Thibaut Pinot kiest voor dubbel Tour-Vuelta

dinsdag 30 juni 2020 om 16:03
Thibaut Pinot kiest voor dubbel Tour-Vuelta

foto: Cor Vos (archief)

Thibaut Pinot zal na de coronabreak aan de start staan van de Tour de France en Vuelta a España, zo heeft zijn werkgever Groupama-FDJ laten weten. Ook de troonopvolger van Pinot – David Gaudu – zal dit jaar de Tour en de Vuelta combineren.

Pinot en Gaudu koersen eerst nog samen in het Critérium du Dauphiné, om vervolgens deel te nemen aan de Ronde van Frankrijk. Pinot won vorig jaar een Touretappe met aankomst op de Tourmalet en was een van de smaakmakers in de bergen, maar moest in het zicht van de haven opgeven met een spierblessure.

Gaudu maakte vorig jaar indruk als meesterknecht en zal in de aankomende Tour wellicht opnieuw moeten knechten voor zijn oudere landgenoot. Beide renners zullen later dit jaar ook nog meedoen aan de Vuelta a España. Voor de 23-jarige Gaudu zal het zijn allereerste Vuelta-deelname worden, Pinot (30) won twee jaar geleden nog twee bergetappes.

Gisteren maakte Groupama-FDJ ook al de programma’s bekend van sprintkopman Arnaud Démare, Stefan Küng, Marc Sarreau, Valentin Madouas en Rudy Molard.

Dit artikel delen:

10 Reacties

Deo 30 juni 2020 om 16:21

Hoop vooral dat hij Parijs gaat halen. Als hij net zo goed is als vorig jaar is dat een mooie bonus.

harryjohan71 30 juni 2020 om 16:51

Combinatie Tour en Vuelta was te verwachten voor zowel Pinot als Gaudu. Vuelta krijgt nog een mooi startveld . De vraag in de Vuelta is straks vooral “Wie heeft het beste de Tour verteerd en is de laatste week van de Vuelta ook nog goed?”

snuutje 30 juni 2020 om 17:14

Grote kanshebber indien fit!

Titaantje 30 juni 2020 om 18:18

30 alweer… soms denk ik nog aan hem als “dat jonge talent, het gaat er wel uit komen”, maar inmiddels moet het maar eens gaan gebeuren. Hopelijk deze keer geen week 3 malheur en dezelfde vorm als vorig jaar, dan zou podium zomaar kunnen.

Romāns Vainšteins 30 juni 2020 om 23:21

Tourpodium, bergritten in alle rondes, een monument.

Maarrrr het moet er wel eens uitkomen hoor.

FFD 30 juni 2020 om 19:07

FDJ heeft ook best een prima team. Hopelijk kan Pinot het nu een hele grote ronde volhouden, dan hoort hij voor mij bij de outsiders voor de overwinning. Met Gaudu en Reichenbach ook 2 man die tot het eind mee kunnen.

Sowieso altijd een van de smaakmakers. 2 grote rondes lijken me alleen wel wat te veel voor hem, misschien voor etappes gaan in de Vuelta?

boenk 30 juni 2020 om 23:12

Welk eind? Het einde van de Tour? Of tot diep in de finale en de laatste beklimming? In dat geval weet ik nog niet zozeer of Reichenbach de man is waarover jij spreekt.

Gilberto 30 juni 2020 om 19:36

Succes Thibaut! Heerlijke renner!

Brabander 30 juni 2020 om 21:07

Pinot gun ik het zo om eens echt voor de winst te gaan. Jammer genoeg lijkt-ie altijd wat tegen te komen

Jungle Man 30 juni 2020 om 22:36

Door zijn aanvallende stijl van koersen ben ik fan geworden. Zou mooi zijn als ie ineos en tjv een loer weet weet te draaien.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone