Thibaut Pinot optimistisch na Tour du Limousin: “Ik heb geen last van rugklachten”

maandag 23 augustus 2021 om 13:43
Thibaut Pinot optimistisch na Tour du Limousin: “Ik heb geen last van rugklachten”

foto: Cor Vos

Thibaut Pinot maakte afgelopen week zijn rentree in het peloton, nadat hij door fysieke problemen vier maanden aan de kant stond. In de Tour du Limousin werd hij twintigste in het eindklassement. Morgen is de vierdaagse Tour Poitou-Charentes de volgende koers op zijn programma.

“Fysiek voel ik me redelijk goed, ondanks de weinige training die ik in mijn benen heb”, laat Pinot weten via zijn ploeg Groupama-FDJ. “Mijn week in de Limousin was positief, er is nog wat werk aan de winkel maar het zal goed zijn voor de toekomst. Ik heb geen last van rugklachten, dus dat is een goed teken. Ik ben goed hersteld van de Tour du Limousin en nu moet ik vooral kilometers maken. Dat ik nu verder ga met de Tour Poitou-Charentes is perfect voor mij.”

De klimmer keert voor het eerst sinds 2010 terug in de Franse ronde. “Ik ben blij om hier te zijn en ga verder met mijn voorbereiding op het einde van het seizoen. Er is een mooie tijdrit waar ik wel belangstelling voor heb, ik heb daar goed aan gewerkt. Ik wil mezelf testen in deze tijdrit en dan zal mijn vorm blijken. We hebben een ploeg met ervaren en jonge renners. We hebben meerdere troeven om te spelen, zowel in het klassement als de sprint. We zijn ambitieus.”

Behalve Pinot zijn ook Bruno Armirail en Alexys Brunel troeven bij Groupama-FDJ voor de strijd tegen de klok. In de sprints mag Paul Penhoët voor zijn kansen gaan. De pas 19-jarige renner uit de opleidingsploeg wordt bijgestaan door Mickaël Delage en Clément Davy. William Bonnet is de laatste naam in de ploeg.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Lalsacien 23 augustus 2021 om 13:54

Hoera! Op naar de Italiaanse najaars klassiekers.

Turtlehead 23 augustus 2021 om 17:18

‘…. en híj wél! Nananananaaa!!!’ ;)

Goed nieuws natuurlijk. Hopelijk maakt ie nog wat koersdagen en staat hij er volgend jaar alsnog weer als vanouds (maar dan zonder inzinkingen).

IlPirata 23 augustus 2021 om 18:51

Zou erg goed zijn voor het wielrennen in het algemeen als hij weer op niveau kan komen. Aanvaller pur sang.

Luca Quasi 24 augustus 2021 om 08:20

‘Last van klachten’ Tautologie?

Headlines

Materiaalzone

Populair