Zonneveld heeft goed nieuws: “Maar een paar weken herstel”
foto: Cor Vos
dinsdag 6 juni 2023 om 15:15

Zonneveld heeft goed nieuws: “Maar een paar weken herstel”

Update Voor Thijs Zonneveld is Unbound Gravel uitgelopen op een drama. De BEAT-renner en journalist kwam tijdens de gravelwedstrijd hard ten val en moest opgeven.

In het ziekenhuis leek even later dat Zonneveld zijn kniepees had gescheurd. Een operatie leek nodig om de schade aan zijn pees te herstellen.

“Ik ben hard gevallen over de kop in een afdaling. Bovenop de stenen.”, aldus de journalist vanuit Amerika. “Mijn knie is naar de tering. Die gaat sowieso hechtingen nodig hebben. Ik hoop dat mijn knieschijf niet is gebroken.”

De komende maanden zal Zonneveld niet aan koersen toekomen.


Update 6 juni, 15.15 uur

Thijs Zonneveld kan opgelucht ademhalen. De BEAT-renner en journalist staat toch niet voor een maandenlange revalidatie. “Mooiste uitslag van de week – voor mij dan – komt uit Breda. Mijn knie heeft een klap gekregen en er zitten her en der kneuzingen en beschadigingen, maar mijn patella (een sesambot in de strekpees van de knie, red.) is nog heel.”

“Geen maandenlange revalidatie, maar een paar weken herstel”, laat hij weten via Twitter. “Ik ben zo blij dat ik ze in Amerika niet hun gang heb laten gaan in mijn knie.”

 
10 Reacties
Sorteer op:
6 juni 2023 15:48
@ redactie ipv "een sesambot in de strekpees van de knie" is gewoon "knieschijf" ook te overwegen.
  6 juni 2023 19:32
  haha, even Google geciteerd denk ik
6 juni 2023 21:28
Wat een geluk dat hij niets heeft laten doen in Amerika
4 juni 2023 09:19
Hopelijk kun je wel blijven schrijven Thijs. Sterkte met je herstel jongen !
4 juni 2023 21:08
Man man man. Niet niets. De knie is een link gewricht, sterkte! Het zal je waarschijnlijk 0,0 troosten, maar je podcasts en analyses daarin zijn de allerbeste.
8 juni 2023 09:25
Wat hadden ze in Amerika willen doen dan? Zijn knieschijf vervangen voor een hamburger?
5 juni 2023 12:13
Ik denk dat het spelletje nog liever doet dan er over schrijven en podcasten. Bij Thijs denk ik vaak dat ie deze journalistiek doet om maar de hele dag bij wielrennen en wielrenners te zijn. Sterkte en terug komen op het oude nivo is een doel met voldoening aan het eind.
  6 juni 2023 16:08
  Dat gevoel heb ik ook. Pure liefde en passie voor de sport. Helaas nooit zelf een topper geweest (mede omdat hij de doping ook niet zag zitten) en daardoor zich maar moeten focusen op het verslaan van wedstrijden en de heisa er omheen en dat doet hij met verve.
  6 juni 2023 17:05
  Ik kan je volgen, maar hij is ook echt een goede journalist/columnist/schrijver. Uitstekend moreel kompas, slimme gast, herkent altijd precies waar het over gaat. Nou eens een voorbeeld van iemand die het vrije beroep wel met ere vervult. Daarom doe je hem tekort door te stellen wat je stelt.
  6 juni 2023 18:08
  Ik vond Peter Winnen (helaas gestopt) met kop en schouders boven de rest van de wielercolumnisten uitsteken. Zonneveld vind ik erg wisselvallig. Soms een prima column, maar net te vaak weer een hysterisch stukje wat een fanatieke wielerfan op de basisschool ook in het schoolkrantje had kunnen neerpennen.

Reacties zijn gesloten.