‘Thibaut Pinot richt zich op Giro d’Italia, slaat Tour de France over’

zondag 17 januari 2021 om 11:25
‘Thibaut Pinot richt zich op Giro d’Italia, slaat Tour de France over’

foto: Cor Vos

Thibaut Pinot zal dit jaar niet deelnemen aan de Tour de France, zo meldt radiostation RMC Sport. De 30-jarige klimmer van Groupama-FDJ mikt dit jaar weer vol op de Giro d’Italia, terwijl Arnaud Démare waarschijnlijk als sprintkopman zal worden uitgespeeld in de Tour.

Pinot stond in 2014 nog op het eindpodium van de Tour, achter eindwinnaar Vincenzo Nibali en runner-up Jean-Christophe Peraud, maar kende sindsdien vooral veel pech in de Ronde van Frankrijk. Zo moest hij in 2019 nog in tranen opgeven met een spierblessure en vorig jaar haalde hij door rugproblemen nooit zijn gebruikelijke niveau.

Als we RMC Sport mogen geloven, kiest Pinot dit jaar dus weer resoluut voor de Giro. Voor de Fransman zal het zijn derde optreden worden in de Ronde van Italië. In 2017 eindigde hij als vierde. Een jaar later leek hij wel op weg naar een podiumplaats, maar moest hij vlak voor het einde opgeven vanwege uitputtingsverschijnselen.

Arnaud Démare 
Démare moest de afgelopen twee jaar de Tour de France missen, maar lijkt dit jaar als sprintkopman te beginnen aan de Franse ronde. “We zullen zien hoe het uitpakt, maar ik zie mijzelf zeker in de Tour de France. Het is ook al besproken binnen de ploeg”, zo liet de Franse kampioen eind vorig jaar nog weten.

Dit artikel delen:

10 Reacties

Vinyakke 17 januari 2021 om 11:36

Dat wordt een geweldig sprintspektakel in Frankrijk met Demare, Ewan, Bennett, Ackermann, Sagan, Philipsen, Van Aert, pedersen en misschien ook gaviria, Kristof, viviani, merlier, bouhanni, … likkebaarden!!!

lander luypaert 17 januari 2021 om 11:47

Gaviria niet.

Arry1337 17 januari 2021 om 12:22

Kristoff? Die won 1 etappe afgelopen tour en was daarna onzichtbaar.. En het zal Merlier of Philipsen zijn, echt niet allebei. Dan Bouhanni in dit rijtje plaatsen vind ik niet meer realistisch en Gaviria zie ik niet aan de start in een team met Pogacar en Hirschi.
Sagan, Pedersen en van Aert zijn toch ander soort sprinters dan Ewan, Demare en Ackermann. Maar prima, leuk dat je er zin in hebt hoor ;)

Verweggistan 17 januari 2021 om 12:37

Kristoff heeft vooral in dienst van Pogacar gereden.

Vinyakke 17 januari 2021 om 12:50

Als bouhanni meedoet gaat die zich er wel tussengooien hoor. Misschien niet om te winnen maar best nog wel snel, hoeveel hebben er vorig jaar demare geklopt en 4 overwinningen gepakt? En wat alpecin betreft: waarom niet met 2 of 3 sprinters naar de tour? Afwisselen zoals trek dat deed of vol voor de beste gaan. En al de rest: dat zijn toch gewoon sprinters met kans op succes? Of denk je dat ackermann, demare, ewan en Bennett altijd de top-4 bezetten?

Kannibaal van Schepdaal 17 januari 2021 om 13:21

Ik reken op een sprintersfestijn met Ewan, Bennett, Démare, Ackermann, Kristoff, Nizzolo, Philipsen, Pedersen, Bouhanni, Viviani, Bol, Van Aert, Matthews, Colbrelli, Hofstetter, Van Poppel, Coquard en Bonifazio.

Laat maar komen.

Lalsacien 17 januari 2021 om 12:10

Concurrentie voor Evenepoel.

IlPirata 17 januari 2021 om 12:59

Gaudu in ondersteuning mee naar de giro?Kopman AK in TdF? We gaan het snel weten.

joowii 18 januari 2021 om 09:48

Hoop toch wel op het laatste deze keer

Scott Sunderland 18 januari 2021 om 09:43

De verwachte wissel. Team Démare (met Sinkeldam) heeft twee jaar achter elkaar Team Pinot voor moeten laten gaan wat betreft de Tour. Twee keer mislukt. Move over. Ik zie Pinot ook niet meer als serieuze podiumkandidaat in een grote ronde. Te kwetsbaar talent.

Headlines

Materiaalzone

Populair