties

jenzrscl 26 mei 2023 om 19:03

Ik hoop alvast voor G
Heeft het dik verdiend! Zijn ploeg met 5 hebben hele laatste week voor zich genomen.

Jumbo met overtal niets gedaan

9
Panamaman29 26 mei 2023 om 19:39

Ik denk dat ze hun overtal willen uitspelen met het verkennen van de tijdirt ;)

5
Massimo Bataille 26 mei 2023 om 19:18

Stiekem hoop ik eigenlijk dat roglic morgen zon 20s terug neemt en net paar seconden tekort komt voor de overwinning
Dan kan de ploegleiding toch eens bedenken dat ze beter eens op kop hadden gereden voor de overwinning ipv ineos telkens te laten rijden en de vluchters te laten winnen

9
DeGroteMolen 26 mei 2023 om 19:58

Er zat vermoedelijk niet meer in dan volgen. Dit is het b tean van Jumbo.

-2
Mooie Sjors 26 mei 2023 om 23:50

Ineos heeft dan ook nadrukkelijk op de Giro gemikt dit jaar vanwege niet echt een kanshebber op de eindzege in Frankrijk, terwijl de beste rondeploeg van Jumbo-Visma naar de Tour gaat.

Ook wel al een pak uitvallers gehad, dus ze doen het goed bij Ineos. Maar de ploeg die ze hier hebben afgevaardigd is toch wel kwalitatief meer hoogstaand dan bij TJV.

In de Tour krijgen we vermoedelijk een andere situatie. Daar zou het bij Ineos wel eens wat minder kunnen zijn voor het rijkste wielerteam op Aarde.

0
vevie 26 mei 2023 om 19:48

Het kan niet vreselijker worden dan deze Giro, G. Je mag wat mij betreft winnen, maar daarna hebben we het nooit meer in positieve zin over deze ronde.

4

Als iemand zich volledig uit elkaar kan trekken is hij het wel.

2
Reutemeteut 26 mei 2023 om 19:00

Ik kijk er met heel veel plezier naar uit!

0
Mooie Sjors 26 mei 2023 om 19:06

Inderdaad. Weinig spektakel gezien deze Giro van de klassementsmannen, maar het belooft op z’n minst een spannende apotheose te worden.

0
Alfred Issendorf 26 mei 2023 om 19:06

Dat doe ik nou al bijna drie weken dagelijks maar helaas. Nou goed, één dagje metplezierernaaruitkijken kan er ook nog wel bij.

2
Bielefeld, Nordrhein-Westfalen 26 mei 2023 om 19:48

Ik denk dat Thomas de tijdrit gaat winnen met een behoorlijke voorsprong op Roglic. Ik hoop zelf dat Roglic de Giro wint, maar Thomas verdient het zeker ook. Ze hebben beiden het beste deze drie weken van regen, ziekte, valpartijen en bergen overleefd.

0
Jean Dumas 27 mei 2023 om 06:04

In principe liggen de beste kaarten bij Thomas. 26 seconden is best veel, en hij heeft laten zien over langere inspanningen bergop de beste te zijn. Maar de Monte Lussari is een soort Zoncolan/Angliru-beklimming, en een mindere dag kan fataal zijn.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone