Thibaut Pinot kijkt op tegen hitte in Israël

Thibaut Pinot kijkt op tegen hitte in Israël

foto: Sirotti

Door Koen Middendorp en Youri IJnsen
vrijdag 4 mei 2018 om 13:33

Thibaut Pinot geldt als een van de favorieten voor de eindzege in de Giro d’Italia. De 27-jarige Fransman baalt echter van de warme temperaturen die de komende dagen in Israël worden voorspeld. Volgens diverse weerstations stijgt het kwik naar bijna veertig graden. “Ik kan daar slecht tegen”, biecht Pinot op tegen Cyclingnews.

Desalniettemin denkt Pinot dit jaar beter gewapend te zijn tegen de extreme hitte. “In de maand april kregen we gelukkig al te maken met warm weer. In de Tour of the Alps moesten we koersen bij temperaturen van wel dertig graden. Hierdoor zal de overgang minder extreem zijn.”

Vorig jaar deed de kopman van Groupama-FDJ tot het allerlaatste moment mee om de eindzege. Voor de slottijdrit naar Milaan stond Pinot op een derde plaats in de stand, op slechts 43 seconden van Nairo Quintana. De Fransman kon in de afsluitende tijdrit echter geen potten breken, waardoor hij met een vierde plaats net naast het eindpodium viel.

Ondanks zijn goede prestatie in de jubileumeditie van de Giro, ziet Pinot nog ruimte voor verbetering. “Vorig jaar was ik door ziekte minder sterk in het tweede gedeelte van de race. Ik verloor tijd door een veelvoud aan factoren. Ik hoop dit jaar nog constanter te zijn.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

baswallet 4 mei 2018 om 13:48

Wat een gelul zeg. Als hij slecht tegen de overgang kan kan hij ook gewoon z’n hometrainer in de badkamer zetten met de douche aan. Dan went je lichaam er ook aan en heb je je sodium-regulatie ook direct onder controle. Dat doe ik zelfs als ik weet dat er een koers (niveautje kansloos) in de hitte aankomt.

LutsenkoFan 4 mei 2018 om 14:00

Het is gewoon een feit dat sommigen daar veel slechter tegen kunnen.

Eckhart 4 mei 2018 om 14:19

Zoals Wellens die ook last van de hitte/zon heeft. Gelukkig maar drie dagen en hopelijk in Italië een gematigder zonnetje!

Headlines

Materiaalzone

Populair