Thibaut Pinot: “Ik droom van het roze, omdat het geel te groot is”

woensdag 5 januari 2022 om 09:59
Thibaut Pinot: “Ik droom van het roze, omdat het geel te groot is”

foto: Cor Vos

Thibaut Pinot heeft er een moeilijk 2021 opzitten. De Fransman had afgelopen seizoen zijn zinnen op de Ronde van Italië gezet, maar terwijl Egan Bernal la maglia rosa bemachtigde, zat de Fransman lange tijd geblesseerd thuis. “Het waren eindeloze maanden, waarin ik mentaal leed”, vertelt hij nu over die periode.

“Het was de tijd van de Giro, die ik eigenlijk had moeten rijden. Er waren elke dag wedstrijden op televisie. Alles wat je doet op zulke moment, herinnert je aan je situatie. Als je op Twitter kijkt, je televisie aandoet, wat dan ook – altijd kom je wielrennen tegen. En iedereen zei tegen me dat ze me weer hoopten te zien in de Vuelta. Ik antwoordde positief, maar wist in mei al dat dat niet mogelijk zou zijn”, blikt de renner van Groupama-FDJ terug.

Toch reed Pinot, die sinds zijn val in de Tour de France van 2020 vooral met rugklachten kampte, in het najaar nog de nodige koersen. Wat er komend seizoen voor hem op het programma staat, is nog niet bekend. Ploegleider Marc Madiot hintte eerder op een Tourdeelname, maar zelf zegt Pinot graag nog eens het roze te dragen in de Giro.

“Toen ik prof werd, maakte ik een lijst met doelen. Ik heb ze inmiddels bijna allemaal behaald. Ik heb de volgende dromen al af kunnen strepen: Frans kampioen worden, in alle drie de grote rondes een etappe winnen en zegevieren in de Ronde van Lombardije. Nu rest alleen het roze in de Giro nog. Het is het enige wat ik nog mis. Toen ik kind was, leek de gele trui van de Tour me altijd te groot, dus sindsdien droom ik van het roze”, verklaart de 31-jarige renner zijn voorkeur.

Dit artikel delen:

12 Reacties

Wheely 5 januari 2022 om 10:13

"Te klein voor het geel te groot voor het rood" Kent u die uitdrukking?

0
peter s 5 januari 2022 om 10:14

“Met spekjes ofzo “

0
Scott Sunderland 5 januari 2022 om 11:39

Daar moest ik onlangs nog aan denken toen ik in de trein zat naar Amsterdam…

0
Michelangelo 5 januari 2022 om 10:18

In Belgie kunnen ze talenten onder druk zetten, maar in Frankrijk zijn ze daar minstens net zo goed in.
Bardet en Pinot hebben heel lang met de druk van de natie op hun schouders achter de gele trui aan moeten rijden. Maar het lijkt erop alsof beide renners daar eindelijk mee weten om te gaan. Wie weet ook omdat aan de andere kant (bij de natie) het besef zit dat ze eigenlijk gewoon net niet goed genoeg zijn voor geel.

Pinot en Bardet zie ik graag koersen, laat ze dat dan maar lekker buiten Frankrijk doen.

0
Romāns Vainšteins 5 januari 2022 om 10:26

Nederlanders daarentegen met Dumoulin en MvdP zijn uit realistischer hout gesneden en gaan altijd op een pragmatische wijze met hun paspoortgenoten om zonder idioot te dwepen. Dat zit ons bloed.

Overigens eens met het feit dat die hunne bakkes niet meer in de BinkieBank moeten laten zien.

0
Michelangelo 5 januari 2022 om 10:33

Vergeleken met Belgie zijn de Nederlandse media braverikken als het gaat om opleggen van druk op renners. Wielrennen leeft niet zo in Nederland, waardoor media liever over andere dingen schrijven.

0
Romāns Vainšteins 5 januari 2022 om 10:46

Euhm, je hebt het hier over de Fransen toch? Nog even naast dat dat druk opleggen etc in België schromelijk overdreven wordt.

0
Scott Sunderland 5 januari 2022 om 11:37

Nog zinlozer dan discussiëren over covid is het discussiëren over nationaliteiten. En net als covid komt die discussie steeds opnieuw terug.

0
Lalsacien 5 januari 2022 om 12:49

Ik lees toch wat negatieve commentaren als een Nederlander niet meedoet met de AGR.

0
Posterix 5 januari 2022 om 10:46

Wat jammer dit! Ik zou graag nog eens een tiptop Pinot in de tour aan het werk zien. Dikke kans dat hij (mits niet te veel tijdrit kilometers) meedoet voor het podium en de gele trui staat immers ook op het podium!

0
Scott Sunderland 5 januari 2022 om 11:34

Daar zeg je wat. Ik denk niet dat we Pinot ooit nog echt “tiptop” gaan zien hoor. Fysiek kan hij het volgens mij echt niet meer aan. Het lichaam weigert. En mentaal vreet dat te veel aan hem. Ik verwacht hem nooit meer in de top tien van een grote ronde zelfs. Hij heeft iets meer kans dan Froome, maar niet eens heel veel.

0
Edwin Jansen 5 januari 2022 om 16:39

Mental coaching enzo. Als iemand dit al zegt dan is ie bij voorbaat al kansloos. Zou toch eens interessant zijn om eens te inventariseren hoe het met de mental coaching staat bij de profwielrenners. Tenminste ik vind dat interessant.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone