Thibaut Pinot na monumentale zege: “Symbolisch om hier voor Nibali te winnen”

zaterdag 13 oktober 2018 om 17:36
Thibaut Pinot na monumentale zege: “Symbolisch om hier voor Nibali te winnen”

foto: LaPresse

Dolgelukkig stond Thibaut Pinot na afloop van zijn zege in Il Lombardia de pers te woord. Vlak daarvoor had de Fransman van Groupama-FDJ Vincenzo Nibali op de Civiglio afgeschud. In het flashinterview na afloop zei hij: “Hier winnen voor Nibali, daar had ik alleen maar van kunnen dromen. Vandaag was een heel goede dag. Ik ben in de beste vorm van mijn carrière.”

Op de Muro di Sormano volgde Pinot een aanval van Nibali, die op jacht was naar de leidende Primoz Roglič. Over zijn keuze om Nibali al zo vroeg in de koers te volgen is hij duidelijk: “De sleutel om in Lombardije te winnen is aanvallen en toen ik Nibali dat zag doen op de Sormano, dacht ik: Bingo, dit is een goede zet. Nibali is een speciale coureur. Op de Sormano zouden maar weinig coureurs aangevallen hebben. Ik wilde het doen, maar ik wist niet of ik het gedurfd zou hebben.”

“Toen we wisten dat we met Bernal en Roglič de sterksten waren, reden we vol door. Vervolgens werd het een mooi duel met Nibali op de Civiglio. Het is symbolisch om van Nibali te winnen, vooral hier in Lombardije”, eindigt Pinot vol respect voor zijn concurrent.

Dit artikel delen:

6 Reacties

ah-ja 13 oktober 2018 om 18:22

Na zich in de de Giro zo naar de kloten te hebben gereden zo’n najaar neerzetten. Sterk. En de Italiaanste aller Fransen.

Chaba 13 oktober 2018 om 18:45

Zo, was een mooie koers. goed einde van het seizoen. =)

Jacco van Stierop 13 oktober 2018 om 18:53

In één seizoen in het zicht van Rome moeten opgeven na een barre lijdensweg èn Lombardije winnen. Dat getuigt van een groot karakter.

S.t.B 13 oktober 2018 om 19:18

Een overwinning uit het boekje. Vond Pinot voorheen het type waar je gif op kon innemen dat hij het weer niet zou waarmaken. Wat hij dit najaar laat zien is echter van grote klasse. Hoopte op Roglic, maar het ééndaagse werk is vooralsnog 20 kilometer te lang voor hem.. Tijdens het WK moest hij met hetzelfde aantal kilometers voor de boeg ook afhaken. Zal waarschijnlijk niet in de planning van Jumbo liggen om hem hier meer gericht in te begeleiden, maar hoop toch dat ze hem ook eens trainen op een jaartje heuvelklassiekers ipv de korte rondes.

Mwielerfan 14 oktober 2018 om 08:58

Denk dat het grote rondes wordt na zn vierde plaats

Jungle Man 13 oktober 2018 om 20:20

Mooie winnaar, mooie nr 2.
Ik gun dit hun beide.

Volg hier

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone